afstand in km berekenen tussen twee postcodes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bo Bo

Bo Bo

04/07/2011 16:56:01
Quote Anchor link
Hallo php'ers,

Heeft iemand nog een script (en database) liggen om afstand uit te rekenen tussen nederlandse postcodes?

Ik heb al van alles afgezocht. Het enige goede wat ik kan vinden is de Maps API van Google maar die kan ik niet gebruiken omdat ik meer dan 300 van zoon berekeningen in 1 keer moet doen. en Google heeft een limiet van 100 per 10 seconden..

Ik hoor het graag!

Toevoeging op 04/07/2011 17:40:34:

ik heb het zelf al gefixt.

postcode database met latitude longitude gedownload op:
http://www.d-centralize.nl/projects/6pp/downloads/

script gegoogled om hemelsbreed afstand te berekenen tussen die coordinaten..


function calcDistance($lat1, $lon1, $lat2, $lon2) {

$distance = (3958*3.1415926*sqrt(($lat2-$lat1)*($lat2-$lat1) + cos($lat2/57.29578)*cos($lat1/57.29578)*($lon2-$lon1)*($lon2-$lon1))/180);

return ($distance*1.609344);
}



Toevoeging op 04/07/2011 18:04:26:

ik heb uitgerekend dat je ongeveer 30 tot 45 procent bij de afstand moet optellen om de afstand via de weg te weten ipv hemelsbreed.
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.