afbeeldingen beveiligen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 12:22:47
Quote Anchor link
Zomaar eens een vraag die door m'n hoofd schoot... kun je afbeeldingen eigenlijk 100% beveiligen? Maar dan op zo'n manier dat de ene persoon de afbeelding wel kan zien en de andere niet?

Denk bijvoorbeeld aan een profielen website. De leden moeten wel hun eigen fotoalbum kunnen inzien, maar niet dat van een ander. Maar om een afbeelding te tonen moet deze ergens in een publieke map staan. Als je de juiste url van zo'n afbeelding weet dan kun je deze toch altijd opvragen? Uiteraard kun je het de gebruiker lastiger maken door moeilijke urls te gebruiken www.site.nl/album/234WFED/foto/asda3443adfna3j4a4rjadf343.jpg maar het feit blijft dat als persoon A de url van een foto van persoon B kent, dat persoon A dan de foto van persoon B kan zien. Toch?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:29:36
 
Wouter J

Wouter J

28/05/2011 12:28:42
Quote Anchor link
Ja, je kan nooit een afbeelding 'onzichtbaar' maken. Zodra je iets op het web zet is het altijd beschikbaar voor een ander.
 
Rolf -

Rolf -

28/05/2011 12:30:05
Quote Anchor link
Heeft dit niet met chmod te maken? Dat je een map zo kunt beveiligen dat alleen php erbij kan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 12:34:24
Quote Anchor link
Geen idee? Maar het moet toch op het scherm getoond worden... als dat bij persoon A kan dan kan het bij persoon B ook zou je zeggen.
 
- Roland -

- Roland -

28/05/2011 12:53:04
Quote Anchor link
100% geld voor niets op het internet.

Maar achter een inlog kan je natuurlijk wel maken wat jij wilt.
Je werkt dan niet met de echte img urls maar met een (random) gegenereerde code voor die img.
In de persoonlijk beveiligde paginas , kun je dan aan de hand van die code controleren of dat inderdaad een 'eigen' img is en dan die tonen.

En dat tonen doe je dat (bv) vanuit een php pagina met een img header

Misschien is bovenste helemaal niet nodig, alleen de img via php bestand weergeven met juiste header. Php kan bij die map Maar voor alle externe aanvragen zet je die map dicht met htaccess ! Klaar ! Koud kunstje !
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 12:58:56
Quote Anchor link
Ah oke... maar dan haal je dus altijd de img via php op? En moeten de images dan wel in een publieke map staan, of mogen ze ook in een afgeschermde map staan die niet via je browser bereikbaar is?

Hoe zou zo'n url volgens jou eruit (kunnen) zien?
 
- Roland -

- Roland -

28/05/2011 13:16:38
Quote Anchor link
Sorry, ben daar laatste maanden niet mee bezig geweest...
Ik ga het niet voor je maken.

Wat ik nog ongeveer herinner, even snel..

tonen img inde met sessions beveiligde omgeving:
<img src="foto.php?code=xyx" >


en die foto.php pagina is ongeveer (details weet ik echt nu even niet)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

header ( img/jpeg .....

$flink=openjpg('fotomap/'.'xyz.jpeg       // php kan WEL bij fotomap !!

en dan de img data outputten....

?>


sorry, het is erg weet dat ff niet, dit kun je dus echt niet zo gebruiken, maar voor het idee ben je heel eind. Zoek op iets van "image php output GD ..."

succes
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 13:21:16
Quote Anchor link
ah oke... thanks voor het idee... maar ik denk dat dat wel een belasting voor de server is, omdat ieder plaatje dan door php gerenderd moet worden... of zou dat wel meevallen?
 
- Roland -

- Roland -

28/05/2011 13:32:42
Quote Anchor link
Dat valt wel mee, php/GD schuift het blok data gewoon door..
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

28/05/2011 13:33:00
Quote Anchor link
Je zou altijd de foto's kunnen opslaan in een database. Dat kan je uitlezen via php. Zo zijn je foto's 100% afgeschermd voor ongenodigden. Het enige nadeel is dat je databases uitzonderlijk groot worden.

Miscchien valt er nog wel iets slims met htaccess te bedenken?

