ajax vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Cunces v

cunces v

01/05/2009 21:13:00
Quote Anchor link
function verwerklogin() {
if (xHRObject.readyState == 4) {
alert("verwerklogin");
if (xHRObject.status == 200) {
alert("haha");
var serverResponse = xHRObject.responseXML;

var here = document.getElementById("logininfo");
var inHere = headerDiv.childNodes[0];
inHere = document.createElement('p');
var status = serverResponse.getElementsByTagName("status")[0];
var text = document.createTextNode(status);
inHere.appendChild(text);
here.appendChild(inHere);
}
}
}


de eerste alert werkt maar de 2e niet. Wat kunnen oorzaken zijn dat die status nooit in 200 geraakt?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 01:51:29
 
Roel -

Roel -

01/05/2009 21:57:00
Quote Anchor link
Ik bak helemaal niks van Ajax, maar volgens mij moet dat if op regel 4 elseif zijn. :)
 
Cunces v

cunces v

01/05/2009 22:33:00
Quote Anchor link
nope that's not it
 
Roel -

Roel -

01/05/2009 22:52:00
Quote Anchor link
Sorry dan weet ik het ook niet, ik zuig met Ajax.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

01/05/2009 23:30:00
Quote Anchor link
Als je nou eerst eens bekijkt wat de status wel is :/ Het is niet voor niks een statuscode..
Voor zover ik weet is 200 gewoon klaar, dus blijkbaar is hij nog niet klaar?
 
Cunces v

cunces v

01/05/2009 23:39:00
Quote Anchor link
tis een internal error (500)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

01/05/2009 23:42:00
Quote Anchor link
Het script staat in een andere map? In die map staat een .htaccess? Dan gaat het niet daar blijkbaar mis...

edit: Met de Firebug extensie kun je ook makkelijk zien wat er mis gaat.

Edit2: vragen stellen gaarna via forum niet via PM. En aan MSN doe ik eigenlijk niet, gek genoeg.. alleen voor mijn werk :/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 00:08:00
Quote Anchor link
oké. Het script staat niet in een andere map & ook geen .htacces.
Enkele tips naar wat ik moet kijken in firebug dan?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/05/2009 00:47:00
Quote Anchor link
Of die ook aangeeft of er een 500 optreed of niet, en of die nog maar zegt dan dat.
Een status 500 zou naar mijn idee niks met je script zelf te maken kunnen hebben.
Maar google het eens, niet zo moeilijk: status 500 ajax
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 01:07:00
Quote Anchor link
oké dit is superraar.

if (xHRObject.readyState == 4) {

alert(xHRObject.readyState);
alert(xHRObject.status);
if (xHRObject.status == 200) {


ongeveer de helft van de tijd alert hij 4 + 500, & soms 4 + 200 .... en soms doet hij de 2e alert gewoon niet. Lijkt wel alsof hij vastslaagt na die eerste alert ofzo?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door cunces v
 
Crispijn -

Crispijn -

02/05/2009 09:46:00
Quote Anchor link
Waarom maak je geen gebruik van een javascript framework? Het hoeft niet indd, maar het is wel super handig :)
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 11:32:00
Quote Anchor link
kweetniet :) heb Jquery & dojo geprobeert voor enkele dingen maar ben meer aan gewone js gewent. Voor push-patroon ga ik zowiezo dojo gebruiken.
 
Hipska BE

Hipska BE

02/05/2009 15:20:00
Quote Anchor link
if (xHRObject.readyState == 4) {
alert("state 4");
} // <--------- !!!!!!!!!!!
if (xHRObject.status == 200) {
alert("status 200");
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Harmen

Harmen

02/05/2009 17:11:00
Quote Anchor link
Maar Hipska, je moet toch én een goede readyState én een goede status hebben?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
    if (req.readyState == 4) { // Complete

      if (req.status == 200) { // OK response

        // Doe een functie, het is gelukt

      } else {

        alert("Probleempje: " + req.statusText);

