AJAX: responseText --> input

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »
Henk Jacobse

Henk Jacobse

03/02/2011 07:19:33
Quote Anchor link
Ik heb de volgende code geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
function calculate_multiply(field_return, number, price)
{
  var xmlhttp;
  var url          = "calculate.php";
  url              = url+"?aantal="+number;
  url              = url+"?prijs="+price;  

  if (window.XMLHttpRequest)
  { // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
    xmlhttp=new XMLHttpRequest();
  }
  else
  { // code for IE6, IE5
    xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
  }
  xmlhttp.onreadystatechange=function(){
    if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200){
      document.form.totaal_8_6_4.value = xmlhttp.responseText;
      //document.getElementByName(field_return).value=xmlhttp.responseText;
    }
  }
  xmlhttp.open("GET",url,true);
  xmlhttp.send();
}


Met document.form.totaal_8_6_4.value = xmlhttp.responseText; wordt de uitkomst in het veld met de naam totaal_8_6_4 gezet. (<input id="text" name="totaal_8_6_4" size="7" value=""></input>) Echter bestaat dit form uit een aantal rijen met meerdere totaal-velden (bijv. totaal_8_6_5, totaal_8_6_6, etc.)

Daarom geeft ik een var field_return (input-field waarin de uitkomst moet komen) mee aan de functie zodat de uitkomst altijd in het juiste veld komt. Ik dacht dat op de volgende manier te kunnen doen:
document.form.field_return.value = xmlhttp.responseText;

Helaas werkt dit niet!

Daarom ook maar het volgende geprobeerd:
document.getElementByName(field_return).value=xmlhttp.responseText;

Ook dit werkt niet.

Is hetgeen ik wil uberhaupt wel mogelijk en zo ja, hoe?

Toevoeging op 03/02/2011 10:23:55:

Niemand een idee???
Gewijzigd op 03/02/2011 07:31:56 door Henk Jacobse
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 00:33:47
 
Kris Peeters

Kris Peeters

03/02/2011 11:48:48
Quote Anchor link
Je zou met JSON kunnen werken.

Je geeft dan een object mee waarin je zowel de waarde als het veld mee geeft, eventueel kan je meerdere waarden tegelijk doorsturen.

Interesse?
 
Henk Jacobse

Henk Jacobse

03/02/2011 11:49:28
Quote Anchor link
Interesse is er wel alleen totaal geen ervaring mee.

Zou je een voorbeeld kunnen geven?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

03/02/2011 13:08:23
Quote Anchor link
Een voorbeeld; ik ben wat in jouw stijl gebleven

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<html>
  <head>
    <script>
      function calculate_multiply(field_return, number, price)
      {
        var xmlhttp;
        var url          = "calculate.php?aantal=" + number +"&prijs=" + price +"&field_return=" + field_return;
        
        if (window.XMLHttpRequest)
        { // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
          xmlhttp=new XMLHttpRequest();
        }
        else
        { // code for IE6, IE5
          xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        }
        xmlhttp.onreadystatechange=function(){
          if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200){
            var response = xmlhttp.responseText.toString();
            var responseObject = eval('(' + response + ')');
            document.getElementById(responseObject.field_return).value = responseObject.value;
          }
        }
        xmlhttp.open("GET",url,true);
        xmlhttp.send();
      }
    </script>
  </head>
  <body>
    <form name="form">
      <div><input id="totaal_8_6_4"> <span onclick="calculate_multiply('totaal_8_6_4', 'number', 'price')">klik</span> </div>
      <div><input id="totaal_8_6_5"> <span onclick="calculate_multiply('totaal_8_6_5', 'number', 'price')">klik</span> </div>
      <div><input id="totaal_8_6_6"> <span onclick="calculate_multiply('totaal_8_6_6', 'number', 'price')">klik</span> </div>
      <div><input id="totaal_8_6_7"> <span onclick="calculate_multiply('totaal_8_6_7', 'number', 'price')">klik</span> </div>
    </form>
  </body>
</html>


calculate.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$value
= 'Hello World!'; // of uiteraard iets nuttiger

$waarde = new stdClass();
$waarde->field_return   = $_GET['field_return'];
$waarde->value          = $value;

echo json_encode($waarde);
?>


Nu, wat je precies probeert te doen, weet ik niet.
Hoe je calculate_multiply() aanroept, weet ik ook niet.
 
