Afbeelding tonen met echo?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erick Schluter

Erick Schluter

11/06/2010 19:12:43
Quote Anchor link
Ik heb iets geks, waar ik helemaal gek van wordt.

De situatie:
Een formulier dat de in te vullen velden controleert zodra iemand naar een volgend veld springt...als een veld fout is ingevuld verschijnt er een waarschuwing naast het veld dat foutief is ingevuld.

Als een veld echter correct is ingevuld komt er een tekst als 'Correct!' naast het ingevulde veld te staan.

Oke...

Nu wilde ik i.p.v. de tekst 'Correct!' (of whatever) een plaatje presenteren van een 'groen vinkje'. Maar...dit krijg ik maar niet voor elkaar?!?

Na gezocht te hebben en niets gevonden te hebben dat werkt besloot ik de vraag hier maar te stellen.

Ik gebruik een volgende echo om de afbeelding te presenteren:

echo "<img src=\"images/image001.jpg\" width=\"20\" height=\"20\" />";

...? Maar dit werkt niet, er verschijnt simpelweg de gehele 'IMG tag als platte tekst'.

Weet iemand wat ik verkeerd doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:19:29
 
Sander de Vos

Sander de Vos

11/06/2010 19:16:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="images/image001.jpg" width="20" height="20" />';
?>


Probeer dat eens.
 
Erick Schluter

Erick Schluter

11/06/2010 19:34:49
Quote Anchor link
Al dit soort variaties heb ik al geprobeerd...allemaal eindigt het in een 'platte tekst'...

Ook met een geheel http://www.blabla.nl/images/image001.jpg adres e.d....?!

Erg frustrerend dit...dat dit niet lukt?!? :worried:
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

11/06/2010 20:07:56
Quote Anchor link
Als ik zelf dit soort dingen maak stop ik het altijd in een string dan hoef je bijvoorbeeld als je de directory naam veranderd niet 20 keer de locatie te veranderen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$correct
= '<img src="images/correct.jpg" alt="correct" width="20" height="20" />';
$fout = '<img src="images/fout.jpg" alt="fout" width="20" height="20" />';

if //hier functie op een correctveld
{
 echo $correct;
}

else // anders output
{
 echo $fout;
}

?>


edit: sommige afbeeldingen worden niet weergeven als je de verkeerde bestandsextensie hebt, het kan zijn dat dit met hoofdletters te maken heeft: jpg, JPG, JPEG, jpeg
Gewijzigd op 11/06/2010 20:10:55 door Bas IJzelendoorn
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

11/06/2010 20:26:19
Quote Anchor link
Je gebruikt wellicht javascript? Misschien jQuery? In dat geval kan het zo wezen dat de string als tekst in de html geplaatst word. Het moet als html in de html geplaatst worden. Anders ff het betreffende stukje javascript geven. PHP heeft hier niks mee te maken of de output moet nog een keer door htmlentities gehaald worden ofzo ...
 
Erick Schluter

Erick Schluter

11/06/2010 22:56:54
Quote Anchor link
Hey there,

Ik gebruik het volgende script:
http://particletree.com/features/degradable-ajax-form-validation/

...in de pagina formvalidation.php staat de betreffende code...is erg eenvoudig en overzichtelijk, dus niet meteen schrikken.

In het originele script wordt de tekst 'Thank You' getoond als een formulier-veld correct is ingevuld.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

11/06/2010 23:11:21
Quote Anchor link
Ok. Als ik het een beetje begrijp is dit het stukje javascript wat de response vanaf de server opvangt en verwerkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function handleHttpResponse() {
  if (http.readyState == 4) {

   //results is now the feedback from the asp page
   results = http.responseText.split(",");
   document.getElementById(gShow).innerHTML = "";
   document.getElementById(gShow).appendChild      
     (document.createTextNode(sResults[0]));
  }
}

En dat het niet werkt lijk me dan duidelijk: "createTextNode". Je zou het eens kunnen proberen om de functie om te bouwen naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
function handleHttpResponse() {
  if (http.readyState == 4) {

   //results is now the feedback from the asp page
   results = http.responseText.split(",");
   document.getElementById(gShow).innerHTML = sResults[0];
  }
}
 
Erick Schluter

Erick Schluter

12/06/2010 01:30:20
Quote Anchor link
Mmhh...

Het werkt! Dankzij jouw Javascript aanpassing, Piet...Hartstikke bedankt voor het helemaal verdiepen in het javascript, daar had ik niet eens aan gedacht, dacht aan PHP.

Maar...ik wil natuurlijk nieuwe en totaal andere velden toevoegen dan in het kant & klare download-script. Dit lijkt ook niet te lukken...zoals ik voor ogen had.

Heb jij hier nog tips over Piet?
Gewijzigd op 12/06/2010 02:02:31 door Erick Schluter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.