afbeelding uploaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »
Stefan

stefan

19/10/2009 12:23:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een script waarmee ik afbeeldingen kan uploaden. Oké, dat is niet zo moeilijk te vinden. Maar ik wil dat hij alleen upload als de breedte 452px is en de hoogte 140px. Hoe kan ik dat controleren voordat hij upload?

Alvast bedankt,
Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:03:19
 
- SanThe -

- SanThe -

19/10/2009 12:28:00
Quote Anchor link
Niet. Dat kan alleen als ie al is geupload.
 
Roeltje M

Roeltje M

19/10/2009 13:29:00
Quote Anchor link
Je kunt gebruik maken van getimagesize() en daarna pas op je server zetten.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/10/2009 13:41:00
Quote Anchor link
roel schreef op 19.10.2009 13:29:
Je kunt gebruik maken van getimagesize() en daarna pas op je server zetten.

Getimagesize() is php.
Php is serverside.
Dus moet het plaatje al op de server staan.
 
Niels K

Niels K

19/10/2009 14:49:00
Quote Anchor link
Aanvullen op SanThe

Het is makkelijk om dan de plaatjes op te slaan in een aparte map. Dus eerst een mapje voor de echte afbeelding. En daarna resize je hem naar het mapje en geef je de pixels eraan. Een voorbeeld (Het is gewoon een script uit een van mijn applicatie's) het bewerken van de pagina moet je zelf ff doen.. Nog een opmerking

- Het script is niet veilig qua sql injections

Je moet alleen het stukje gebruiken voor de resize functie:)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['username'])){
  header("location: yapa_login.php");
}

require("yapa_connect.php");
$max_foto_size = 2000000;
$foto_MIME = array('image/jpeg', 'image/pjpeg', 'image/png', 'image/x-png', 'image/gif');
$upload_dir    = '../images/';                             
$thumb_size = 120;
if (isset($_POST['verzonden'])){
    $fout_bericht = "";
    if (!isset($_FILES['foto'])){
        echo 'Het formulier is niet goed ingevuld. <br />';
        echo  "Probeer het <a href=\"yapa_upload.php\">nogmaals</a>";
        exit;
    }

    else{
        
        $foto = $_FILES['foto'];
    }

    
    switch ($foto['error']){
        case
UPLOAD_ERR_OK:
            
            if ($foto['size'] > $max_foto_size){
                $fout_bericht .= "De foto is te groot. Hij mag niet groter zijn dan " .
                $max_foto_size . " bytes<br />";
            }

            
            break;
        case
UPLOAD_ERR_INI_SIZE:
            
            $fout_bericht .= 'De foto is te groot! Hij mag niet groter zijn dan ' . $$max_foto_size . 'bytes';
            break;
        case
UPLOAD_ERR_PARTIAL    :
            
            $fout_bericht .= 'Er is een fout opgetreden tijdens het uploaden. ';
            break;
        case
UPLOAD_ERR_NO_FILE :
            
            $fout_bericht = 'U hebt geen foto opgegeven om te uploaden. ';
            break;
        default:

            
            $fout_bericht = 'Er is een onbekende fout opgetreden. ';
            break;
    }

    
    
    if(empty($fout_bericht)){
        if (!in_array($foto['type'], $foto_MIME)){
            $fout_bericht .= "U kunt alleen GIF-, JPG- of PNG-foto's uploaden. Het huidige type is: ". $foto['type'];
        }


        
        $foto_naam = $upload_dir . $foto['name'];     
        if (file_exists($foto_naam)){
            $fout_bericht .= 'Er bestaat al een foto met deze naam.
            Verander de naam van de foto op uw computer en upload opnieuw. '
;
        }
    }

    

    
    if(empty($fout_bericht)){
        
        if(!move_uploaded_file($foto['tmp_name'], $foto_naam)){
            $fout_bericht .= "Er is een fout opgetreden bij het opslaan van de foto. ";
        }
    }

    
    if(empty($fout_bericht)){
        $query_new_photo = ("INSERT INTO yapa_photos (uploader_id, photo_filename, trefwoorden, datum, title, prijs) VALUES ('".$_SESSION['uploader_id']."', '".$foto['name']."', '".$_POST['trefwoorden']."','".$_POST['date']."','".$_POST['title']."', '".$_POST['prijs']."')");
        if(!mysql_query($query_new_photo)){
            $fout_bericht = "Afbeelding kon niet worden opgeslagen in de database";
            echo $query_new_photo;
        }
    }

    
    if(empty($fout_bericht)){
        list ($breedte, $hoogte, $image_type) = getimagesize($foto_naam);
        