Henk Jacobse

Henk Jacobse

03/02/2011 13:57:49
Quote Anchor link
Oke, ga ik even kijken wat ie nu doet.

ik had overigens het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div>
  <input id="text" name="number_8_6_4" size="7" value="" onchange="calculate_multiply('totaal_8_6_4', this.value, '5.1')"></input>
  <input id="text" name="prijs_8_6_4" size="7" value=""></input>
  <input id="text" name="totaal_8_6_4" size="7" value=""></input>
<div>
<div>
  <input id="text" name="number_8_6_5" size="7" value="" onchange="calculate_multiply('totaal_8_6_5', this.value, '2.6')"></input>
  <input id="text" name="prijs_8_6_5" size="7" value=""></input>
  <input id="text" name="totaal_8_6_5" size="7" value=""></input>
<div>


Effe kijken of ie hiermee ook werkt
Gewijzigd op 03/02/2011 13:58:38 door Henk Jacobse
 
Kris Peeters

Kris Peeters

03/02/2011 14:02:27
Quote Anchor link
Zie juist wel dat je bij name="number_8_6_5" ook id="number_8_6_5" zet (ook bij de andere input elementen).

Die meerdere id="text" mag niet. id hoort uniek te zijn. Daarom is het ook een id
 
Henk Jacobse

Henk Jacobse

03/02/2011 14:29:14
Quote Anchor link
Oke,

Ik heb nu het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
function calculate_multiply(field_return, number, price)
{
  var url          = "calculate.php?aantal=" + number +"&prijs=" + price +"&field_return=" + field_return;
        
  if (window.XMLHttpRequest)
  { // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
    xmlhttp=new XMLHttpRequest();
  }
  else
  { // code for IE6, IE5
    xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
  }
  xmlhttp.onreadystatechange=function(){
    if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200){
      var response = xmlhttp.responseText.toString();
      alert(response);
      var responseObject = eval('(' + response + ')');
      document.getElementById(responseObject.field_return).value = responseObject.value;
     }
  }
  xmlhttp.open("GET",url,true);
  xmlhttp.send();
}


De alert(response); laat nu de berekende waarde zien alleen wordt het nergens getoond.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

03/02/2011 14:59:19
Quote Anchor link
Mijn laatste opmerking gelezen?
Toon ook eens je formulier en calculate.php
 
Henk Jacobse

Henk Jacobse

03/02/2011 15:12:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">
<head>
    <script>
      function calculate_multiply(field_return, number, price)
      {
        var xmlhttp;
        var url          = "calculate.php?aantal=" + number +"&prijs=" + price +"&field_return=" + field_return;
        if (window.XMLHttpRequest)
        { // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
          xmlhttp=new XMLHttpRequest();
        }
        else
        { // code for IE6, IE5
          xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        }
        xmlhttp.onreadystatechange=function(){
          if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200){
            var response = xmlhttp.responseText.toString();
            alert("Response = "+response);
            var responseObject = eval('(' + response + ')');
            document.getElementById(responseObject.field_return).value = responseObject.value;
           }
       }
        xmlhttp.open("GET",url,true);
        xmlhttp.send();
      }
    </script>     
</head>
<body>
  <form name="form" method="post" action="" enctype="multipart/form-data" accept-charset="UTF8">    
    <div>
      <input id="aantal_8_6_4" name="aantal_8_6_4" size="7" value="" onchange="calculate_multiply('totaal_8_6_4', this.value, '5.2')" /></input>
      x
      <input id="bedrag_8_6_4" name="bedrag_8_6_4" size="7" value=""></input>
      =
      <input id="totaal_8_6_4" name="totaal_8_6_4" size="7" value=""></input>
     </div>
     <div>
      <input id="aantal_8_6_5" name="aantal_8_6_5" size="7" value="" onchange="calculate_multiply('totaal_8_6_5', this.value, '1.3')" /></input>
      x
      <input id="bedrag_8_6_5" name="bedrag_8_6_5" size="7" value=""></input>
      =
      <input id="totaal_8_6_5" name="totaal_8_6_5" size="7" value=""></input>
     </div>    
    </form>
</body>
</html>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$value
= 5;
//$_GET['aantal'] * $_GET['prijs'];

$waarde = new stdClass();
$waarde->field_return   = $_GET['field_return'];
$waarde->value          = $value;

echo json_encode($waarde);
?>


Toevoeging op 03/02/2011 15:15:57:

Nu krijg ik ook geen waarden meer terug in de alert ... pfff
 
Kris Peeters

Kris Peeters

03/02/2011 17:05:01
Quote Anchor link
Ah, I see.

Het gaat om een soort van winkelkarretje, ja?

Dan zullen we het een beetje anders moeten aanpakken.

Om te beginnen, javascript is zelf bekwaam om dit te kunnen uitrekenen. Ajax is hier niet nodig (tenzij er nog iets extra moet gebeuren op de server).

Nu heb je een functie met drie parameters. Je vult de prijs in in de onchange. De bedoeling zal wel zijn dat die waarde uit de tweede input komt, ja?
 
