AJAX code werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Olivier Peeters

Olivier Peeters

20/06/2012 21:51:26
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

ik heb op AJAX te leren een tutorial gevolgd, deze.

Nu ik heb dan het voorbeeld proberen toepassen, maar bij mij worden er geen resultaten gevonden.

Code:
search.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
 
$gegevens
= array(
'test', 'test2', 'foo', 'bar', 't'
, 'help', 'hello', 'dit is fijn', 'ford',
'etc', 'enzovoort', '...', 'en zo zijn er veel woorden',
'dit is een lange tekst', 'lalalala', 'tralala', 'PHP',
'OOP', 'JavaScript', 'AJAX power!', 'w00t',
'ik ben koen', 'koen', 'speelmeijer', 'is',
'de', 'naam', 'Koen Speelmeijer is de naam', 'enzovoort'
, 'hehe');
 
if(isset($_GET['zoek']) && $_GET['zoek'] != "") {
 
    foreach($gegevens as $v) {
        if(strstr($v, $_GET['zoek'])) {
            echo '<a href="http://www.sitemasters.be/tutorials/27/1/433/AJAX/AJAX_XMLHttpRequest_object_en_live_search#">'. $v .'</a><br />';
        }
    }
  
}

 
?>



test.php

<table width="100%">
<tr>
<td valign="top" width="301">
<input type="text" size="50" name="zoek" onkeyup="sendRequestSearch(this.value);" />
</td>
<td valign="top">
<div id="zoek_resultaten" style="border:1px solid #000000"></div>
</td>
</tr>
</table>

<script>
function createRequestObject() {
if(window.XMLHttpRequest){
req = new XMLHttpRequest();
} else if(window.ActiveXObject) {
req = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
} else {
alert('Problem creating the XMLHttpRequest object');
}

}
</script>


<script>
function sendRequestSearch(iets) {

http.open('get', 'search.php?zoek='+iets);
http.onreadystatechange = handleResponseSearch;
http.send(null);

}
</script>
<script>
function handleResponseSearch() {

if(http.readyState == 4 && http.status == 200){
if(http.responseText) {
document.getElementById("zoek_resultaten").innerHTML = http.responseText;
} else {
document.getElementById("zoek_resultaten").innerHTML = " &nbsp; ";
}

} else {
document.getElementById("zoek_resultaten").innerHTML = " &nbsp; ";
}

}

</script>

Wie ziet de fout?

Groeten,
Olivier
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:21:04
 
Roel -

Roel -

20/06/2012 22:02:32
Quote Anchor link
...of je gebruikt jQuery.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

20/06/2012 22:03:55
Quote Anchor link
Is idt moderner/beter dan AJAX? Of is AJAX toch voldoende? Wat zijn de verschillen?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

20/06/2012 22:32:34
Quote Anchor link
Jquery is een framework op javascript, waaronder AJAX. Dat maakt de boel een stuk makkelijker.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

20/06/2012 22:33:34
Quote Anchor link
Conclusie hegene je met AJAX kunt, kan je met JQuery? Dan ga ik maar eens JQeury studeren ;-)

Groeten,
Olivier
 
Jeroen VD

Jeroen VD

20/06/2012 22:37:18
Quote Anchor link
Ajax kan ook met javascript, maar jQuery is gewoon makkelijker.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

21/06/2012 12:32:38
Quote Anchor link
Hallo allen,
JQuery gezocht en livesearch gevonden & werkend gekregen! Nu kennis verder bijschaven ;-)

En deze toepassen op een MySQL database! Ik hou jullie op de hoogte!

