Afbeelding uploaden naar meerdere websites

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mounssif dev

mounssif dev

07/09/2013 18:40:40
Quote Anchor link
Hallo,

Ik starte sinds 3 weken geleden een image hosting, nu wou ik een afbeelding uploaden van scrshot.com naar scrsht.com, ik denk dat je dit kan doen met curl zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    $ch
= curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_VERBOSE, 0);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, "Mozilla/4.0 (compatible;)");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "http://www.scrsht.com/upload.php");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, true);
    $post = array(
        "img"=>$_FILES["img"]["tmp_name"],
    );

    curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $post);
    $response = curl_exec($ch);
    echo $response;
}

?>

Dit is een voorbeeld die ik vond op Stack*overflow
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:25:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/09/2013 18:42:13
Quote Anchor link
Okee, en nu?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/09/2013 08:04:47
Quote Anchor link
Mounssif dev op 07/09/2013 18:40:40:
Ik starte sinds 3 weken geleden een image hosting, nu wou ik een afbeelding uploaden van scrshot.com naar scrsht.com, ik denk dat je dit kan doen met curl zoiets:


Volgens mij draai je het nu net om. Je kunt namelijk met CURL vanaf scrsht.com de afbeelding inlezen/opvragen van scrshot.com.

Als de afbeelding gewoon publiekelijk toegankelijk is dan kan je het ook veel makkelijker met file_get_contents()

file_get_contents levert je wel een warning op als een bestand niet gevonden kan worden dus ik doe het altijd zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$c
= @file_get_contents('http://www.bla.nl/test.jpg');
if($c === false)
   echo 'bestand niet gevonden.';
else
   // doeiets
?>
Gewijzigd op 08/09/2013 08:17:04 door Frank Nietbelangrijk
 
Erwin H

Erwin H

08/09/2013 09:33:05
Quote Anchor link
Dat kan ook, dan wordt het dus een pull. Maar je kan ook zoals ts zegt een push doen door een bestand te uploaden met curl. Met curl kan je namelijk gewoon een post request maken, met bestanden.

De vraag is alleen dat wat Aar al vraagt, wat is nu het probleem?

Daarbij vraag ik me ook even af of dit nodig is. Als ik naar de twee domeinnamen kijk dan zou ik zeggen dat de 1 een alias is voor de ander. Maw, beide verwijzen uiteindelijk naat dezelfde bestanden op dezelfde server. Heb je het dus naar de 1 geupload dan heb je het ook naar de ander geupload. Zoniet, dan vraag ik me af waaromhet verschillende sites zijn. Wat is het nut daarvan?
 
 - Diov  -

- Diov -

08/09/2013 10:54:40
Quote Anchor link
Ik vroeg ooit op dit forum hoe Youtube Backups neemt.

Zij uploaden hun filmpjes naar 2 servers.

Als de ene server faalt, crasht, etc..
Dan hebben ze sws nog de andere server.

Ik denk dat het zoiets is ..
 
Erwin H

Erwin H

08/09/2013 11:07:02
Quote Anchor link
Dat zou je alleen niet met twee verschillende domeinnamen moeten oplossen, maar met twee verschillende servers. Dat is iets anders (maar wellicht wel het idee van de ts).
 
 - Diov  -

- Diov -

08/09/2013 11:14:22
Quote Anchor link
Nuja,

Ik weet ook niet hoe het echt werkt,
maar als je iets wil oproepen of wilt versturen met cUrl moet je toch een domein (of een ip adres) ingeven?
 
Erwin H

Erwin H

08/09/2013 11:21:15
Quote Anchor link
Dat heeft 'ie toch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "http://www.scrsht.com/upload.php");
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.