afteltijd in php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Michael R

Michael R

03/01/2014 13:40:29
Quote Anchor link
Hallo,

ik wil graag een bouwsysteem maken die dan een bepaalde bouwtijd aftelt. Ik wil dan een query maken waarbij hij dus de huidige tijd optelt met een aantal seconden en dat in de database zet. Dan trek ik dus de huidige tijd van de opgeslagen tijd af zodat je een tijd krijgt die aftelt. Maar hoe kan ik dit maken want stel dit is de huidige tijd: 13:39:34 en ik doe + 30 seconden, dan krijg je 13:39:64 dan telt hij door.
Hoe kan ik dit probleem verhelpen?

groetjes michael
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:53:31
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2014 14:06:12
Quote Anchor link
Met MySQL kan je gewoon NOW() + INTERVAL 30 SECOND doen
(let op, zonder 's' op het einde)
Gewijzigd op 03/01/2014 14:08:00 door - Ariën -
 
Michael R

Michael R

03/01/2014 14:06:48
Quote Anchor link
Maar is dat dan wel server tijd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2014 14:07:25
Quote Anchor link
Ja, want MySQL is zelf ook serverside.
 
Michael R

Michael R

03/01/2014 14:34:26
Quote Anchor link
En, kan ik ook alleen de tijd er in zetten i.p.v. de tijd en datum en kan ik ook de huidige tijd aftrekken van de tijd die in de database is gestopt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2014 14:48:59
Quote Anchor link
Ja dat kan. + is optellen en - is aftrekken.
CURTIME() geeft de tijd.
Gewijzigd op 03/01/2014 14:49:57 door - Ariën -
 
Michael R

Michael R

03/01/2014 15:00:41
Quote Anchor link
echo($buildprocess_array['timestamp'] - date("H-i-s"));

geeft: -1

Toevoeging op 03/01/2014 15:01:16:

$buildprocess_array['timestamp'] heeft de waarde 14:56:25

Toevoeging op 03/01/2014 15:04:05:

En moet de rij `timestamp` als type time krijgen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2014 15:51:48
Quote Anchor link
Als je iets wilt optellen of aftrekken bij de tijd heb je date() helemaal niet meer nodig.
Je kan prima met MySQL uit de voeten. Je moet alleen DATETIME als type gebruiken, of TIME.
 
Michael R

Michael R

03/01/2014 15:57:32
Quote Anchor link
Maar, hoe kan ik dat dan doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2014 16:40:55
Quote Anchor link
Via phpMyAdmin kan je het kolomtype aanpassen naar DATETIME of TIME.
 
Michael R

Michael R

03/01/2014 16:53:31
Quote Anchor link
Haha, ik bedoel hoe kan ik met MySQL de tijden van elkaar aftrekken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2014 17:03:32
Quote Anchor link
- Aar - op 03/01/2014 14:06:12:
Met MySQL kan je gewoon NOW() + INTERVAL 30 SECOND doen
(let op, zonder 's' op het einde)

- Aar - op 03/01/2014 14:48:59:
Ja dat kan. + is optellen en - is aftrekken.
CURTIME() geeft de tijd.
Gewijzigd op 03/01/2014 17:04:11 door - Ariën -
 
Michael R

Michael R

03/01/2014 17:13:52
Quote Anchor link
Ja, maar als ik dan dit gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysqli_query($connect_db,"UPDATE buildprocess SET timestamp = '".$buildprocess_array['timestamp']."' - CURTIME() ") or die(mysqli_error($connect_db));


dan zet hij dat in de database maar ik wil dat het alleen te zien is voor de gebruiker.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2014 17:39:40
Quote Anchor link
SELECT `timestamp` + INTERVAL 30 SECOND FROM `buildprocess `
 
Michael R

Michael R

03/01/2014 18:52:54
Quote Anchor link
Nu heb ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$timer
= mysqli_query($connect_db,"SELECT `timestamp` - CURTIME() FROM buildprocess WHERE city_id = ".$users_array['visitedcity_id']."") or die(mysqli_error($connect_db));
?>

maar dan krijg ik deze error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Catchable fatal error: Object of class mysqli_result could not be converted to string
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2014 18:56:25
Quote Anchor link
Voer je query eens handmatig uit in phpMyAdmin...
Gewijzigd op 03/01/2014 18:56:38 door - Ariën -
 
Michael R

Michael R

03/01/2014 19:07:04
Quote Anchor link
dan krijg ik -99. Sorry, ik weet echt niet wat er mis is
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2014 19:31:39
Quote Anchor link
wat zit er in timestamp, en wat in CURTIME(), vergelijk die eens met elkaar.

Wat wil je eigenlijk bereiken? Je wou toch 30 sec. erbij optellen?
Gewijzigd op 03/01/2014 19:31:53 door - Ariën -
 
Michael R

Michael R

03/01/2014 19:52:54
Quote Anchor link
Ja, maar ik wil ook dat de gebruiker de tijd ziet aftellen.

Toevoeging op 03/01/2014 19:54:42:

In timestamp zit 19:05:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2014 19:56:47
Quote Anchor link
Dat moet je dan met JS doen.
 
Michael R

Michael R

03/01/2014 19:57:42
Quote Anchor link
ja, maar ik wil zegmaar de huidige tijd van de tijd in de database aftrekken zodat je een afteltijd krijgt. Hoe doe ik dat?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.