Ajax data => variabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jop B

Jop B

09/04/2015 00:50:26
Quote Anchor link
Hallo,

Op verschillende manier heb ik geprobeerd om als data een variable te pakken.
Het gaat om een ajax functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
$(document).ready(function(){
$('#load').click(function () {
    var $test = "Zet dit in een alert";
    
    $('#content').html('<div id="loader">Loading...</div>');
    $.ajax({
        data:$test,
        success: function (loader) {
                $('#content').empty();
                alert(data);
        },
         error: function(){
             $('#content').empty();
    alert('error!');
         }
    });
});
});


De loader word netjes uitgefade maar zet er geen tekst neer zoals ik dat wil.
Wel functioneer het als ik de tekst direct alert.

Waar zit ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:14:32
 
- Roland -

- Roland -

09/04/2015 10:21:11
Quote Anchor link
Je weet wat, normaal, de bedoeling is van ajax ?
( url: xxx.php ontbreekt )

probeer eens te veranderen

function (loader) {
in
function (data) {
 
Jop B

Jop B

09/04/2015 14:08:24
Quote Anchor link
Dank voor je reactie.
Graag zou ik meer van ajax willen begrijpen en data scripts leren schrijven.
Dit doe ik d.m.v. dingen proberen en te kijken wat er gebreurt.

Momenteel werk ik aan een formulier wat kan worden ingevuld.
Deze data word dan via php in een variable gezet.
Deze actie gebeurt op dezelfde pagina, dit heb ik werkend.
Ik probeer om ajax deze info op te laten pakken en later op deze zelfde pagina terug te geven waar nodig is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.