Afbeelding van variabele maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niek

Niek

24/06/2009 16:59:00
Quote Anchor link
Dag,
Ik zou graag willen of er door middel van php een afbeelding van een variabele gemaakt kan worden.
Ik heb voor mijn weersite, een bestand gemaakt die de temperatuur weergeeft, maar om die op andere site's weer te kunnen geven wil er graag een afbeelding van maken.
Dat bestand 'echoot' de temperatuur vanuit een variabele. Maar nu wil ik graag een afbeelding maken door middel van php die de temperatuur weergeeft uit die variabele.
Is dat mogelijk? en zo ja, hoe? Mijn variabele heet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $tempnodp.$tuom; ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:38:49
 
Krop Kroppyer

Krop Kroppyer

24/06/2009 17:10:00
Quote Anchor link
Dat kan, m.b.v. imagecreatetruecolor(), maar daarvoor heb je GD2 nodig.
http://nl2.php.net/manual/en/function.imagecreatetruecolor.php[url]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Krop Kroppyer
 
Niek

Niek

24/06/2009 18:43:00
Quote Anchor link
Ik ben er mee bezig.
Maar om die variabele in die afbeelding te krijgen moet ik dus door middel van require of met require_once het bestand erbij doen waar hij die variabele uit moet halen. Als ik dat echter doe, dan krijg ik de melding:
De afbeelding 'http://www.weerkendam.nl/image.php' kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Er zal dus ergens een fout zitten in dat bestand (ajax-dashboard3.php), maar als ik de temperatuur laat weergeven zonder afbeelding dan doet hij het wel (http://www.weerkendam.nl/extern_data.php).

Weet er iemand een oplossing voor dit probleem?
 
Krop Kroppyer

Krop Kroppyer

30/06/2009 15:04:00
Quote Anchor link
Kan je de code waarmee je het plaatje maakt hier even neer zetten?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.