Ajax ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick

rick

19/05/2008 21:43:00
Quote Anchor link
Beste Php'ers,

Ik heb al even staan googlen , maar kom niet gek veel verder.

ik zoek een javascriptje die aftelt , die heb ik nu gevonden , maar hij moet de tijd ophalen uit de database en dan plaatsen in de javascript code.

Heeft iemand hier een idee voor ?
Of weet iemand hoe je dit zal kunnen doen.


Alvast bedankt voor het meedenken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
<form name="counter"><input type="text" size="8"
name="d2"></form>

<
script>
<!--

//
 var milisec=0
 var seconds=30
 document.counter.d2.value='30'

function display(){
 if (milisec<=0){
    milisec=9
    seconds-=1
 }
 if (seconds<=-1){
    milisec=0
    seconds+=1
 }
 else
    milisec-=1
    document.counter.d2.value=seconds+"."+milisec
    setTimeout("display()",100)
}

display()
-->

</script>


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 07:36:11
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
    <title>aftellen</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <script type="text/javascript">
        var begin = 1000000;
        var p;
        function init () {
            p = document.getElementById ('teller');
            tel_af ();
        }
        function tel_af () {
            p.innerHTML = begin--;
            var id = setTimeout ('tel_af ()', 1000);
        }
        window.onload = init;
    </script>
</head>

<body>
    <h1 id="teller"></h1>
</body>
</html>
 
Rick

rick

19/05/2008 21:51:00
Quote Anchor link
Dankje Jan,

Het werk inderdaad leuk , maar hij begint pas bij
var begin = 1000000; af te tellen.

Deze waarde wil juist ophalen uit de DB en dan laten aftellen.
De waarde die ik uit de database verschild namelijk per keer.
 
Daan Onbekend

Daan Onbekend

19/05/2008 21:52:00
Quote Anchor link
DIe kan je dan toch gewoon echoën vanuit php?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Ja, precies. Je doet gewoon een select query waarmee je de waarde ophaalt. Daarna echo je hem op de goeie plek in je JavaScript.
 
Rick

rick

19/05/2008 21:54:00
Quote Anchor link
In een javascript ?
Kan wel een poging doen anders.

Werkt verder nooit met javascript , erg spijtig ik weet het.
 
Rick

rick

19/05/2008 21:56:00
Quote Anchor link
Ja het werkt , meende dat dit anders in zijn werk ging.

Super bedankt jongens.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 22:05:00
Quote Anchor link
Okee, mooi dat het werkt. Let nog even op dat je niet bumpt hier ;-)

mod-edit::
Bumpen
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten, voordat andere forumleden gereageerd hebben, heet "bumpen". Omdat het opdringerig overkomt is bumpen pas na 24 uur toegestaan. Bumpen kan een reden zijn voor de admins en mods om een topic te sluiten. Gebruik het Afbeelding knopje om je tekst aan te passen indien nodig.
 
Rick

rick

04/06/2008 14:11:00
Quote Anchor link
Beetje laat , maar sorry nog dan ;).

Verder had ik nog wel een vraag , het script telt ook in de min ( dus ( - 10 etc )
Hoe krijg je het voor elkaar als hij op 0 staat dat er NOW komt te staan ?

Alvast bedankt
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

04/06/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if(begin == 1) {
  p.innerHTML = 'NOW';
} else {
  p.innerHTML = begin--;
  setTimeout('tel_af ()', 1000);
}
 
Rick

rick

04/06/2008 16:43:00
Quote Anchor link
Super bedankt , ik hem hem ingebouwd en werkt aardig goed, alleen nu loop ik weer tegen een probleem aan, als de waarde al negatief is telt hij wel door in de min, er zal dan moeten staan NOW.
 
- wes  -

- wes -

04/06/2008 16:50:00
Quote Anchor link
begin == 1 veranderen naar begin <= 1
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.