afbeelding uploaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »
Stefan

stefan

19/10/2009 12:23:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een script waarmee ik afbeeldingen kan uploaden. Oké, dat is niet zo moeilijk te vinden. Maar ik wil dat hij alleen upload als de breedte 452px is en de hoogte 140px. Hoe kan ik dat controleren voordat hij upload?

Alvast bedankt,
Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 09:05:42
 
- SanThe -

- SanThe -

19/10/2009 12:28:00
Quote Anchor link
Niet. Dat kan alleen als ie al is geupload.
 
Roeltje M

Roeltje M

19/10/2009 13:29:00
Quote Anchor link
Je kunt gebruik maken van getimagesize() en daarna pas op je server zetten.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/10/2009 13:41:00
Quote Anchor link
roel schreef op 19.10.2009 13:29:
Je kunt gebruik maken van getimagesize() en daarna pas op je server zetten.

Getimagesize() is php.
Php is serverside.
Dus moet het plaatje al op de server staan.
 
Niels K

Niels K

19/10/2009 14:49:00
Quote Anchor link
Aanvullen op SanThe

Het is makkelijk om dan de plaatjes op te slaan in een aparte map. Dus eerst een mapje voor de echte afbeelding. En daarna resize je hem naar het mapje en geef je de pixels eraan. Een voorbeeld (Het is gewoon een script uit een van mijn applicatie's) het bewerken van de pagina moet je zelf ff doen.. Nog een opmerking

- Het script is niet veilig qua sql injections

Je moet alleen het stukje gebruiken voor de resize functie:)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['username'])){
  header("location: yapa_login.php");
}

require("yapa_connect.php");
$max_foto_size = 2000000;
$foto_MIME = array('image/jpeg', 'image/pjpeg', 'image/png', 'image/x-png', 'image/gif');
$upload_dir    = '../images/';                             
$thumb_size = 120;
if (isset($_POST['verzonden'])){
    $fout_bericht = "";
    if (!isset($_FILES['foto'])){
        echo 'Het formulier is niet goed ingevuld. <br />';
        echo  "Probeer het <a href=\"yapa_upload.php\">nogmaals</a>";
        exit;
    }

    else{
        
        $foto = $_FILES['foto'];
    }

    
    switch ($foto['error']){
        case
UPLOAD_ERR_OK:
            
            if ($foto['size'] > $max_foto_size){
                $fout_bericht .= "De foto is te groot. Hij mag niet groter zijn dan " .
                $max_foto_size . " bytes<br />";
            }

            
            break;
        case
UPLOAD_ERR_INI_SIZE:
            
            $fout_bericht .= 'De foto is te groot! Hij mag niet groter zijn dan ' . $$max_foto_size . 'bytes';
            break;
        case
UPLOAD_ERR_PARTIAL    :
            
            $fout_bericht .= 'Er is een fout opgetreden tijdens het uploaden. ';
            break;
        case
UPLOAD_ERR_NO_FILE :
            
            $fout_bericht = 'U hebt geen foto opgegeven om te uploaden. ';
            break;
        default:

            
            $fout_bericht = 'Er is een onbekende fout opgetreden. ';
            break;
    }

    
    
    if(empty($fout_bericht)){
        if (!in_array($foto['type'], $foto_MIME)){
            $fout_bericht .= "U kunt alleen GIF-, JPG- of PNG-foto's uploaden. Het huidige type is: ". $foto['type'];
        }


        
        $foto_naam = $upload_dir . $foto['name'];     
        if (file_exists($foto_naam)){
            $fout_bericht .= 'Er bestaat al een foto met deze naam.
            Verander de naam van de foto op uw computer en upload opnieuw. '
;
        }
    }

    

    
    if(empty($fout_bericht)){
        
        if(!move_uploaded_file($foto['tmp_name'], $foto_naam)){
            $fout_bericht .= "Er is een fout opgetreden bij het opslaan van de foto. ";
        }
    }

    
    if(empty($fout_bericht)){
        $query_new_photo = ("INSERT INTO yapa_photos (uploader_id, photo_filename, trefwoorden, datum, title, prijs) VALUES ('".$_SESSION['uploader_id']."', '".$foto['name']."', '".$_POST['trefwoorden']."','".$_POST['date']."','".$_POST['title']."', '".$_POST['prijs']."')");
        if(!mysql_query($query_new_photo)){
            $fout_bericht = "Afbeelding kon niet worden opgeslagen in de database";
            echo $query_new_photo;
        }
    }

    
    if(empty($fout_bericht)){
        list ($breedte, $hoogte, $image_type) = getimagesize($foto_naam);
        