        $image_ratio = $breedte/$hoogte;

        if ($image_ratio > 1){
            $tn_breedte = $thumb_size;
            $tn_hoogte = $thumb_size / $image_ratio;
        }

        else{
            $tn_hoogte = $thumb_size;
            $tn_breedte = $thumb_size * $image_ratio;
        }

        
        $thumb = imagecreatetruecolor($tn_breedte,$tn_hoogte);
        
        switch ($image_type){
            case
IMAGETYPE_GIF:
                $source = imagecreatefromgif($foto_naam);
                break;
            case
IMAGETYPE_JPEG:
                $source = imagecreatefromjpeg($foto_naam);
                break;
            case
IMAGETYPE_PNG:
                $source = imagecreatefrompng($foto_naam);
                break;
            default:

                $source = imagecreatefromgif($foto_naam);
                break;
        }


        
        imagecopyresampled($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $tn_breedte, $tn_hoogte, $breedte, $hoogte);
        
        
        $thumbname= $upload_dir ."thumbnails/" . "thmb_" . $_FILES['foto']['name'];
        
        
        switch ($image_type){
            case
IMAGETYPE_GIF:
                imagegif($thumb, $thumbname);
                break;
            case
IMAGETYPE_JPEG:
                
                imagejpeg($thumb, $thumbname, 100);
                break;
            case
IMAGETYPE_PNG:
                imagepng($thumb, $thumbname);
                break;
        }


        
        
        

        echo "<h2>Uw foto is opgeslagen in het fotoalbum!</h2>";
        echo "<a href=\"yapa_upload.php\">nog een foto uploaden</a>";
        echo "<br />";
        echo "<br />";
        echo "<b>Uw foto:</b>";
        echo "<br />";
        echo "<br />";
        echo "<img src=\"$thumbname\" />";
        exit;
    }

    else{
        
        echo '<h2>Er is een fout opgetreden</h2>';
        echo $fout_bericht;
        echo  "<br />Probeer het <a href=\"yapa_upload.php\">nogmaals</a>";
        exit;
    }
}

else{
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Foto's uploaden</title>
</head>

<body>

<h1>Foto's uploaden</h1>
<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']?>">
<pre>
<table>
  <tr>
    <td>Foto: </td><td><input name="foto" type="file"  size="30 "id="foto" /></td><br />
  </tr>
  <tr>
    <td>Beschrijving: </td><td><input type="text" name="title" size="30"></td><br />
  </tr>
  <tr>
    <td>Trefwoorden:</td><td><input type="text" name="trefwoorden" size="30"  /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Prijs:</td><td><input type="text" name="prijs" size="30" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Uw naam:</td><td><?php echo $_SESSION['username'];?></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Uw e-mailadres:</td><td><?php echo $_SESSION['email'];?></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><input type="hidden" name="date" value="<?php echo date("Y-m-d H:i:s"); ?>"></td>
    <td><input type="hidden" name="verzonden" value="1" /></td>
  </tr>  
  <tr>
    <td><input type="submit" name="Submit" value="Verzenden" /></td>
    <td><input type="reset" name="Reset" value="Leegmaken" /></td>
  </tr>
</table>
</pre>
<hr>
</form>
</body>
</html>
<?php
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels K
 
Roeltje M

Roeltje M

19/10/2009 17:36:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.10.2009 13:41:
roel schreef op 19.10.2009 13:29:
Je kunt gebruik maken van getimagesize() en daarna pas op je server zetten.

Getimagesize() is php.
Php is serverside.
Dus moet het plaatje al op de server staan.


Weet ik, maar je zet 'm eerst in TEMP en later pas echt op server.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/10/2009 17:43:00
Quote Anchor link
Die temp is ook op de server. Vandaar ook dat je move.... moet gebruiken i.p.v. copy...... anders laat je er een in de temp staan. Zonde van de nutteloos verloren diskruimte. Als jij 'm resized en dan ergens neerzet, gooi dan de originele even weg uit de temp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.