[ajax] Doorsturen & input radio

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Simon Kroes

Simon Kroes

19/04/2009 16:12:00
Quote Anchor link
Beste phpers
ik heb een vraag. ik ben namelijk bezig met maken van website waar je kan inloggen, registreren ect, maar dan in ajax gedeelte, ik heb gister inloggen afgemaakt alleen ik stuit op een probleempje, als je gegevens kloppen tegen over de database dat je dan doorgestuurd wordt naar de homepagina en dat is mijn probleem, hij stuurt mij niet door

Ik heb al met html geprobeerd dus <meta http-equiv="refresh" content="2;url=?pagina=home" />
maar daar gebeurt niet echt iets mee, ik heb het ook gedaan in javascript, Toen heb ik het aan iemand gevraagd die net wat meer weet als mij en die zei dat je niet zon script soort kan gebruiken (of hij moet een fout hebben) is het dus mogenlijk dat ik 'status' ofzo mee stuur zodat als het 'true' is dat je dan doorgestuurd wordt en 'false' dat je dan blijft?

dit stukje script gebruik ik voor ajax:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
function inloggen(){
    htmlRequest = ajaxFunction();
    if (htmlRequest==null){ // If it cannot create a new Xmlhttp object.
        alert ("Browser does not support HTTP Request");
        return;
    }

    htmlRequest.onreadystatechange = function blablawqwdqdsadsq(){
        if(htmlRequest.readyState == 4){
            document.getElementById("melding").innerHTML = htmlRequest.responseText;
        }
    }

        var
naam = document.forms.inlogform.gebruikersnaam.value;
        var
password = document.forms.inlogform.passwoord.value;
        htmlRequest.open('POST', 'ajax/inloggen.php');
           htmlRequest.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
        htmlRequest.send('gebruikersnaam='+naam+'&password='+password);
    
}

?>
en dan ajax/inloggen.php is eigenlijk alleen phpgedeelte met controle of je gebruikersnaam enz klopt

Daarnaast ben ik ook bezig met een registatie script waarbij je moet kiezen of je een man of vrouw bent maar met het versturen van de gegevens gaat het fout denk ik ik heb daar een input met type radio en als ik dan in de ajaxpagina echo $_POST['geslacht']; neer zet dan krijg ik 'undefined' kan iemand mij uitleggen hoe ik dit oplos?

Alvast bedankt
Groeten Zesnul
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 03:35:44
 
Mr.Ark

Mr.Ark

19/04/2009 16:21:00
 
Simon Kroes

Simon Kroes

19/04/2009 16:27:00
Quote Anchor link
Mijn engels isniet al te best... En kom er niet dooruit
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

19/04/2009 17:45:00
Quote Anchor link
Wanneer je deze html hebt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input id="man" name="geslacht" type="radio"  /> man
<input id="vrouw" name="geslacht" type="radio" /> vrouw


kan je dit bij je javascript toevoegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var geslacht = ( document.getElementById('man').checked ? 'man' : 'vrouw' );
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Simon Kroes

Simon Kroes

19/04/2009 17:55:00
Quote Anchor link
Oke dankje:) de 2de probleem is bijna opgelost, als je niks invoerd wordt het automaties man dus krijg je geen foutmelding van je hebt geen geslacht opgegeven
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

19/04/2009 17:58:00
Quote Anchor link
Bij radio buttons is het de bedoeling dat 1 en slechts 1 button checked is.
Bij check buttons mag je 0, 1 of meerdere buttons aanvinken.

Zet dus zelf in de html broncode een default (naar keuze) button aan.
 
Simon Kroes

Simon Kroes

19/04/2009 18:28:00
Quote Anchor link
ja dat weet ik, alleen als ik niks zou invoeren dan wil ik dat hij fout weergeeft
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

19/04/2009 18:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
var geslacht = '';
if ( document.getElementById('man').checked )
  geslacht = 'man';
else if ( document.getElementById('vrouw').checked )
  geslacht = 'vrouw';
else
  geslacht = 'fout';
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Simon Kroes

Simon Kroes

19/04/2009 20:11:00
Quote Anchor link
Oke heel erg bedankt :) het 2de probleem is gelukt...

Heeft iemand nog plossing voor de eerste?
 
Simon Kroes

Simon Kroes

22/04/2009 18:07:00
Quote Anchor link
Kan niemand me helpen?:(
 
Koen

Koen

22/04/2009 18:10:00
Quote Anchor link
location.replace('?pagina=home');
 
Simon Kroes

Simon Kroes

22/04/2009 20:10:00
Quote Anchor link
Dat werkt niet... had ik al geprobeerd
als ik in de js zet dan stuurt hij automaties door ookal is je wachtwoord fout en gebruikersnaam, en als ik heb in ajax/inloggen.php zet doet hij het niet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.