AJAX Probleem (FF werkt, IE niet)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Simon Kroes

Simon Kroes

02/04/2009 16:47:00
Quote Anchor link
Beste phpers.
Ik ben met en script bezig waarbij hij iederen seconde controleerd of er een nieuwe gebruiker online komt. alleen heb ik ontdekt dat hij wel werkt in FF maar in IE niet? kan iemand misschien mij uitleggen / vertellen? hoe het komt? en hoe ik dit oplos?

Alvast bedankt
Nomis
dit is het stukje script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
function online() {
    htmlRequest2 = ajaxFunction();
    if (htmlRequest2==null){ // If it cannot create a new Xmlhttp object.
        alert ("Browser does not support HTTP Request");
        return;
    }


    htmlRequest2.onreadystatechange = function qwerpogvmfsakf(){
        if(htmlRequest2.readyState == 4){
            document.getElementById("onlineusers").innerHTML = htmlRequest2.responseText;
        }
    }


    htmlRequest2.open("GET", "onlineusers.php", true);
    htmlRequest2.send(null);
}

online();
setInterval("online()",1000);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 02:51:49
 
Daniel H

Daniel H

02/04/2009 17:37:00
Quote Anchor link
Licht denk ik aan het ajax script, post die ff.
 
Rene Sn

Rene Sn

02/04/2009 17:41:00
Quote Anchor link
Nomis schreef op 02.04.2009 16:47:
Beste phpers.
Ik ben met en script bezig waarbij hij iederen seconde controleerd of er een nieuwe gebruiker online komt. alleen heb ik ontdekt dat hij wel werkt in FF maar in IE niet? kan iemand misschien mij uitleggen / vertellen? hoe het komt? en hoe ik dit oplos?


Hoi Nomis, ik heb een tijdje terug hier ook al iemand geholpen met 't zelfde probleem...

http://swf2.sq4.nl/new_ajax/new_ajax.php
hier staat een simpele ajax die zowel als FF als IE goed werkt.

Hou er rekening mee dat wanneer je elke seconde een update doet dat je logbestanden op de server groeien als kool.

Groetjes René
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rene Sn
 
Michael -

Michael -

02/04/2009 20:22:00
Quote Anchor link
Rene: Mag ik vragen wat er in ajax_request1.php en ajax_request2.php staat en waar "date" en "seconden" dan vandaan komen (mogelijk uit die 2 bestanden)?
Ik ben nog bezig Ajax te leren, maar snap er nog niet veel van.
 
Simon Kroes

Simon Kroes

02/04/2009 20:58:00
Quote Anchor link
Bedankt voor het reageren:
dit is stukje ajax staat boven aan of bedoel je die onlineuser.php?

René: Bedankt voor het voorbeeld, maar daar heb ik helaas niet zo veel aan. ik wil namelijk graag gaan werken met ajax, dus leren hoe het in elkaar zit en dan gewoon ander script werkt niet helemaal... ik heb dat stukje namelijk zelf geschreven, Als je daarmee zou kunnen uitleggen hoe je het hebt opgelost? dat zal erg fijn zijn.

Groetjes Nomis
 
Rene Sn

Rene Sn

03/04/2009 11:29:00
Quote Anchor link
Nomis schreef op 02.04.2009 20:58:
René: Bedankt voor het voorbeeld, maar daar heb ik helaas niet zo veel aan. ik wil namelijk graag gaan werken met ajax, dus leren hoe het in elkaar zit en dan gewoon ander script werkt niet helemaal... ik heb dat stukje namelijk zelf geschreven, Als je daarmee zou kunnen uitleggen hoe je het hebt opgelost? dat zal erg fijn zijn.
Groetjes Nomis


Nomis, Ik mis o.a. in jouw script de init. (zie hier onder regel 13 t/m 31) waardoor ik niet kan zien welke types van XMLHTTP`s je gebruikt.

Bestudeer de onderstaande nAjax.js maar eens. Denk dat je er dan wel uit komt.

nAjax.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
/* nAjax
/* Gebruik : var ajax1 = new new_Ajax();
/* ajax1.run("timer.php","id_naam");
/* timer.php = het uit te voeren programa
/* id_naam = het id van de <div id="naam"> of <span id="naam"> */

function nAjax() {
    this.xmlhttp = null;
    this.element="";
    this.page="";
    var self="";
    
    this.initnAjax=function()  {
        try {
            this.xmlhttp = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
        } catch (e1) {
            try {
                this.xmlhttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
            } catch (e2) {
                this.xmlhttp = null;
            }
        }

        if (! this.xmlhttp) {
            if (typeof XMLHttpRequest != "undefined") {
                this.xmlhttp = new XMLHttpRequest();
            } else {
                this.failed = true;
            }
        }
    };
    
    this.run=function (page,element)    {
            self = this;
            if (this.xmlhttp) {
                if (self.xmlhttp.readyState >= 1 && self.xmlhttp.readyState <= 3) { self.xmlhttp.abort();}
                this.now = new Date();
                this.xmlhttp.open("GET", page + "?t=" + this.now.getTime(), true);
                this.xmlhttp.onreadystatechange = function () {
                if(self.xmlhttp.readyState == 4){
                    document.getElementById(element).innerHTML = self.xmlhttp.responseText;
                    }
                }
                this.xmlhttp.send(null);
            }
    }
this.initnAjax();
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rene Sn
 
Rene Sn

Rene Sn

03/04/2009 11:39:00
Quote Anchor link
Turmin schreef op 02.04.2009 20:22:
Rene: Mag ik vragen wat er in ajax_request1.php en ajax_request2.php staat en waar "date" en "seconden" dan vandaan komen (mogelijk uit die 2 bestanden)?
Ik ben nog bezig Ajax te leren, maar snap er nog niet veel van.

@Turmin: Hieronder de 2 php's waar je om vroeg.

AJAX is eigenlijk niets anders dan een XMLHTTP verbinding opbouwen een url opvragen en het resultaat kun je op 2 manieren verwerken:

1 blind (zoals ik doe) in een innerHTML van bijv. <div id="conten"><div> plaatsen.

2 Je kunt de results ook verwerken via XML dit vergt wel kennis,van XML & JavaScript waardoor je de data in variabelen kunt zetten voor javaScript.

ajax_request1.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo date("r");
?>


ajax_request2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo date("s");
?>

Grts René
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rene Sn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.