Afsprakenkalender

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »
Bart C

Bart C

15/11/2012 23:19:25
Quote Anchor link
Hoi,

ik wil graag een afsprakenkalender gebaseerd deze hier: http://www.huisartsenpraktijkmontaigne-vromman.be/nl/stap-2?personid=3

Alleen krijg ik kop noch staart aan de opbouw van de database.

- welke tabellen heb ik nodig?
- hoe bepaal ik op welke tijdstippen (dag/uur) de dokterspraktijk open is (verschil tussen unavailable en normal)?
- hoe schrijf ik dan een afspraak weg?

Iemand die me op weg kan/wil helpen?

thx
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 07:45:39
 
Chris PHP

Chris PHP

16/11/2012 07:49:57
Quote Anchor link
Hoeveel ervaring/kennis heb je van PHP/MySQL?

Dit is niet 'even' gemaakt en vaardigd een redelijk begrip van deze twee. Misschien is een Google agenda een optie? Of misschien Dailypilot?
 
Bart C

Bart C

16/11/2012 08:36:33
Quote Anchor link
Hoi Chris,

ik weet dat dit inderdaad wat werk zal vergen. De PHP en MySQL heb ik wel ervaring mee, ik heb al websites gemaakt maar steeds met vrij eenvoudige database-structuur met weinig relaties en koppeltabellen.

Het principe van de kalender vind ik prachtig en daarom wil ik daarop verder bouwen of beter gezegd, zelf maken. Het is voor een vriend die dokter is en ik beschouw het dan ook als een persoonlijk project met een leuke uitdaging.

Ik ben begin dit jaar begonnen aan een programma in C#. Tot daarvoor had ik geen enkele notie ervan en nu heb ik een programma gemaakt met kalender om reservaties in te voeren voor scholen die bij ons educatieve activiteiten volgen met gidsen. Dus als ik iets wil...dan ga ik ervoor! Maar mijn collega van de IT-dienst heeft me ook op weg geholpen met de database :-)

grtz
Gewijzigd op 17/11/2012 10:28:14 door Bart C
 
Tim van Norde

Tim van Norde

21/11/2012 17:05:34
Quote Anchor link
Ik pak het altijd zo aan, kwa database opbouw:

Stap 1. Bepaal wat je wil op slaan.
In jouw geval willen we datums, tijd en informatie van 'gebruikers' op slaan.
We hebben dus bijvoorbeeld:
Datum (dd-mm-jjjj)
Tijd (hh:mm)
Naam
Achternaam
E-mail
Adres
Telefoonnummer
Straat (en straat nummer)
Rede van bezoek

Stap 2, Waar je wel wat aandacht aan moet besteden is Databasenormalisatie, voor een zo efficiënt mogelijke database. Dit is over het algemeen gewoon logisch nadenken!

Stap 3. Realiseren.
Waar begin je mee? Obviously de database, maar daarna.
Nu is dit antwoord in jouw geval heel simpel, want het is geen complete website, maar 1 module.

Hoe schrijf ik dan een afspraak weg?
Nou.. met sql :)

Succes! Als je meer vragen hebt horen we dat wel :)
 
Bart C

Bart C

22/11/2012 12:11:28
Quote Anchor link
Dag Tim,

ik besteed inderdaad aandacht aan Databasenormalisatie. Werkt veel makkelijker.

Het wegschrijven van een datum-tijd-persoonsgegevens is niet het probleem.
Waar ik wel mee zit is de database-opbouw van de kalender zelf.

De daguren lopen van 8u tot en met 21u. Dan ga ik er van uit dat de dokterspraktijk altijd gesloten is.
De eerste opdracht voor de dokter is het invoeren van zijn openingsuren. Welke momenten is de dokter beschikbaar (wordt per kwartier gerekend). Je kan niet verwachten dat hij z'n tijd moet besteden door elke dag alle vakjes aan te klikken waarop z'n praktijk open is. Er moet dus een soort standaardschema worden opgebouwd.

Dit heb ik zo proberen op te lossen: tbl_praktijkopen(ID, Weekdag, Moment_ID, Dokter_ID)
Ik werk niet met datums maar met de weekdag (maandag=1 tot...). De dokter krijgt een weekschema voor zich en kan daarop aanklikken welke dagen/momenten van de week hij werkt. Op die manier kan ik simpelweg de kalender week na week opbouwen vanuit die ene tabel. De query kijkt welke weekdag het die dag is en via een loop controleert hij dan welke dagmomenten (8-8:14, 8:15-8:30,..) er in de tabel staan. Als dat zo is, dan wordt dat vakje beschikbaar om een afspraak te maken.
Dit werkt goed.

Stel dat een dokter een half dagje sluit, dan kan ik nog een extra column in m'n tabel laten voorzien die het verschil laat zien tussen 'bezet door afspraak' of gewoon 'uitzonderlijk gesloten'. De dokter kan dat via eenzelfde kalender als de cliënten invoeren. Dit kan ook geen probleem opleveren.

Maar nu komt mijn probleem: stel, die dokter gaat in verlof voor een week of zelfs veel langer. Dat kan hij natuurlijk via bovenstaande methode aanvinken maar dat gaat lang duren. Zeker als het bvb een maand is. Dan dacht ik om te werken met periodes. Dit schema geldt van dag A tot dag B. Dat zou werken maar dat wil zeggen dat hij na een verlofperiode opnieuw een schema met de normale uren moet invullen van dag B tot ...

Hier zit ik een beetje vast. Je zou een systeem moeten hebben waarbij uitzonderlijk schema's het standaardschema overruled. Tips?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.