agendascript.. wat nu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert Tjalsma

Robert Tjalsma

16/09/2008 12:09:00
Quote Anchor link
Ik heb een agenda script van phphulp.nl gehaald. Nu wil ik ervoor zorgen dat de datums waar iets staat een vakje omheen staat waarvan ik zelf de kleur kan veranderen.

Ik heb al een extra tabel in mijn Database aangemaakt genaamd: Type
bij type kan je kiezen uit: overig, wedstrijd, verjaardag, reservering.

nu wil ik graag dat iedere type een eigen kleurtje heeft en dat die om de datum van de desbetreffende dag komt:

De dag van vandaag was al voor mij gegeven, vervolgens heb ik zelf zitten prutsen om er dus een rand om te krijgen wanneer er een type is.
Dit is mijn keer dat ik met php werk, en dit is dus totaal nieuw voor mij.
Zou iemand mij hiermee kunnen helpen?

Dit heb ik dus:

//Stel dat het toevallig dezelfde datum als vandaag is? Dan willen we een rood randje!
if(($dag2 == date('j')) && ($maand == date('n')) && ($jaar == date('Y')))
{
echo '<td style="border: 1px solid red;" align="center">';
}else{
echo '<td>';
}

//geef het type een kleurtje???????? --HELP!!--
if isset $_GET['type'] = overig
{
echo '<td style="border: 1px solid green;" align="center">';
}
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:07:57
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2008 12:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(isset($_GET['type']) and ($_GET['type'] == 'overig'))
{

    echo '<td style="border: 1px solid green;" align="center">';
}

?>
 
Robert Tjalsma

Robert Tjalsma

16/09/2008 12:28:00
Quote Anchor link
de code werkt correct, alleen er komt nog geen kader om mijn datum
 
Robert Tjalsma

Robert Tjalsma

16/09/2008 12:30:00
Quote Anchor link
http://www.rtjalsma.nl/skutsje/agenda2.php

kijk bijvoorbeeld bij datum 16 en 17..

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Tjalsma
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2008 12:39:00
Quote Anchor link
Nu doet ie het bij allemaal. Maar je haalt de eerste <div> niet weg dus je agenda misvormt. Geef eens dat stukje code (alleen relevant) waar je die if() hebt staan.
 
Robert Tjalsma

Robert Tjalsma

16/09/2008 12:41:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/scripts/7/690/

dit is het script dat ik gebruikt heb;

dit is ongeveer de relevante code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
//We echoén alvast de bovenste rij
echo '<tr><td>M</td><td>D</td><td>W</td><td>D</td><td>V</td><td>Z</td><td>Z</td></tr><tr>';

//Wat is de eerste dag van de maand?
$eerstedag = date('w', mktime(0,0,0,$maand,1,$jaar));

//Deze hebben we nodig om wat lege ruimte te vullen als de week niet begint op maandag.
for($nummer = 1; $nummer <= 6; $nummer += 1)
{

    if($nummer != $eerstedag)
    {

        echo '<td></td>';
    }
else{
        $nummer = 7;
    }
}

    
//Voor iedere dag in de week gaan we nu een loopje beginnen!
foreach($dagen as $dag2)
{

    //Welke weegdag is het?
    $dagindeweek = date('w', mktime(0,0,0,$maand,$dag2,$jaar));
            
    //Als het 1 is (maandag) begint er een nieuwe rij!
    if($dagindeweek == 1)
    {

        echo '<tr>';
    }

    
    //Stel dat het toevallig dezelfde datum als vandaag is? Dan willen we een rood randje!
    if(($dag2 == date('j')) && ($maand == date('n')) && ($jaar == date('Y')))
    {

        echo '<td style="border: 1px solid red;" align="center">';
    }
else{
        echo '<td>';
    }
    

    //geef het type een kleurtje
    if(isset($_GET['type']) and ($_GET['type'] == 'overig'))
    {

    echo '<td style="border: 1px solid green;" align="center">';
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Tjalsma
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2008 12:46:00
Quote Anchor link
Pas je post even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

SanThe.

Edit: Bedankt.

Maar zoals je het nu hebt doet ie gewoon elke dag. Is het de bedoeling dat 'type' uit de database komt? En heb je dat al?

Je code moet in ieder geval iets gewijzigd worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
//Stel dat het toevallig dezelfde datum als vandaag is? Dan willen we een rood randje!
    if(($dag2 == date('j')) && ($maand == date('n')) && ($jaar == date('Y')))
    {

        echo '<td style="border: 1px solid red;" align="center">';
    }

    //geef het type een kleurtje
    elseif(isset($_GET['type']) and ($_GET['type'] == 'overig'))
    {

        echo '<td style="border: 1px solid green;" align="center">';
    }

    else
    {
        echo '<td>';
    }
    
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.