Afbeelding schalen & Rechts onderin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Milo S

Milo S

07/02/2011 19:53:11
Quote Anchor link
Beste,

Ik wil graag de achtergrond van mijn website schalen, voor bijvoorbeeld kleinere beeldschermen.
Ook wil ik hem rechts onderin van mijn scherm hebben, hier moet hij gefixeerd zijn zodat de pagina eroverheen kan scrollen.

Naar mijn weten moet ik dat een paar dingen doen in mijn css:
- Positie gefixeerd
- Bodem 0 pixels ruimte
- Rechts 0 pixels ruimte
- Breedte 100% van pagina
- En z-index -1.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
img.bg {
    width: 100%;
    
    position: fixed;
    bottom: 0;
    right: 0;
            
    z-index: -1;
}


Nu zijn er 2 problemen:
- Op de ipad hou ik een vreemde ruimte aan de zijkant over, en trekt hij hem niet tot de onderkant van het scherm.
- Internet Exploreren schijnt geen position fixed te kennen.

Iemand een idee over hoe ik dit kan oplossing, heb al op vele dingen gegoogled maar kan het niet vinden, zelf ben ik ook inspiratie loos.
Gewijzigd op 07/02/2011 19:56:28 door Milo S
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:51:12
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/02/2011 20:03:57
Quote Anchor link
Zet dit eens bovenin je pagina (weet niet of het werkt...)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
* {
   margin:0px;
   padding:0px;
}

body {
   position: absolute;
   bottom: 0;
   right: 0;
   background-image:url('url/naaar/jouw/plaatje.jpg');
   background-repeat:no-repeat;
   background-attachment:fixed;
}
 
Milo S

Milo S

07/02/2011 20:18:12
Quote Anchor link
Nee dat word m ook niet, als je je body een positie meegeeft heb je ook geen scroll meer. Naja in mijn geval word me hele pagina verneukt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/02/2011 20:20:55
Quote Anchor link
en zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
* {
   margin:0px;
   padding:0px;
}

body {
   width:100%
   background-image:url('url/naaar/jouw/plaatje.jpg');
   background-repeat:no-repeat;
   background-attachment:fixed;
   background-position:right bottom;
}
 
Milo S

Milo S

07/02/2011 20:37:20
Quote Anchor link
Nee want dan schaalt hij niet...

Een afbeelding rechts onderin krijgen lukt me
Een afbeelding schalen ook
Dit beide ook

Helaas werkt alleen de ipad weer tegen, en werkt het daar niet...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/02/2011 20:39:43
Quote Anchor link
wat is nu dan nog het probleem?
 
Milo S

Milo S

07/02/2011 20:47:27
Quote Anchor link
Dat hij het niet op de ipad doet. Daar blijft hij niet onderin staan aan de rechterkant, voorderest overal.
 
Jelmer -

Jelmer -

07/02/2011 20:48:00
Quote Anchor link
Ondersteunt de iPad's safari misschien background-size?
 
Milo S

Milo S

07/02/2011 20:54:34
Quote Anchor link
Ja die had ik gelezen, maar dan dan doet hij het weer niet in oudere browsers. Dus ik dacht nou dit is helemaal top, vanaf IE7 en derest. Maar ipad doet nu dom...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/02/2011 21:21:52
Quote Anchor link
en als je die background op een div zet ipv op de body?
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

07/02/2011 21:34:31
Quote Anchor link
Met php verschillende css gebruiken ofzo?
Door js de resolutie laten kijken ofzo iets?
Of zeg ik iets doms haha?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.