Henk Jacobse

Henk Jacobse

03/02/2011 17:30:45
Quote Anchor link
Inderdaad de waarden van de eerst 2 velden moeten opgeteld worden. Vervolgens moet het resultaat getoond worden in veld 3
 
Kris Peeters

Kris Peeters

03/02/2011 23:08:27
Quote Anchor link
Ik heb alles wat herschreven, maar dan met jQuery. Geen bezwaar?

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">
  <head>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
    <script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="js.js"></script>
  </head>
    <body>
        <form name="form" method="post" action="" enctype="multipart/form-data" accept-charset="UTF8">  
          <div id="_8_6_4" class="article_row">
            <input name="aantal_8_6_4" class="aantal" size="7" value="" />
            x
            <input name="bedrag_8_6_4" class="bedrag" size="7" value="" />
            =
            <input name="totaal_8_6_4" class="totaal" size="7" value="" />
          </div>
          <div id="_8_6_5" class="article_row">
            <input name="aantal_8_6_5" class="aantal" size="7" value="" />
            x
            <input name="bedrag_8_6_5" class="bedrag" size="7" value="" />
            =
            <input name="totaal_8_6_5" class="totaal" size="7" value="" />
          </div>
          <div id="_8_6_6" class="article_row">
            <input name="aantal_8_6_6" class="aantal" size="7" value="" />
            x
            <input name="bedrag_8_6_6" class="bedrag" size="7" value="" />
            =
            <input name="totaal_8_6_6" class="totaal" size="7" value="" />
          </div>
        </form>
    </body>
</html>


js.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
$(document).ready(function (e) {
  $('.article_row .aantal, .article_row .bedrag').change(input_changed);
});

function input_changed (e) {
  // try to find the row where the input was changed.
  // first try if the input was a "aantal"
  var selected_row = $('.article_row .aantal').index(e.target);
  // if not, try if the input was a "bedrag"
  if (selected_row == -1) {
    selected_row =$('.article_row .bedrag').index(e.target);
  }
  // now we know the affected row, we will check the values of "aantal" & "bedrag"
  var aantal = $($('.article_row .aantal')[selected_row]).val();
  var bedrag = $($('.article_row .bedrag')[selected_row]).val();
  // check if both values are numerical
  if ( Number(aantal) && Number(bedrag) ) {
    var id = $('.article_row')[selected_row].id;
    // alert(id);
    var url = "calculate.php"
        +"?aantal="       + Number(aantal)
        +"&bedrag="       + Number(bedrag)
        +"&id="           + escape(id)
        +"&selected_row=" + Number(selected_row)
    ;
    // Ajax request
    $.ajax({
      type: "GET",
      url: url,
      dataType: "json",
      success: calculated
    });
    /**
    //  MERK OP: ZONDER AJAX LUKT HET OOK.
    $($('.article_row .totaal')[selected_row]).val( Number(aantal) * Number(bedrag) );
    */
   }
  else {
    // if needed, handle non-numerical data
  }  
}

function calculated (data) {
  var selected_row = data.selected_row;
    $($('.article_row .totaal')[selected_row]).val(data.totaal);
}


calculate.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$waarde
= new stdClass();
$waarde->selected_row   = (int) $_GET['selected_row'];
$waarde->id   =                 $_GET['id'];  // eventueel doe je hier iets mee
$waarde->totaal         = (int) $_GET['aantal'] * (float) $_GET['bedrag'];
echo json_encode($waarde);
?>


Je weet hoe je jQuery kan toevoegen?
Eventueel gehost door Google: klik

Kan je daar mee weg?
 
Henk Jacobse

Henk Jacobse

04/02/2011 06:58:16
Quote Anchor link
Bekijk de volgende link eens. Heb jou code hier neergezet maar op een of andere manier werkt het nog niet
Gewijzigd op 04/02/2011 07:40:04 door Henk Jacobse
 
Kris Peeters

Kris Peeters

04/02/2011 09:16:25
Quote Anchor link
Je moet wel jQuery toevoegen.

Ofwel download je jquery en sla je die op als jquery.js
ofwel vervang je op lijn 5 "jquery.js" door "//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js"
 
Henk Jacobse

Henk Jacobse

04/02/2011 10:34:39
Quote Anchor link
Zo dan, aangepast en het werkt gedeeltelijk ...

Indien ik het zonder de ajax-code doet werkt het alleen lijkt het erop dat de ajax code (ik vermoedt json) niet werkt. Enig idee hoe we dit oplossen?
Gewijzigd op 04/02/2011 10:37:14 door Henk Jacobse
 
Henk Jacobse

Henk Jacobse

18/02/2011 11:47:55
Quote Anchor link
Kris (of andere collega's,

Nog even een vraagje: ik zou nu bij <input name="totaal_8_6_4" class="totaal" size="7" value="" /> willen veranderen in een div of span. En deze vullen met de som uit de velden aantal en bedrag.

Hoe gaat dat in zijn werk?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.