afschermen persoonlijke pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »
Rinus Schuurman

Rinus Schuurman

17/09/2010 10:06:36
Quote Anchor link
Waarschijnlijk is er een simpel antwoord mogelijk op mijn volgende vraag, maar ik kom er niet op :).

Ik heb een inlog script op mijn site staan, waar gebruiker X na het inloggen op een persoonlijke pagina komt - pagina_X.php bijv..
Dit werkt allemaal prima, er is alleen één maar!
Wanneer gebruiker X ingelogd is, kan deze door simpelweg de URL te veranderen naar bijv. pagina_Y.php op de persoonlijke pagina van gebruiker Y komen en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Is er iemand die mij hiermee verder kan en wil helpen?!


Dit is een voorbeeld van de persoonlijke pagina van gebruiker X
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();

if ($_SESSION['username'])
    echo "Welkom, ".$_SESSION['username']."!<br><a href='logout.php'>Logout</a>";
else
    die("U moet aangemeld zijn om deze pagina te kunnen bekijken!");
    
?>


<p>Hier komt dan de info welke alleen voor de ogen van deze gebruiker bedoeld is.</p>
Gewijzigd op 17/09/2010 10:07:18 door Rinus Schuurman
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 01:18:20
 
- Mark -

- Mark -

17/09/2010 10:14:24
Quote Anchor link
heb je letterlijk voor elke gebruiker een php pagina of 1 pagina die met bijvoorbeeld werkt met ?gebruiker=Y ?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/09/2010 10:16:26
Quote Anchor link
Dan moet je beter controleren en het is wel zeer onhandig zoals je het nu schets

voor een pp heb je maar 1 php script nodig en niet voor elke gebruiker 1.

Dus inloggen
herkenbaarheid van de inlogger vastleggen
de pp opvragen aan de hand van hetgeen is vastgelegd in de sessie
en dan kan het nooit zo zijn dat een gebruiker uitkomt op andermasn pp
 
Rinus Schuurman

Rinus Schuurman

17/09/2010 10:22:18
Quote Anchor link
@ Mark,
Ik heb letterlijk voor elke gebruiker een aparte pagina, althans... ik ben bezig met het aanmaken.
Op deze pagina komen de facturen en andere persoonlijke info te staan welke alleen voor de betreffende gebruiker bedoeld is.
Hoe het werkt met ?gebruiker=Y weet ik (nog) niet, daarvoor ben ik nog niet "gevorderd" genoeg, ik was al trots op mezelf dat ik zover ben gekomen als dat ik nu ben :)

Misschien een voorbeeldje hoe of wat voor mij?


@Noppes,

Ik geloof best dat het onhandig is, maar zoals ik hierboven zeg, ben ik allang blij dat ik zover ben gekomen als dat ik nu ben.
Ik ben welgeteld nu een paar dagen met PHP bezig ;).
Volgens mij doe ik precies wat jij zegt, dus ==> inloggen ==> inlogger vastleggen ==> password opvragen, de gebruiker komt dan ook op zijn/haar eigen pagina, het is alleen dan wel mogelijk om óók op de pagina van een andere gebruiker te komen (mits hij natuurlijk weet heeft van deze naam).

Is het mogelijk om de URL onzichtbaar of onleesbaar te maken?
Dus dat er niet komt te staan ... pagina_X.php bijv.
 
- Mark -

- Mark -

17/09/2010 10:31:52
Quote Anchor link
Je hebt geen $_GET nodig Noppes zat dichter in de buurt met wat je wilt dan ik. Ik zat aan een publiekelijk profiel te denken dat afgeschermed moest worden.

Maak een nieuw bestand aan genaamd persoonlijk of account of zoiets. Uit de database haal je dan de gegevens die bij de gebruiker horen. Ik zou wel het ID van de gebruiker ook in sessie opslaan want een database werkt sneller met integers. Op deze manier geeft de pagina alleen weer wat bij de ingelogde gebruiker hoort.

Ik ga er nu wel van uit dat je met een database werkt. Ik zou eens kijken op phptuts.nl daar staan een aantal leuke tutorials. Bij het woord facturen denk ik aan bedrijfsmatig gebruik en dan wil je wel wat veiligs lijkt me dan zou ik niet wat in elkaar flansen hoe goed het ook bedoeld is.
Gewijzigd op 17/09/2010 10:33:00 door - Mark -
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/09/2010 10:35:58
Quote Anchor link
"Is het mogelijk om de URL onzichtbaar of onent leesbaar te maken?
Dus dat er niet komt te staan ... pagina_X.php bijv."