Wat je ook zou kunnen doen is om de urls nooit openbaar te maken. Je zou een afbeelding kunnen opvragen als: img.php?img=fsadfsa9874892hj324 (zoals roland aangaf), en een string in een session var opslaan. Met een slim algoritme kan je dan de foto opvragen die ergens in een map staat. Niemand weet deze map behalve het systeem zelf. Dit wordt namelijk ook random aangemaakt door het systeem.
Hier bereik je dan eigenlijk mee dat tijdens elke sessie een andere code om de afbeelding op te vragen nodig is. Je kan de foto dan ook niet naar mensen doorsturen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 13:51:08
Quote Anchor link
Oke, ik snap wat je bedoelt, maar wat bedoel je met "Niemand weet deze map behalve het systeem zelf. Dit wordt namelijk ook random aangemaakt door het systeem." Je kan toch geen random map aanmaken? Daar staan de foto's dan toch niet in? Wat bedoel je precies?
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

28/05/2011 13:52:54
Quote Anchor link
Die foto's die de gebruikers uploaden die worden (neem ik aan) met een scriptje geupload. Het pad naar die map, en de bestandsnaam, kunnen automatisch (en dan willekeurig) worden gegenereerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2011 13:54:43
Quote Anchor link
ah zo bedoel je.. oke :)

Het gaat hier puur om een fictief geval, ik ben niet met zo'n site bezog, maar vroeg me af hoe zoiets werkt. Wat jij zegt is inderdaad een goede.. maar als ik het goed begrijp kun je de foto's dus ook in een map zetten die een map hoger ligt dan de www map?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/06/2011 23:11:22
Quote Anchor link
Hallo,

Uit het bovengenoemde blijkt dat je foto's op het privé deel van een server kunt zetten en via header toch gewoon kunt tonen. Hartstikke mooi, want op die manier staan privé foto's veilig. Maar nu vraag ik me eigenlijk af of zoiets ook met filmpjes kan. Kun je die ook buiten de www map plaatsen en toch gewoon afspelen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 23:21:04
Quote Anchor link
Waar is die GD-bewerking voor nodig? Ga je de foto resizen of watermarken?
Nee, dan kan je ook readfile() gebruiken.

Het spreek zich voor zich dat je foto's niet kan beveiligen tegen downloaden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/06/2011 23:26:13
Quote Anchor link
"Het spreek zich voor zich dat je foto's niet kan beveiligen tegen downloaden"

Dit kan toch wel als ze buiten de www map staan? Iemand die is ingelogd kan alleen z'n eigen foto's zien en niet die van iemand anders? Zie bijvoorbeeld de opmerking van Joris hierboven?

Maar mijn vraag is dus of je ook filmpjes die niet in de www map staan kunt afspelen (of downloaden)?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

13/06/2011 23:31:25
Quote Anchor link
Afbeeldingen op het internet zijn Altijd te downloaden..
dit geld ook voor filmpjes en zo goed als alles wat op internet staat is te downloaden of te bekijken...

Als iets te bekijken of te luisteren is, is het zo goed als altijd te downloaden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 23:31:53
Quote Anchor link
Foto's die buiten de www-dir staan kunnen niet door Apache geserveerd worden. Als je de foto's buiten de map zet kan je deze met readfile() ophalen nadat je bijv. de rechten gecontroleerd hebt (ben je vriend van x, mag je die foto ophalen etc....

Eventueel kan je met mod_rewrite nog de URL een beetje aanpassen tot een normale image URL.
Gewijzigd op 13/06/2011 23:32:50 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/06/2011 23:36:35
Quote Anchor link
@Aar: oke... maar kan dat alleen met foto's of ook met filmpjes?

@Marco: als je ze kunt zien kun je ze downloaden, maar als ik zorg dat jij ze niet kunt zien, dan kun je ze ook niet downloaden :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2011 23:42:58
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 13/06/2011 23:36:35:
@Aar: oke... maar kan dat alleen met foto's of ook met filmpjes?

We hebben het altijd over bestanden, dus of het foto's filmpjes of weet ik veel wat zijn...

Quote:
@Marco: als je ze kunt zien kun je ze downloaden, maar als ik zorg dat jij ze niet kunt zien, dan kun je ze ook niet downloaden :)

Totdat iemand die wel de foto mag bekijken de foto gaat downloaden en op internet gaat verspreiden. Maar goed, dit houd je gewoon niet tegen :P
Gewijzigd op 13/06/2011 23:44:09 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/06/2011 23:45:26
Quote Anchor link
Oke, maar stel ik heb een ledensite... denk bijvoorbeeld aan facebook. Kan het dan zo zijn dat je een filmpje upload. Dit filmpe wordt dan buiten de www map gezet. En kun je dan toch dit fimpje gewoon in je browser bekijken? (gaa mij niet zozeer om het HOE maar meer om het OF)
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.