Afbeeldingen Toevoegen aan Database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

18/04/2011 22:53:34
Quote Anchor link
Hey Allemaal, na een aantal posts en flink wat uren filmpjes kijken ( php filmpjes ;) heb ik een database inelkaar gezet waar ik artikelen kan toevoegen en kan verwijderen allemaal op 1 pagina... nu wil ik graag ook de bijbehorende foto's uploaden 1 grote main foto en 7 anderen. Hoe kan ik dit het beste doen??
Op dit moment heb ik een database met de artikelen erin ik wil graag de foto's uploaden en dat het dan gekoppeld wordt aan de ID van de tabel.... heeft er iemand een tutorial? moeten er linkjes komen naar de foto's? of moet ik de foto's uploaden naar de database?? heeft iemand hier verstand van ?

Groeten Gijs
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:19:14
 
Veur Heur

Veur Heur

18/04/2011 22:59:23
Quote Anchor link
hier staan een hoop tutorials: http://tinyurl.com/3paq945
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2011 23:00:26
Quote Anchor link
Foto's in een map en de linkjes in de database.
 
Veur Heur

Veur Heur

18/04/2011 23:01:27
Quote Anchor link
@SanThe dat sowieso!
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

18/04/2011 23:30:54
Quote Anchor link
Is er een makkelijk voorbeeldje of iemand die even binnen een minuutje zoiets kan schetsen?? in mijn vorige problemen topics heb ik uuuuuurenlang filmpjes moeten kijken en moeten onderzoeken.... terwijl het maar zes regeltjes php is... heb je nog iets liggen van je vorige projecten of iets wat er op lijkt post het aub... foto's in een map en de linkjes in de database... maaaruhmmm hoe ? ik heb bestaande tabellen is het dan verstandig om 8 kolommen toe te voegen met foto1 varchar, foto 2 varchar, foto 3 varchar, foto 4 varchar tm foto 8 varchar en dan hoe zit het met uploaden ?
 
Write Down

Write Down

18/04/2011 23:48:41
Quote Anchor link
Toch simpel, in de database heb je volgende velden:
image_id, image_name, image_url

Een insert query, afbeelding.jpg & http://.../afbeelding.jpg. (of desnoods alleen het path naar de afbeelding)
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

19/04/2011 00:42:16
Quote Anchor link
@write down thanks nu heb ik al ongeveer een beeld ik zal deze velden toevoegen aan de bestaande sql
zou ik ook image_id1, image_name1, image_url1, image_id2, image_name2, image_url2, image_id3, image_name3, image_url3, etc tot en met 8 kunnen maken ??

en dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<form method=post action=upload.php enctype=multipart/form-data>
Bestand: <input type="file" name="bestand"><br><br>
<input type="submit" name="Uploaden" value="Upload1">
 
Bestand: <input type="file" name="bestand"><br><br>
<input type="submit" name="Uploaden" value="Upload2">


Bestand: <input type="file" name="bestand"><br><br>
<input type="submit" name="Uploaden" value="Upload3">


Bestand: <input type="file" name="bestand"><br><br>
<input type="submit" name="Uploaden" value="Upload4">

Bestand: <input type="file" name="bestand"><br><br>
<input type="submit" name="Uploaden" value="Upload5">

Bestand: <input type="file" name="bestand"><br><br>
<input type="submit" name="Uploaden" value="Upload6">

Bestand: <input type="file" name="bestand"><br><br>
<input type="submit" name="Uploaden" value="Upload7">

Bestand: <input type="file" name="bestand"><br><br>
<input type="submit" name="Uploaden" value="Upload8"></form>


En dan een upload.php met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
include("connection.php");
$img1 = $_POST['Upload1'];
$img2 = $_POST['Upload2'];
$img3 = $_POST['Upload3'];
$img4 = $_POST['Upload4'];
$img5 = $_POST['Upload5'];
$img6 = $_POST['Upload6'];
$img7 = $_POST['Upload7'];
$img8 = $_POST['Upload8'];

$sql = "insert into mijntabel (Upload1, Upload2, Upload3, Upload4, Upload5, Upload6, Upload7,  Upload8) VALUES ('$img1', '$img2', '$img3', '$img4', '$img5', '$img6', '$img7', '$img8');
  header("
Location: ".$session->referrer);
$result = mysql_query($sql) or die ( mysql_error() );
?>


Zoiets? ben ik dan al op de goede weg??
 
Milo S

Milo S

19/04/2011 08:38:18
Quote Anchor link
Nee als je dat doet heb je een fout datamodel. Houd dus in dat je moet normaliseren.

Daarentegen zou je beter dit kunnen doen:

articles
- id
- title
- name
- message
(etc etc)

articles_image
- id
- news_id
- filename
- url

Dat zul je door middel van het aantal bestand velden dat je hebt een loop moeten laten lopen over je query. Die query zet dan iedere afbeelding URL in je database gelinkt met het news_id.
 

19/04/2011 08:39:51
Quote Anchor link
Gijs van Moosdijk op 19/04/2011 00:42:16:
(...)
Zoiets? ben ik dan al op de goede weg??


Als ik jou was zou ik eerst wat simpeler gaan beginnen. Eerst wat meer SQL leren en ook hoe je wat logischer / handiger script (wat hebben al die uploads gemeen?).
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

19/04/2011 12:29:01
Quote Anchor link
@Milo ik heb een soort van articles tabel met id's
moet ik dan een tabel erbij maken met articles_images en dan linken??
Ik heb wel 8 foto's per article hoe kan ik deze het beste linken?
 
Write Down

Write Down

19/04/2011 14:19:17
Quote Anchor link
Dit is wat Milo bedoelde volgens mij:

articles_image
- id
- article_id
- filename
- url

article_id, is dus de link tussen het artikel en de afbeelding.

Overigens sluit ik me aan bij Karl, verdiep je eerst nog wat meer. De fouten die je maakt tonen aan dat je het database gebeuren nog niet onder de knie hebt. Neem is een kijkje op PHPtuts.nl
Gewijzigd op 19/04/2011 14:20:02 door Write Down
 
Roel -

Roel -

19/04/2011 15:10:16
Quote Anchor link
Even een andere vraag hierover. Is het niet mogelijk om net zoals Google het plaatje als base64 op te slaan in een database? Niet dat ik het doe, maar ik ben er wel benieuwd naar.
 
Write Down

Write Down

19/04/2011 15:12:49
Quote Anchor link
Ja roel, dat is mogelijk. Maar dat is meer interessant als die afbeeldingen van een externe site afkomstig zijn. Je slaagt dan de afbeelding op in je database, omdat dit sneller is (voor een crawler). Wanneer de afbeeldingen echter op je eigen site staan, is het niet echt nuttig op die manier te werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.