Age verification Form probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Darth Foot

Darth Foot

10/07/2013 11:41:14
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben met een projectje bezig om alvast meer over PHP te leren voor mijn aankomende opleiding.
Ik wil dus dat iemand zijn leeftijd in moet vullen en dat als je
(NOTE: ik ben een beginner en er zullen sommige fouten in zitten (op dit moment 1 waarvan ik op de hoogte ben.)
Als je jonger dan 19 ben dat je je brommer rijbewijs mag halen (Fout 1)
Als je jonger ben dan 21 mag je je autorijbewijs halen (nog steeds zelfde fout als hierboven)
Als je 21 of ouder ben dat je onafhankelijk ben

Nu heb ik een ''Prototype'' die werkt alleen dan moet je de File editen om je age te zetten.
Ik was dus opzoek op google (op dit moment ben ik 9 uur er aan bezig geweest) erg veel doorgezocht van hoe je een form moet maken.
Dan zijn de problemen die ik tegenkom dat ik zoek dat hij een zin laat ''echo'' en dat met 3 keuzes. En als iemand mij probeert uit te leggen hoe de form werkt dan vind ik het moeilijk om te begrijpen aangezien ik net begonnen ben.

(Voor degene die willen weten wat Fout 1 is: Ik heb dus een ''if'' elseif'' en een ''else'' .
(iedereen weet natuurlijk als je 1 bent dat je geen auto of brom bewijs mag halen)
Mijn eerste idee was om "if" >=16 te doen, "elseif" >= 18 en "else" >= 21.
Blijkbaar kan dat niet bij else dus vandaar dat ik het zo heb gedaan.

Nu naar mijn echte vraag:
zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik zo'n form maak voor wat ik wil?
Ik hoop dat het niet teveel gevraagt is en alvast bedankt voor elke reactie

Hier is mijn 'code':
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zadkine Project</title>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$age
= 30;
 if ($age < 19) {
    echo "Je mag je brommer rijbewijs halen!";
  }
elseif ($age < 21) {
    echo "Je mag je brom- en rijbewijs halen!";
  }
else {
    echo "Je ben volledig onafhankelijk en mag je brom en rijbewijs halen!";
  }

?>

</body>
</html>

(NOTE: ik heb nog vier anderen maar deze "werkt" en die andere minder/niet)
-DarthFoot

(PS: Ik heb al geprobeert te googlen, (ERG VEEL) andere sites, zelf te proberen)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:36:48
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

10/07/2013 11:48:39
Quote Anchor link
Kijk hier eens.http://phptuts.nl/view/39/4/
 
Marvin H

Marvin H

10/07/2013 11:50:36
Quote Anchor link
Kijk bijvoorbeeld hier eens: http://www.htmlschool.nl/les4.html
Hier kan je meerdere voorbeelden vinden over HTML... en kijk ook eens op http://www.w3schools.com hier kan je echt van alles lezen en vinden...
Gewijzigd op 10/07/2013 11:51:00 door Marvin H
 
Darth Foot

Darth Foot

10/07/2013 12:15:36
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties!
Maar 2 dingen. Dit is niet vervelend bedoelt en ben dankbaar voor de reacties.
Fout 1 is opgelost maar nu is er nog 1 bijgekomen inplaats van die ene. Nu ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$age
= 30;
 if ($age >= 16) {
    echo "Je mag je brommer rijbewijs halen!";
  }
elseif ($age >= 18) {
    echo "Je mag je brom- en rijbewijs halen!";
  }
elseif ($age >= 21) {
    echo "Je ben volledig onafhankelijk en mag je brom en rijbewijs halen!";
  }

?>


Doe dan werkt het zoals ik wou maar het enige probleem is als je 30 zou zijn dat lijt hij maar 1 zien. Is er een manier om de 3 zinnen te laten zien als je aan alles voldoet? dan moet ik natuurlijk nog wel even de zinnen aanpassen maar anders moet ik weer terug gaan naar wat ik eerst had.

Dan over mijn echte vraag, ik heb het helemaal doorgelezen maar ze vertellen niet hoe je iemand die dus laten we zeggen ''30'' zou zijn, dat als hij submit klikt dat hij dan ook te zien krijgt wat hij allemaal mag.

Nogmaals alvast bedankt voor de hulp ook die ik al gekregen heb!

-DarthFoot
 
- SanThe -

- SanThe -

10/07/2013 12:28:03
Quote Anchor link
Geen else gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$age
= 30;
 if ($age >= 16) {
    echo "Je mag je brommer rijbewijs halen!";
  }

 if ($age >= 18) {
    echo "Je mag je brom- en rijbewijs halen!";
  }

 if ($age >= 21) {
    echo "Je ben volledig onafhankelijk en mag je brom en rijbewijs halen!";
  }

?>
 
Darth Foot

Darth Foot

10/07/2013 12:37:23
Quote Anchor link
Heel erg bedankt SanThe!
Mijn fouten zijn opgelost, nu alleen nog de form!
Nogmaals bedankt!
-DarthFoot
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.