AJAX Auto Scroll Down functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry Hartman

Harry Hartman

16/10/2010 12:13:21
Quote Anchor link
Het is de bedoeling dat de opgehaalde data regels iedere keer onder elkaar komen te staan maar helaas... de regels komen steeds (schoon) boven aan te staan... mis ik iets of... doe ik het helemaal niet goed?

Het AJAX gedeelte:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<script type="text/javascript">
function showData(str)
{
if (str=="")
  {
  document.getElementById("monitorData").innerHTML="";
  return;
  }
if (window.XMLHttpRequest)
  {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
  }
else
  {// code for IE6, IE5
  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
  }
xmlhttp.onreadystatechange=function()
  {
  if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
    {
    document.getElementById("monitorData").innerHTML=xmlhttp.responseText;
    var objDiv = document.getElementById("monitorData");
    objDiv.scrollTop = objDiv.scrollHeight;
    }
  }
xmlhttp.open("GET","monitorgetdata.php?q="+str,true);
xmlhttp.send();

setTimeout("showData()", 5000);
}
</script>


Plaats van output:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div id="content">
<p id="monitorData"> </p>        
</div>
Gewijzigd op 16/10/2010 12:16:20 door Harry Hartman
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:16:01
 
Daan Onbekend

Daan Onbekend

16/10/2010 16:36:13
Quote Anchor link
document.getElementById("monitorData").innerHTML=xmlhttp.responseText;

Dit zorgt ervoor monitorData vervangen wordt door hetgene dat hij ophaalt.

Als je de nieuwe data bovenaan wilt hebben staan, dan moet je de oude data erachter zetten.

document.getElementById("monitorData").innerHTML=xmlhttp.responseText + document.getElementById("monitorData").innerHTML;
 
Harry Hartman

Harry Hartman

16/10/2010 20:21:36
Quote Anchor link
Tja, tis maar dat je het gewoon niet ziet...
Bedankt Daan, opgelost!
Gewijzigd op 16/10/2010 20:21:54 door Harry Hartman
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

16/10/2010 22:17:37
Quote Anchor link
Misschien foutmeldingen erbij wanneer pagina niet gevonden wordt o.i.d.
Und waarom gebruik je geen Mootools of Jquery dat zou vééél sneller typ werk voor je zijn + je hebt nog allerlei andere functies dat je later zou (kunnen) gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.