Agenda items weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »
Ad Fundum

Ad Fundum

05/09/2021 20:37:06
Quote Anchor link
Ik wil graag een agenda view bouwen. Mijn idee is om een weekoverzicht (ma t/m zo) te maken waarop elke dag afspraken staan. De afspraken worden grafisch weergegeven, met een div waar je op kunt klikken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
+----+----+----+----+----+----+----+
| ma | di | wo | do | vr | za | zo |
+----+----+----+----+----+----+----+
| [] | [] |    |    | [] | [] |    |
|    | [] | [] |    | [] |    |    |
|    | [] |    | [] |    | [] |    |
+----+----+----+----+----+----+----+

Wat het lastig maakt is dat op eenzelfde dag afspraken kunnen overlappen. Daarvoor dacht ik heel handig een CSS grid layout te kunnen gebruiken. Het raster heeft dan in de Y-as de minuten met grid-template-rows, en de kolommen nemen dan autmatisch weinig plaats in doordat CSS ze automatisch in de kolommen plaatst waar nog ruimte is met grid-auto-flow.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <style>
    .agenda {
      width: 16em;
      height: 350px;
      background-color: whitesmoke;
      border: 1px solid lightgrey;
      display: inline-grid;
      grid-template-rows: repeat(calc(24 * 60), 1fr);
      grid-auto-flow: dense;
    }
    .afspraak {border: 1px solid grey;}
    #afspraak-1 {grid-row: calc(calc(60 * 10) + 30)
                         / calc(calc(60 * 12) + 10);}
    #afspraak-2 {grid-row: calc(calc(60 * 11) + 15)
                         / calc(calc(60 * 11) + 30);}
    #afspraak-3 {grid-row: calc(calc(60 * 15) + 15)
                         / calc(calc(60 * 20) + 30);}
    </style>
  </head>
  <body>
    <div class="agenda">
      <div class="afspraak" id="afspraak-1">a</div>
      <div class="afspraak" id="afspraak-2">t</div>
      <div class="afspraak" id="afspraak-3">j</div>
    </div>
  </body>
</html>

Alleen, het algoritme achter dense houdt de afspraken 1 kolom breed, ook al is er meer plaats als afspraken niet (zo veel) overlappen, bijvoorbeeld bij #afspraak-3.
Als ik dit vergelijk met Outlook, dan doet Outlook dat een stuk slimmer.
Ik heb zitten Googelen naar een algoritme voor het gedrag van Outlook, met steekwoorden als "greedy", maar ik kan niets vinden dat lijkt op hoe Outlook het doet.

De agendatabel is heel simpel, met tijdstempels 'van' en 'tot', een kolom 'id' en een kolom 'onderwerp'.
Hoe reken je zo iets uit in PHP?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:13:24
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/09/2021 09:53:23
Quote Anchor link
Ik heb geen Outlook, maar ik vermoed dat je wenst wat (bijvoorbeeld) de Thunderbird kalender ook doet: afspraak 3 had nu de volle breedte moeten pakken (daar waar 1+2 beide de helft krijgen omdat ze deels hetzelfde tijdvak beslaan)?

Geen idee hoe (of) je dit met puur CSS op kunt lossen. Wat je met PHP kun doen is natuurlijk door alle afspraken heen lopen (van+tot tijden chronologisch), en zelf "slots" gaan bepalen. Als een afspraak begint kijk je welk "slot" (laagste nummer) vrij is, en daarin plaats je die afspraak. Als de afspraak eindigt maak je het slot weer leeg (zodat het voor een volgende afspraak hergebruikt kan worden. Op het eind weet je zo hoeveel slots je over de dag heen maximaal nodig hebt (dit met name voor de CSS / breedte berekening). Per afspraak kun je dan weer uit gaan rekenen welk deel van de kolombreedte je nodig hebt (bij 1 slot de volle breedte = 100%, bij 2 de helft = 50%, bij 3 slots 33.333%, enz). Je kauwt de HTML dus behoorlijk uit, en positioneert de boel redelijk absoluut (met procenten) in de <div> voor de betreffende dag.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/09/2021 14:32:23
Quote Anchor link
Je kunt een grid template gebruiken:

https://css-tricks.com/building-a-conference-schedule-with-css-grid/

OVerlappende afspraken zou je binnen de grid met een flexbox kunnen afhandelen:

https://css-tricks.com/snippets/css/a-guide-to-flexbox/

(Deze cheatsheet is sowieso wel een permanente bookmark waard.)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/09/2021 16:07:15
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken.

Ik gebruik nu een grid, met "grid-template-rows: repeat(288, 1fr);" voor een cell per 5 minuten, en "grid-auto-flow: dense;" om de kolommen goed te krijgen. Het is werkbaar, maar ik zou het er liever uit hebben zien als de 1e link van Ward / Thunderbird / Outlook.
Achter de link wordt gebruik gemaakt van "grid-column: track-2-start / track-3-end; /* spanning two tracks! */", maar hoe bereken je dat voor een dynamische view?

Flexbox klinkt interessant, en ik ken de link, maar hoe zet je dat in voor een agenda layout, als de overlappende afspraken elkaar ook gedeeltelijk overlappen?
Gewijzigd op 06/09/2021 16:12:16 door Ad Fundum
 
Ad Fundum

Ad Fundum

13/09/2021 21:33:05
Quote Anchor link
Grid valt toch een beetje tegen, dacht ik een achtergrondje in te kunnen stellen met linear-gradients voor wat lijnen, lijnen de CSS grid childs niet uit met de CSS achtergrond, waardoor het misschien nog efficienter is om CSS grid te vervangen voor eigen percentages (maar dan moet ik het helemaal zelf uitrekenen).

Toevoeging op 14/09/2021 10:05:29:

Sommige dingen zijn een kwestie van wennen... het coordinatensysteem met CSS Grid begint natuurlijk vanaf 1, niet vanaf 0... nu past het perfect.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.