Groeten,
Olivier
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/06/2012 13:20:57
Quote Anchor link
Leuk om naar jQuery over te stappen, maar het daadwerkelijke probleem oplossen had natuurlijk ook gekund.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

21/06/2012 13:22:05
Quote Anchor link
Als JQuery makkelijker en moderner is, dan jeb ik daar geen probleem mee. Indien je echter meer voordelen ziet in AJAX, dan mag je dit ook laten weten ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/06/2012 13:29:24
Quote Anchor link
Beiden is AJAX, jQuery is een op JS leunend framework om HTML-elemeneten makkelijker aan te kunnen sturen.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

25/06/2012 00:09:20
Quote Anchor link
Hallo allen,

ik probeer nu een tablesorter uit, om mijn gegevens te sorteren. VOlgende tekst gevolgt: http://tablesorter.com/docs/

Volgende code maar ze werkt niet. Wat doe ik fout?
<script type="text/javascript" src="jQuery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="./tablesorter/jquery.tablesorter.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function()
{
$("#myTable").tablesorter();
}
);

$(document).ready(function()
{
$("#myTable").tablesorter( {sortList: [[0,0], [1,0]]} );
}
);

</script>

<table id="myTable" class="tablesorter">
<thead>
<tr>
<th>Last Name</th>
<th>First Name</th>
<th>Email</th>
<th>Due</th>
<th>Web Site</th>
</tr>
</thead>
<tbody>
<tr>
<td>Smith</td>
<td>John</td>
<td>[email protected]</td>
<td>$50.00</td>
<td>http://www.jsmith.com</td>
</tr>
<tr>
<td>Bach</td>
<td>Frank</td>
<td>[email protected]</td>
<td>$50.00</td>
<td>http://www.frank.com</td>
</tr>
<tr>
<td>Doe</td>
<td>Jason</td>
<td>[email protected]</td>
<td>$100.00</td>
<td>http://www.jdoe.com</td>
</tr>
<tr>
<td>Conway</td>
<td>Tim</td>
<td>[email protected]</td>
<td>$50.00</td>
<td>http://www.timconway.com</td>
</tr>
</tbody>
</table>

Groeten,
Olivier
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/06/2012 09:55:24
Quote Anchor link
Voor het grootste deel werkt dat. Het is wel niet de bedoeling dat je twee keer $(document).ready(function() ... doet.

Doe zo eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<html>
  <head>
  </head>
  <body>
    <table id="myTable" class="tablesorter">
      <thead>
        <tr>
        <th>Last Name</th>
        <th>First Name</th>
        <th>Email</th>
        <th>Due</th>
        <th>Web Site</th>
        </tr>
      </thead>
      <tbody>
        <tr>
        <td>Smith</td>
        <td>John</td>
        <td>[email protected]</td>
        <td>$50.00</td>
        <td>http://www.jsmith.com</td>
        </tr>
        <tr>
        <td>Bach</td>
        <td>Frank</td>
        <td>[email protected]</td>
        <td>$50.00</td>
        <td>http://www.frank.com</td>
        </tr>
        <tr>
        <td>Doe</td>
        <td>Jason</td>
        <td>[email protected]</td>
        <td>$100.00</td>
        <td>http://www.jdoe.com</td>
        </tr>
        <tr>
        <td>Conway</td>
        <td>Tim</td>
        <td>[email protected]</td>
        <td>$50.00</td>
        <td>http://www.timconway.com</td>
        </tr>
      </tbody>
    </table>
    
    <script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="http://tablesorter.com/__jquery.tablesorter.min.js"></script>
    <script type="text/javascript">
      $(document).ready(function() {
        $("#myTable").tablesorter( {sortList: [[0,0], [1,0]]} );
      });
    </script>
  </body>
</html>
Gewijzigd op 25/06/2012 09:56:15 door Kris Peeters
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 12:00:23
Quote Anchor link
Hallo,

ikzelf had de fout net zelf ook al gevonden. Bedankt voor de opmerking alvast!

Nu ik zit ik met een andere vraag. Is het mogelijk om via JQuery of AJAX de data uit een database te filteren. Ik heb bijvoorbeeld twee categorieën: Geslacht & Training.
Ik zou hier graag filters op maken (Man/Vrouw & BEN/PUP/MIN). Afhankelijk van welke filter er geselecteerd is zou de SELECT van de MySQLdatabase aangepast meoten worden. Enig idee of dit mogelijk is?

Groeten,
Olivier
 
John Cena

John Cena

26/06/2012 12:03:53
Quote Anchor link
Data meegeven aan je request, die met PHP oppakken en op die manier de SQL aanpassen.
Kijk ook eens hier: jQuery post
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 12:04:55
Quote Anchor link
Bedankt!
Gewijzigd op 26/06/2012 16:07:35 door Olivier Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.