AJAX, 2X wijzigen in 1 onclick

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joris

Joris

04/06/2007 21:26:00
Quote Anchor link
Ik wil met 1x klikken zowel id="submenu" als id="arrow" wijzigen.
Kan dit?

Ik gebruik deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script type="text/javascript"> var xmlHttp
    function layer(str)
    {
    xmlHttp=GetXmlHttpObject();
    var url="submenu.php"; url=url+"?q="+str; url=url+"&sid="+Math.random(); url=url+"&id='.$menu_id[$i].'";
    xmlHttp.onreadystatechange=submenu; xmlHttp.open("GET",url,true); xmlHttp.send(null);
    }

    function submenu()
    { if (xmlHttp.readyState==4)     
    {
    document.getElementById("submenu").innerHTML=xmlHttp.responseText;
    }     
    }
</script>


<div id = "arrow">
<img src="../images/arrow-closed.gif" onclick="layer(this.value)" border="1" title="Rename">
</div>

<div id="submenu"></div>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joris
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 03:30:24
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/06/2007 21:33:00
Quote Anchor link
Je wijzigt #submenu nu in de function submenu ().

Daar kun je met getElementById ook #arrow wijzigen.

Tip: gebruik geen spaties bij = tekens in je HTML.
 
Joris

Joris

04/06/2007 21:46:00
Quote Anchor link
Als ik jou goed begrijp wordt nu zowel id="submenu" als id="arrow" gewijzigd door de output van submenu.php. Dit is niet de bedoeling.

id="submenu" moet worden: submenu.php
id="arrow" moet worden: arrow_2.php
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/06/2007 22:13:00
Quote Anchor link
Ik snap het. Ik zou twee xmlHttp objecten aanmaken en twee requests versturen. Heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, dus kan je niet garanderen dat het werkt ;-)
 
Joris

Joris

04/06/2007 22:20:00
Quote Anchor link
Hier ga ik me morgen in verdiepen. Tnx anyways
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1125101
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/06/2007 22:24:00
Quote Anchor link
Ja, dat lijkt me wel een topic waar je wat info uit moet kunnen halen.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

05/06/2007 08:17:00
Quote Anchor link
Het is mogelijk 2 request tegelijkertijd te doen :). Ik moet er bij zeggen dat ik gebruik maak van prototype maar ik doe soms wel 4 of 5 request tegelijkertijd.
 
Joris

Joris

05/06/2007 08:44:00
Quote Anchor link
Het is nogal een verhaal. Ik twijfel of ik hier uit ga komen.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

05/06/2007 09:14:00
Quote Anchor link
kijk mijn site in test fase anders daar veranderd mijn hoofd en sub menu ook

www.vangils-orthopedie.nl/test2007

(hij is nog niet perfect)
 
Joris

Joris

05/06/2007 10:46:00
Quote Anchor link
Ik kan met <body onload="......."> geen AJAX-functie aanroepen, klopt dit of zit er toch een fout in mijn script?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

05/06/2007 11:23:00
Quote Anchor link
Er zit een fout in je script
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.