Aftellertje script - Hulp nodig!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Machiel K

Machiel K

24/06/2012 15:29:09
Quote Anchor link
Hallo, ik heb het volgende script van internet geplukt dat van 10 naar 0 aftelt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
<form name="redirect">
<
form>
<
input type="text" size="3" name="redirect2">
<
/form>
seconde</b></font>

<
script>
var
targetURL="http://domeinnaam.nl"
var countdownfrom=10

var currentsecond=document.redirect.redirect2.value=countdownfrom+1
function countredirect(){
if (currentsecond!=1){
currentsecond-=1
document.redirect.redirect2.value=currentsecond
}
else{
window.location=targetURL
return
}
setTimeout("countredirect()",1000)
}


countredirect()
//-->
</script>


?>


Nu is dus het aftellen in een input vakje. Hoe kan ik dit veranderen dat het wel blijft aftellen naar 0 maar dat het gewoon als normale tekst zonder input vak of iets dergelijks er komt te staan.

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 24/06/2012 15:29:28 door Machiel K
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:57:33
 
Eddy E

Eddy E

24/06/2012 16:25:04
Quote Anchor link
Met jQuery:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
var sec = $('#timer').text()
var timer = setInterval(function() {
   $('#timer').text(--sec);
   if (sec == 0) {
      $('#timer').fadeOut('fast');
      clearInterval(timer);
   }
}, 1000);


Voorbeeld: http://jsfiddle.net/6ubqv/

En dan kan je het in een <div>, <span>, <b> of wat dan ook doen, zolang het maar het id="timer" meekrijgt.
<input> en .text weet ik niet of het werkt, maar dat is even proberen.
Gewijzigd op 24/06/2012 16:25:58 door Eddy E
 
Wouter J

Wouter J

24/06/2012 16:39:31
Quote Anchor link
Of gewoon zonder jQuery:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<p>Nog: <span id=teller></span> seconden!!</p>
<script>

(function() {
    var origin = document.getElementById('teller'),
        sec = 10;

    (function teller() {
        origin.innerText = --sec;
        if (sec > 0) {
            setTimeout(teller, 1000);
        }
    })();
})();
?</script>
 
Machiel K

Machiel K

24/06/2012 16:44:05
Quote Anchor link
@ Eddy Erkelens : Hoe zet ik de

var sec = $('#timer').text()
var timer = setInterval(function() {
$('#timer').text(--sec);
if (sec == 0) {
$('#timer').fadeOut('fast');
clearInterval(timer);
}
}, 1000);[/php]

In mijn .php bestand? Als <script> .. </script> werkt hij niet.
Gewijzigd op 24/06/2012 16:55:40 door Machiel K
 
Eddy E

Eddy E

24/06/2012 22:10:16
Quote Anchor link
Euh, als <script></script> inderdaad.
Maar wel onderaan (in elk geval, onder je <... id="timer"></...>

Kan er ook boven, maar dan moet het wel in een document.onLoad ( << fout getypt, goed bedoeld)
 
Ykcin Ykcin

Ykcin Ykcin

29/06/2012 20:49:40
Quote Anchor link
@ Machiel, de script tags moeten dus buiten je php code

Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
// index.php
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html" />
    <title>Titel</title>
</head>

<body>
<?php
    echo 'PHP code hier';
?>


<!-- Script tags buiten de PHP tags -->
<script type="text/javascript" lang="javascript">
    var sec = $('#timer').text()
    var timer = setInterval(function() {
        $('#timer').text(--sec);
        if (sec == 0) {
            $('#timer').fadeOut('fast');
            clearInterval(timer);
        }
    }, 1000);  
</script>
</body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.