[Ajax] Pagina laten zien als hij geladen is.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

09/11/2007 21:07:00
Quote Anchor link
Hi There:)

I sinds een paar uur ben ik bezig met Ajax. Maar nu gaat het fout, ik heb nu dit scriptje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
var xmlhttp,alerted
/*@cc_on @*/
/*@if (@_jscript_version >= 5)
try
{
    xmlhttp=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP")
}
catch (e)
{
    try
    {
        xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")
    }
    catch (e)
    {
        alert("Je browser moet Microsofts XML parsers beschikbaar hebben")
    }
}
@else
    alert("Je browser moet minstens JScript 5 ondersteunen.")
    xmlhttp=false
    alerted=true
@end @*/
if(!xmlhttp && !alerted)
{
    try
    {
        xmlhttp = new XMLHttpRequest();
    }
    catch (e)
    {
        alert("Je hebt een browser nodig die het XMLHttpRequest object ondersteunt.")
    }
}

function getData()
{
    if(xmlhttp)
    {
        xmlhttp.open("GET", "pagina.php?id="+document.getElementById("naam").value, true);
        xmlhttp.onreadystatechange=verwerk
        xmlhttp.send(null)
    }
}

function verwerk()
{
    if (xmlhttp.readyState==4)
    {
        document.getElementById("bla").innerHTML = xmlhttp.responseText;        
    }
    else if(xmlhttp.readyState==1)
    {
        document.getElementById("bla").innerHTML = 'Een ogenblik, de pagina wordt geladen...';
    }
}


-->
</script>
<!-- en even verder op dit: -->
<body onload="getData();">
<noscript>Niet zo flauw, zet gewoon JavaScript aan</noscript>

<form name="form" id="form" action="ajax.php" method="post">
<input type="text" name="naam" id="naam" />
<input type="submit" value="CHeck" name="s" id="s" />
</form>
<div id="bla"></div>
</body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
for($i = 1; $i <= 1000; $i++)
{

    for($b = 1; $b <= $i; $b++)    // ik weet het is stom maar ff-kes als voorbeeld.<span style="text-decoration: strikethrough;"></span>
    {
        echo $b;
    }

    echo $i;
}

if(isset($_GET['id']) && !empty($_GET['id']))
{

    if(strtolower($_GET['id']) == 'freek')
    {

        echo 'Heej jij heet ook Freek, dat is cool!';
    }

    else
    {
        echo '<font color="green">Heej, '.htmlspecialchars(ucfirst(strtolower($_GET['id']))).'! Alles kits?</font>"';
    }

}

else
{
    echo '<font color="red">Jij vuile... Denk jij dat je hiermee wegkomt? Jij vuldt godverdomme nu dat kut formuliertje in! :@</font>';
}

?>

En nu wil ik pas dat de pagina wordt weergegeven als alles is geladen. Dit gebeurd gedeeltelijk. Het formuliertje komt er te staan (dat is dus niet goed) en daaronder staat Een ogenblik, de pagina wordt geladen...

Wat doe ik fout?
Edit:
Beetje verwarend maar $_GET['id'] bevat geen id maar gewoon een string..:P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:33:56
 
Stijn

stijn

09/11/2007 21:33:00
Quote Anchor link
Het is eigenlijk heel logisch in je script staat bij de <body> tag onload="getData()"
Dus zodra de pagina geladen is gaat hij pas naar functie getData() waardoor dus inderdaad eerst het formuliertje laad en dan pas de rest.
En xmlhttp.readyState==4 doet nog eens precies hetzelfde.

Het is niet echt een fout maar als je het wil veranderen zou je nog een functie speciaal voor het formuliertje kunnen maken.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

09/11/2007 21:41:00
Quote Anchor link
Hee Thanx, het was gewoon een logica fout... Ik denk wat doe ik nu tog fout(qua syntaxt of functies of zo) maar het is gewoon DOM
 
Manaus

Manaus

09/11/2007 22:23:00
Quote Anchor link
wat is nu de juiste code? ben namelijk benieuwd, ksnap nu hoe ja kan kijken of pagina nog aant laden is xD ben nog vrij noob met ajax xD
 
Manaus

Manaus

17/11/2007 16:20:00
Quote Anchor link
kan ik aub de juiste code? xD
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/11/2007 16:28:00
Quote Anchor link
Manaus schreef op 17.11.2007 16:20:
kan ik aub de juiste code? xD
Wat wil je precies weten dan?
 
Manaus

Manaus

17/11/2007 16:28:00
Quote Anchor link
dit script maar dan de juiste code wil er ook uit lere nal
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.