      }

    }
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 19:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
function verwerklogin() {
    if (xHRObject.readyState == 4) {
        alert(xHRObject.readyState);
        alert(xHRObject.status);
        if (xHRObject.status == 200) {
            var serverResponse = xHRObject.responseXML;
            alert(serverResponse);
            var here = document.getElementById("logininfo");
            var inHere = headerDiv.childNodes[0];
            inHere = document.createElement('p');
            var status = serverResponse.getElementsByTagName("status")[0];
            var text = document.createTextNode(status);
            inHere.appendChild(text);
            here.appendChild(inHere);
        }
        else    {
             alert("Probleempje: " + xHRObject.statusText);
        }
    }
}



ik snap 'm echt niet. De enige alert dat ik krijg is die van de readystate (4). Voor de rest gebeurt er niets. (krijg ook geen alert met status)


edit: firebug zegt:
firebug zegt:

xHRObject is not defined
[Break on this error] alert(xHRObject.status);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door cunces v
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 19:17:00
Quote Anchor link
kan het liggen aan het feit dat ik tomcat 6.0 gebruik?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door cunces v
 
Hipska BE

Hipska BE

02/05/2009 19:33:00
Quote Anchor link
@Harmen: Oeps ja, ik was er niet helemaal bij en dacht dat het of-of was ipv en-en. En dat de TS dus een } vergeten was ofzo.

@cunces: dan ligt het aan je browser en/of JS code. Want die error zegt namelijk dat het object (xHRObject) niet gevonden is.
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 19:46:00
Quote Anchor link
maar dan is het toch superraar dat hij één regel ervoor dat object wel vind ?
 
Dennis

Dennis

02/05/2009 19:58:00
Quote Anchor link
Kan je eens proberen om de variabele xHRObject als parameter mee te geven naar die functie? Misschien dat dat werkt? want ik weet hiet hoe jouw functie verwerklogin() wordt aangeroepen

*Edit: Nee het is niet raar dat als die hem niet vind dat die maar wat doen, ik heb dat ook 1 keer gehad, mee eerste alert deed die maar de 2de niet, en dat kwam door een parameter die niet mee werd gegeven, misschien hier ook?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 20:15:00
Quote Anchor link
var xHRObject = new XMLHttpRequest();


function login(formulier) {
var naam=formulier.naam.value;
var paswoord=formulier.paswoord.value;
xHRObject.open("POST", "LoginServlet", true);

xHRObject.onreadystatechange = verwerklogin;
var information = "naam=" + encodeURIComponent(naam) + "&paswoord=" + encodeURIComponent(paswoord);
//xHRObject.setRequestHeader("Cache-Control", "no-cache");
//xHRObject.setRequestHeader("X_USERAGENT", "MijnAjaxApplicatie");
xHRObject.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
//xHRObject.setRequestHeader('Connection', 'close');
xHRObject.send(information);


}

function verwerklogin() {
if (xHRObject.readyState == 4) {
alert(xHRObject.readyState);
alert(xHRObject.status);
if (xHRObject.status == 200) {
var serverResponse = xHRObject.responseXML;
alert(serverResponse);
var here = document.getElementById("logininfo");
var inHere = headerDiv.childNodes[0];
inHere = document.createElement('p');
var status = serverResponse.getElementsByTagName("status")[0];
var text = document.createTextNode(status);
inHere.appendChild(text);
here.appendChild(inHere);
}
else {
alert("Probleempje: " + xHRObject.statusText);
}
}
}




ik zeg:

xHRObject.onreadystatechange = verwerklogin; & die var heb ik vanbove in m'n js staan..
 
Dennis

Dennis

02/05/2009 20:24:00
Quote Anchor link
Hmm nee dan is het probleem waarin aan dacht hier niet het probleem.
Ik heb wel een kleine toevoeging voor je script, want stel je gebruikt nu IE of een versie die een mimetype heeft, dan werkt dit niet.
\
Dit gebruik ik altijd, werkt prima( en kan jij misschien goed gebruiken?)
even http_request door jouw XHRObject vervangen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
        var http_request = false;

        if (window.XMLHttpRequest) { // Mozilla, Safari,...
            http_request = new XMLHttpRequest();
            if (http_request.overrideMimeType) {
                http_request.overrideMimeType('text/xml');
                // See note below about this line
            }
        } else if (window.ActiveXObject) { // IE
            try {
                http_request = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
            } catch (e) {
                try {
                    http_request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
                } catch (e) {}
            }
        }

        if (!http_request) {
            alert('Giving up :( Cannot create an XMLHTTP instance');
            return false;
        }


kan je gelijk zien of je XHR wel goed wordt aangemaakt. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.