        $image_ratio = $breedte/$hoogte;

        if ($image_ratio > 1){
            $tn_breedte = $thumb_size;
            $tn_hoogte = $thumb_size / $image_ratio;
        }

        else{
            $tn_hoogte = $thumb_size;
            $tn_breedte = $thumb_size * $image_ratio;
        }

        
        $thumb = imagecreatetruecolor($tn_breedte,$tn_hoogte);
        
        switch ($image_type){
            case
IMAGETYPE_GIF:
                $source = imagecreatefromgif($foto_naam);
                break;
            case
IMAGETYPE_JPEG:
                $source = imagecreatefromjpeg($foto_naam);
                break;
            case
IMAGETYPE_PNG:
                $source = imagecreatefrompng($foto_naam);
                break;
            default:

                $source = imagecreatefromgif($foto_naam);
                break;
        }


        
        imagecopyresampled($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $tn_breedte, $tn_hoogte, $breedte, $hoogte);
        
        
        $thumbname= $upload_dir ."thumbnails/" . "thmb_" . $_FILES['foto']['name'];
        
        
        switch ($image_type){
            case
IMAGETYPE_GIF:
                imagegif($thumb, $thumbname);
                break;
            case
IMAGETYPE_JPEG:
                
                imagejpeg($thumb, $thumbname, 100);
                break;
            case
IMAGETYPE_PNG:
                imagepng($thumb, $thumbname);
                break;
        }


        
        
        

        echo "<h2>Uw foto is opgeslagen in het fotoalbum!</h2>";
        echo "<a href=\"yapa_upload.php\">nog een foto uploaden</a>";
        echo "<br />";
        echo "<br />";
        echo "<b>Uw foto:</b>";
        echo "<br />";
        echo "<br />";
        echo "<img src=\"$thumbname\" />";
        exit;
    }

    else{
        
        echo '<h2>Er is een fout opgetreden</h2>';
        echo $fout_bericht;
        echo  "<br />Probeer het <a href=\"yapa_upload.php\">nogmaals</a>";
        exit;
    }
}

else{
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Foto's uploaden</title>
</head>

<body>

<h1>Foto's uploaden</h1>
<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']?>">
<pre>
<table>
  <tr>
    <td>Foto: </td><td><input name="foto" type="file"  size="30 "id="foto" /></td><br />
  </tr>
  <tr>
    <td>Beschrijving: </td><td><input type="text" name="title" size="30"></td><br />
  </tr>
  <tr>
    <td>Trefwoorden:</td><td><input type="text" name="trefwoorden" size="30"  /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Prijs:</td><td><input type="text" name="prijs" size="30" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Uw naam:</td><td><?php echo $_SESSION['username'];?></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Uw e-mailadres:</td><td><?php echo $_SESSION['email'];?></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><input type="hidden" name="date" value="<?php echo date("Y-m-d H:i:s"); ?>"></td>
    <td><input type="hidden" name="verzonden" value="1" /></td>
  </tr>  
  <tr>
    <td><input type="submit" name="Submit" value="Verzenden" /></td>
    <td><input type="reset" name="Reset" value="Leegmaken" /></td>
  </tr>
</table>
</pre>
<hr>
</form>
</body>
</html>
<?php
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels K
 
Roeltje M

Roeltje M

19/10/2009 17:36:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.10.2009 13:41:
roel schreef op 19.10.2009 13:29:
Je kunt gebruik maken van getimagesize() en daarna pas op je server zetten.

Getimagesize() is php.
Php is serverside.
Dus moet het plaatje al op de server staan.


Weet ik, maar je zet 'm eerst in TEMP en later pas echt op server.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/10/2009 17:43:00
Quote Anchor link
Die temp is ook op de server. Vandaar ook dat je move.... moet gebruiken i.p.v. copy...... anders laat je er een in de temp staan. Zonde van de nutteloos verloren diskruimte. Als jij 'm resized en dan ergens neerzet, gooi dan de originele even weg uit de temp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.