Afbeelding van HTML maken dmv PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan terhuijzen

jan terhuijzen

09/02/2012 16:34:01
Quote Anchor link
Hallo, is het mogelijk als je een gewone html pagina hebt om daar een afbeelding van te maken? en deze aan te roepen op een andere pagina met <img src="plaatje"> ?
In de html pagina staat gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
header('content-type: image/png');
?>

Het werkt dus bijvoorbeeld als een captcha plaatje. aleen wordt het plaatje onder andere gemaakt met html.


Toevoeging op 09/02/2012 16:57:22:

ik heb het als geprobeerd maar ik denk dat ik het niet goed doe. het kan toch wel he?
Gewijzigd op 09/02/2012 16:56:52 door Jan terhuijzen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:09:13
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

09/02/2012 17:02:58
Quote Anchor link
Ik denk dat het kan maar dan moet je volgens mij iets meer doen dan het content type veranderen.
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

09/02/2012 17:08:54
Quote Anchor link
Dat kan volgensmij niet. Je moet de image functies van PHP gebruiken.
http://www.php.net/manual/en/book.image.php
http://www.php.net/manual/en/refs.utilspec.image.php
 
Jens erd

Jens erd

09/02/2012 17:25:27
Quote Anchor link
iframe is wat je zoekt.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

09/02/2012 17:31:15
Quote Anchor link
@Jens nee, geen iframes aanraden. iframes heb je zelden nodig!

Net zoals Koen al aan gaf, voorzover ik weet kun je geen afbeeldingen maken met HTML maar wel met de PHP GD libary.
 
Niet belangrijk

Niet belangrijk

09/02/2012 19:29:36
Quote Anchor link
Kijk anders naar HTML5
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 19:40:54
Quote Anchor link
Niet belangrijk ik weet niet precies wat je bedoelt. Met HTML5 kun je ook geen afbeelding maken.
De nieuwe ECMAScript 6 kun je natuurlijk wel canvas gebruiken, maar dat is eigenlijk meer ECMAScript6 dan HTML5. En WegGL is iets wat nog niet echt goede support vind bij browsers...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.