Afbeeldingen toevoegen via CMS (redactiesysteem)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »
Nicos Vermeulen

Nicos Vermeulen

03/01/2021 15:14:34
Quote Anchor link
Goedendag,

Iedereen de allerbeste wensen!

Ik heb een redactiesysteem gebouwd in PHP voor het weergeven van nieuws berichten. Maak gebruik van CKeditor, content wordt opgeslagen in MySQL database. Werkt allemaal goed. Nu wil ik er nog een mogelijkheid aan toevoegen voor het toevoegen van afbeeldingen.

Uiteraard kan dit ook via CKeditor, echter heb ik wat speciale eisen waardoor het misschien beter is om dit 'los' er bij te bouwen. Wat ik graag zou willen:

- Afbeeldingen moeten eerst gecropt worden tot een bepaald formaat, zodat onze redactie op een éénduidige manier kan werken (kan ik met jquery doen).
- URL van de afbeelding wil ik graag in de database opslaan zodat ik hier een og:image tag van kan genereren voor het delen van het artikel op Facebook.

Wanneer ik de standaard functies van CKeditor gebruik lijkt het me lastig om de url er weer uit te halen. Wanneer ik iets los bouw wordt het weer lastig om afbeeldingen op een willekeurig plaats in de tekst te laten zien i.p.v. boven of onder het artikel.

Hebben jullie misschien wat tips, hoe ik dit zou kunnen aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 06:02:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2021 15:27:41
Quote Anchor link
Ikzelf heb ook een redactiesysteem gemaakt met CKeditor. Voorheen gebruikte ik de gratis KCfinder (ja, 'KC') om alle afbeeldingen in op te slaan en daarmee ook op te zoeken. De officiële versie voor CKEditor is CKfinder, maar die is betaald. Dus mocht je geld willen uitgeven, dan is dat een idee.

Het nadeel van de gratis KCfinder was dat dit een gigantische load op de webserver bracht bij het openen, omdat alle afbeelding on-the-fly door PHP leken te gaan. De betaalde CKfinder zal wel beter werken, vermoed ik. ;-)

Inmiddels gebruik ik nog steeds CKeditor, maar ik heb wel mijn eigen afbeeldingen-library gemaakt die er (nog) niet mee samenwerkt.

Ik ben van mening dat je beter niet met HTML-codes in je content moet gaan pruttelen, ook al is dat op een WYSIWYG-manier te doen. Op dit moment heb ik bovenaan mijn artikelen een standaard plek waar ik mijn afbeeldingen (die ik buiten CKeditor beheer) kan invoegen.

Dit zijn mijn tools die ik gebruik:
- Het croppen, en resizen doe ik met de Verot.net UploadClass
- Het uploaden doe ik met PLupload die de Upload-class aanroept.
- En het zoeken in de foto's is allemaal custom made. En elke foto kan ik taggen, voorzien van auteurs en beschrijvingen. Als ik bij wijze van sprake een foto van een Audi A4 zoek, dan kan ik dus daar makkelijk op zoeken

Wel ben ik momenteel bezig om UBB-codes in te gaan bouwen om objecten zoals foto's tweets, instagram toe te voegen. Op die manier heb ik meer vrijheid om content uit te breiden naar eigen wens. Dan wordt de HTML-code ook niet vervuild met verschillende stijlen, of andere inline CSS-bagger. Een aanpassing aan de UBB-configuratie is dan voldoende om bijvoorbeeld een 'lightbox' toe te voegen.

Voor deze UBB-parser die ik in elkaar schroef ben ik bezig met NBBC, die ik gecloned heb op Github.
De source op nbbc/examples/tag_callback.php moet een beetje een idee geven wat er moet gebeuren. Van de week geef ik die misschien even een update.
Gewijzigd op 03/01/2021 16:07:18 door - Ariën -
 
Nicos Vermeulen

Nicos Vermeulen

03/01/2021 17:23:15
Quote Anchor link
- Ariën - op 03/01/2021 15:27:41:
Dit zijn mijn tools die ik gebruik:
- Het croppen, en resizen doe ik met de Verot.net UploadClass
- Het uploaden doe ik met PLupload die de Upload-class aanroept.
- En het zoeken in de foto's is allemaal custom made. En elke foto kan ik taggen, voorzien van auteurs en beschrijvingen. Als ik bij wijze van sprake een foto van een Audi A4 zoek, dan kan ik dus daar makkelijk op zoeken


Interessant! Heb even zitten kijken op verot.net, maar zie geen demo staan. Kun je hiermee een venstertje over de afbeelding leggen zodat je dat gedeelte dan kan croppen?

Had zelf zitten experimenteren met CropperJS.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2021 17:47:19
Quote Anchor link
https://www.verot.net/php_class_upload.htm
Hier staan zat voorbeelden en documentatie van de UploadClass van Verot.

Echter is croppen hierin een serverside method gestuurd proces. Je moet zelf zorgen voor een userinterface. Je kan dit ook wel doen in combinatie met Cropper.JS.
Gewijzigd op 03/01/2021 17:52:04 door - Ariën -
 
Nicos Vermeulen

Nicos Vermeulen

11/02/2021 11:28:32
Quote Anchor link
- Ariën - op 03/01/2021 17:47:19:
https://www.verot.net/php_class_upload.htm
Hier staan zat voorbeelden en documentatie van de UploadClass van Verot.

Echter is croppen hierin een serverside method gestuurd proces. Je moet zelf zorgen voor een userinterface. Je kan dit ook wel doen in combinatie met Cropper.JS.

Hoi Arién,

Ben inmiddels een heel eind. Een mediabibliotheek gemaakt met tags en beschrijving, netjes opgeslagen in database. Ik ben nog even aan het stoeien met het croppen van afbeeldingen. De oplossing die jij gebruikt is serverside had je het over.

Mogelijk kun je me nog van wat adviezen voorzien want ik heb niet helemaal in de gaten hoe dat nu precies werkt. Heb wat zitten experimenteren met cropper.js met als voorbeeld: https://www.webslesson.info/2020/08/php-crop-image-while-uploading-with-cropper-js.html. Volgens mij wordt het croppen lokaal gedaan en daarna geupload.

Wat mij opvalt is dat de kwaliteit niet zo goed is. Wanneer ik met Photoshop crop ziet het er veel beter uit. Wat is nu het verschil met de methode die jij gebruikt? En is de kwaliteit dan beter?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2021 11:36:10
Quote Anchor link
Ik weet dat je bij de Verot-class kan instellen wat de kwaliteit is. Ikzelf gebruik de crop-functie daar (nog?) niet, en doe dat nu nog op mijn eigen PC (Windows kan dat ook goed ;-) ). Maar de kwaliteit is standaard iets lager dan je met met de hand doet, met bijv. het desktopprogramma PixResizer. Maar alles valt bij te stellen, maar het gaat wel ten koste van de bestandsgrootte uiteraard ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.