afbeelding uit database lezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daan

Daan

12/07/2006 20:41:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben bezig met een systeem dat tekst en plaatjes aan elkaar verbind. Ik heb een uploadsysteem "gemaakt" die tekst en plaatjes opslaat in een database. nu is mijn vraag: heeft iemand een script om het plaatje te tonen bij het juiste stukje tekst. ik neem aan dat het op "id" gaat. kan iemand me helpen. Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 06:07:15
 
Bo az

Bo az

12/07/2006 20:44:00
Quote Anchor link
Ik hoop voor je dat je plaatjes niet in een database zet, deze is daar niet voor bedoeld, dit kan beter gewoon in een mapje.

Ontoppic:
Je zou bijvoorbeeld de bestandsnaam bij het bericht in de database kunnen zetten en dan bij het uitlezen het plaatje tonen.
 
Daan

Daan

12/07/2006 20:49:00
Quote Anchor link
de plaatjes staan natuurlijk in een mapje. Maar wat is de php code om een plaatje uit de database te lezen?
 
Bo az

Bo az

12/07/2006 20:54:00
Quote Anchor link
Ik begrijp echt niet wat je bedoeld, je zegt dat je plaatjes in een mapje staan, maar vervolgens vraag je wat de code is om ze uit de database te lezen :S

Je haalt normaal dingen uit de database met een SELECT Query:

SELECT plaatjesnaam FROM plaatjestabel WHERE id=1;
 
Daan

Daan

12/07/2006 21:06:00
Quote Anchor link
met het uploaden van het plaatje wordt het plaatje in het mapje /images/ geplaatst. Maar in me database krijgt het een verwijzing zodat het goede plaatje bij de juiste tekst komt te staan.
Dus wat je zegt SELECT ...... dat klopt wel maar niet alle plaatje hebben dezelfde naam....
 
Frank -

Frank -

12/07/2006 21:09:00
Quote Anchor link
Quote:
dat klopt wel maar niet alle plaatje hebben dezelfde naam....
Dat is ook wel te hopen, anders heb je er geen ene donder meer aan.

In je html-code moet het volgende komen te staan:
<img src="images/naam.jpg" />

En hierbij is naam.jpg (of alleen naam) datgene wat je uit de database haalt.

Kortom, hoe ziet jouw html-code er uit?
 
Daan

Daan

12/07/2006 21:14:00
Quote Anchor link
het is tot nu toe een hele simpele code

$query="SELECT * FROM inuitvoering ";
$result = mysql_query($query) or die ("Fout: ".mysql_error());
while (list($id, $Titel, $Bouwvorm, $Plaats, $Toelichting, $Foto) = mysql_fetch_row($result)){
echo("<td>$Titel </td><td>$Bouwvorm </td><td>$Plaats </td><td>$Toelichting </td><td>$Foto </td></tr>\n");
}
?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/07/2006 21:25:00
Quote Anchor link
Zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
="SELECT * FROM inuitvoering ";
$result = mysql_query($query) or die ("Fout: ".mysql_error());
while (list($id, $Titel, $Bouwvorm, $Plaats, $Toelichting, $Foto) = mysql_fetch_row($result)){
echo('<td>'.$Titel.' </td><td>'.$Bouwvorm.' </td><td>'.$Plaats.' </td><td>'.$Toelichting.' </td><td><img src="'.$Foto.'"/> </td></tr>'."\n");
}

?>


Of zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
="SELECT * FROM inuitvoering ";
$result = mysql_query($query) or die ("Fout: ".mysql_error());
while (list($id, $Titel, $Bouwvorm, $Plaats, $Toelichting, $Foto) = mysql_fetch_row($result)){
echo('<td>'.$Titel.' </td><td>'.$Bouwvorm.' </td><td>'.$Plaats.' </td><td>'.$Toelichting.' </td><td><img src="'.$Foto.'.jpg"/> </td></tr>'."\n");
}

?>
 
Daan

Daan

12/07/2006 21:31:00
Quote Anchor link
dank je wel
 
Frank -

Frank -

12/07/2006 21:33:00
Quote Anchor link
Vergelijk
<td>$Foto </td> (jouw code)

eens met

<td><img src="'.$Foto.'.jpg"/> </td> (code van Robert)

Het mag dus duidelijk zijn dat jij in je html-code helemaal nergens aangeeft dat er een plaatje moet worden getoond. En zolang webbrowsers niet helderziend zijn, zul je dat dus wel moeten opgeven...

Voortaan bij het debuggen ook eens even kijken hoe je html-code er uit ziet en hoe deze er volgens jou uit zou moeten zien. Voor meer info over html, kun je terecht op www.w3schools.com
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/07/2006 23:26:00
Quote Anchor link
Het nakijken van de html code doe ik op zich ook wel, maar hier zou op de plek van de afbeelding alleen de tekst: afbeelding.jpg hebben gestaan, daar zou al een lampje (of schijnwerper) moeten gaan branden.

Maargoed, ik was in een goede bui, dus deed ik het maar even voor :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.