ajax en php samen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Olivier -

olivier -

03/02/2012 20:33:35
Quote Anchor link
he
ik ben deze code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<script>
function Ajax(){
var xmlHttp;
    try{    
        xmlHttp=new XMLHttpRequest();// Firefox, Opera 8.0+, Safari
    }
    catch (e){
        try{
            xmlHttp=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP"); // Internet Explorer
        }
        catch (e){
            try{
                xmlHttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
            }
            catch (e){
                alert("No AJAX!?");
                return false;
            }
        }
    }

xmlHttp.onreadystatechange=function(){
    if(xmlHttp.readyState==4){
        document.getElementById('herlaad').innerHTML=xmlHttp.responseText;
        setTimeout('Ajax()',10000);
    }
}
xmlHttp.open("GET","http://127.0.0.1/forum/online.php?id=<?php
         if(isset($_SESSION['id']) && is_numeric($_SESSION['id']) && $_SESSION['ip'])
        {

                if(is_numeric($_GET['id']))
            {

            echo $_GET['id'];
            }
        }

        ?>
",true);
xmlHttp.send(null);
}

window.onload=function(){
    setTimeout('Ajax()',10000);
}
        </script>

deze herlaad het online leden.
echter wil ik dezelfde code gebruiken voor het herladen van de topic's zodat je niet de pagina hoeft te herladen om nieuwe berichten te bekijken.
alleen ik kan niet 2x dezelfde code gebruiken want dan werkt het niet meer,
iemand die mij hiermee kan helpen zodat dat wel kan?

mvg ,

Olivier
Gewijzigd op 03/02/2012 20:34:24 door Olivier -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:53:47
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

04/02/2012 00:53:43
Quote Anchor link
Hoeveel verstand heb je van PHP? In ieder geval zou ik het in een ander soort methode gaan gebruiken, de AJAX wegfilteren in een apart script. Daarnaast moet je de link die je gebruikt voor je leden_online vervangen met een link die dat terug geeft van de topics.

Daarnaast hoef je geen quotes te gebruiken in de SetTimeOut() maar dat is een klein detail.

Heb je wel eens gekeken wat je terug krijgt van je AJAX request? Het enige wat je hoeft te doen is je online.php kopieren, opslaan als topics.php en de code aanpassen dat dat script alleen die data ophaalt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.