Dat heeft geen enkel nut, want je kan altijd als nog van die gekken treffen die gewoon willekeurige url gaan intypen.

Nee jij doet niet wat ik aangeef, je legt dan wel gegevens vast in een sessie maar je hebt voor elke gebruiken een pagina_x.php en dat is dus simpelweg fout!

Elke keer als er een pp pagina wordt opgevraagt dan gebruik je de waarden uit de sessie om de pp van die ingelogde gebruiker te tonen, dus kan het in rincipe ook niet gebeuren dat gebruiker x op de pp van y komt!

pp.pagina.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
session_start();
$bRedir = true;
if (   isset($_SESSION['ppid'])
    &&
trim($_SESSION['ppid']) != '') {

   $sql = "SELECT *
           FROM   user_pp
           WHERE  user_pp_id = '"
.mysql_real_escape_string($_SESSION['ppid'])."'";

   if (($res = mysql_query($sql)) !== false) {
      if (mysql_num_rows($res) == 1) {
         $row = mysql_fetch_assoc($res);
         $bRedir = false;

      }

      else {
         $bRedir = true;
      }
   }

   else {
      $bRedir = true;
   }
}

  
if ($bRedir) {
   // ga fietsen
}
else {
   // toon profiel
}
?>
Gewijzigd op 17/09/2010 10:38:31 door Noppes Homeland
 
Rinus Schuurman

Rinus Schuurman

17/09/2010 10:39:46
Quote Anchor link
Mark Coenen op 17/09/2010 10:31:52:
Maak een nieuw bestand aan genaamd persoonlijk of account of zoiets.

Volgens mij heb ik dat gedaan middels het bestand gebruiker_x.php of bedoel je wat anders?
In het laatste geval, zou je dan wat specifieker willen zijn, want ik ben niet te vergeten een beginner ;)

Mark Coenen op 17/09/2010 10:31:52:
Uit de database haal je dan de gegevens die bij de gebruiker horen. Ik zou wel het ID van de gebruiker ook in sessie opslaan want een database werkt sneller met integers. Op deze manier geeft de pagina alleen weer wat bij de ingelogde gebruiker hoort.

Ik weet hoe de info uit de database gehaald kan worden voor de specifieke gebruiker, alleen begrijp ik niet goed wat je hier mee bedoeld.

Mark Coenen op 17/09/2010 10:31:52:
Ik ga er nu wel van uit dat je met een database werkt.

Uiteraard ;)

Mark Coenen op 17/09/2010 10:31:52:
Bij het woord facturen denk ik aan bedrijfsmatig gebruik en dan wil je wel wat veiligs lijkt me dan zou ik niet wat in elkaar flansen hoe goed het ook bedoeld is.

Heb je helemaal gelijk in, alleen is dit nu even van ondergeschikt belang ;)
Bedankt iig voor het meedenken!



Toevoeging op 17/09/2010 10:41:09:

Noppes Homeland op 17/09/2010 10:35:58:
"Is het mogelijk om de URL onzichtbaar of onent leesbaar te maken?
Dus dat er niet komt te staan ... pagina_X.php bijv."

Dat heeft geen enkel nut, want je kan altijd als nog van die gekken treffen die gewoon willekeurige url gaan intypen.

Nee jij doet niet wat ik aangeef, je legt dan wel gegevens vast in een sessie maar je hebt voor elke gebruiken een pagina_x.php en dat is dus simpelweg fout!

Elke keer als er een pp pagina wordt opgevraagt dan gebruik je de waarden uit de sessie om de pp van die ingelogde gebruiker te tonen, dus kan het in rincipe ook niet gebeuren dat gebruiker x op de pp van y komt!

pp.pagina.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
session_start();
$bRedir = true;
if (   isset($_SESSION['ppid'])
    &&
trim($_SESSION['ppid']) != '') {

   $sql = "SELECT *
           FROM   user_pp
           WHERE  user_pp_id = '"
.mysql_real_escape_string($_SESSION['ppid'])."'";

   if (($res = mysql_query($sql)) !== false) {
      if (mysql_num_rows($res) == 1) {
         $row = mysql_fetch_assoc($res);
         $bRedir = false;

      }

      else {
         $bRedir = true;
      }
   }

   else {
      $bRedir = true;
   }
}

  
if ($bRedir) {
   // ga fietsen
}
else {
   // toon profiel
}
?>


Ik ga het proberen en ik kom er op terug ;)
Tot zover bedankt voor de hulp!
 
