Afbeelding veranderen zonder refresh na muisklik

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Johnny Test

Johnny Test

19/03/2015 10:00:01
Quote Anchor link
Ik heb een "liked" button en een button die niet "geliked" is. Hoe zorg ik ervoor dat de liked button in de niet gelikete button veranderd als erop geklikt wordt zonder dat de pagina gerefreshed word?

Stel dat er een variable "like" is.
Wanneer like "0" is zal de niet gelikete button er staan..
Wanneer like "1" is zal de gelikete button er staan.

Ze veranderen wanneer erop geklikt wordt.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 20:16:45
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/03/2015 10:19:19
Quote Anchor link
<script type="text/javascipt">
$("#likeButton").click(function(){
$("#likeButton").src = "liked.png"
})
</script>

In grote lijnen kun je het op deze manier oplossen met javascript. Daarin geef je aan dat , wanneer er op de knop geklikt is, hij de src tag van je image verandert, en daarmee dus een andere image laat zien.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/03/2015 14:13:31
Quote Anchor link
Daarnaast zul je ook moeten onthouden dat iemand iets geliked heeft en moet bijgehouden worden hoeveel likes het gelike-te onderwerp inmiddels heeft ontvangen. Daartoe kun je op de achtergrond opslaan dat iemand (gebruiker X) op een "like" button heeft geklikt (voor item Y). Dit doe je doorgaans via een AJAX-request.

Afhankelijk van hoe jij je gebruikers en te liken onderwerpen identificeert zul je deze informatie door moeten zetten in je AJAX-request naar een script dat verder de administratieve afhandeling van een "like" verzorgt.

Het enkel aanpassen van het bronbestand van een afbeelding is na een page-refresh namelijk meteen weer vergeten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.