- Mark -

- Mark -

17/09/2010 10:49:26
Quote Anchor link
Quote:
Volgens mij heb ik dat gedaan middels het bestand gebruiker_x.php of bedoel je wat anders?
In het laatste geval, zou je dan wat specifieker willen zijn, want ik ben niet te vergeten een beginner ;)


1 Pagina voor alle gebruikers. Hoe die pagina eruit ziet ligt eraan wat uit de database wordt gehaald. Noppes heeft je al een voorbeeld gegeven zie ik.
 
Rinus Schuurman

Rinus Schuurman

17/09/2010 10:54:33
Quote Anchor link
Ik vraag me alleen af hoe ik bijv. een factuur in PDF formaat welke alleen bedoeld is voor bijv. gebruiker X, zichtbaar krijg op 1 pagina.
Het zal nog wel wat uurtjes studeren worden voordat ik zover ben helaas :(
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/09/2010 10:56:14
Quote Anchor link
Dynamischer denken en doen!
 
Rinus Schuurman

Rinus Schuurman

17/09/2010 11:03:40
Quote Anchor link
iets als:

gebruiker_x logt in en komt op de pagina beveiligd.php
Dit is tevens de pagina waar iedere andere gebruiker op komt na succesvol inloggen.
Deze pagina laat informatie zien aan gebruiker_x wat toegestaan wordt omdat gebruiker_x gebruiker_x is.

dus als gebruiker_$ == gebruiker_$ dan echo "factuur_$.pdf" toch? (in grote lijnen dan tenminste hahaha)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/09/2010 11:11:26
Quote Anchor link
Wel dat is nog niet dynamisch genoeg denk ik...

Je zult gewoon een table hebben met pdf_facturen
id
user_id
filename
path

en voor filenames gebruik je dan bijvoorbeeld:
<factuurvolgnummer:n4>_<datum:n8>.pdf

dus dan kan je gewoon aan de hand van het user_id de bijbehorende facturen tonen
 
Rinus Schuurman

Rinus Schuurman

17/09/2010 11:15:37
Quote Anchor link
Super, ik ga er mee aan de gang!

Omdat ik (nog) niet bekend genoeg ben met PHP weet ik ook alle mogelijkheden (nog) niet, maar dit zal naarmate de tijd vordert beter gaan denk ik ;)
 
Rinus Schuurman

Rinus Schuurman

20/09/2010 13:45:40
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 17/09/2010 11:11:26:
Wel dat is nog niet dynamisch genoeg denk ik...

Je zult gewoon een table hebben met pdf_facturen
id
user_id
filename
path

en voor filenames gebruik je dan bijvoorbeeld:
<factuurvolgnummer:n4>_<datum:n8>.pdf

dus dan kan je gewoon aan de hand van het user_id de bijbehorende facturen tonen


Misschien een beetje domme vraag, maar waar staat :n4 en :n8 voor, welke respectievelijk achter factuurvolgnummer en datum staan?





Toevoeging op 20/09/2010 14:08:58:

Hoe voorkom ik trouwens dat er 2 of meer personen registreren met de zelfde gebruikersnaam?
Op dit moment is het namelijk zo dat ik twee test personenen kan laten registreren met de zelfde inlognaam en wachtwoord, dat moeten we natuurlijk niet hebben :)


Toevoeging op 21/09/2010 12:05:10:

voorkomen van 2 of meer gebruikers met de zelfde gebruikersnaam is inmiddels verholpen op de volgende manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
//controleer of de ingevulde gebruikersnaam niet al bestaat in de database
$connect = mysql_connect("localhost","dbusername","password");
mysql_select_db("databasename");
                
$query = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE user='$username'");

if(mysql_num_rows($query) != 0)
 {

 echo "Deze gebruikersnaam is reeds in gebruik!";
 }

  else
  {
  //verder gaan met het script!
  }
?>
Gewijzigd op 21/09/2010 12:05:56 door Rinus Schuurman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.