[ajax]Welk basisplatform ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Red Crew

Red Crew

22/10/2007 20:25:00
Quote Anchor link
Ik wil in mijn volgende site modal messaging gaan gebruiken en voor de beheermodule wil ik met inline editting werken.
Kan ik dan best alles zelf in .js files zetten
Of raden jullie een basis platform aan ?
Ik kan bijv prototype gebruiken, dat werk heel goed samen met bekende script.aculo.us.
Of SACK Simple Ajax Code Kit

Of andere goede tips
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 07:54:52
 
GaMer B

GaMer B

22/10/2007 20:31:00
 
Harmen

Harmen

22/10/2007 20:47:00
Quote Anchor link
of jQuery

Mootools en jQuery zijn beide erg goed :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harmen
 
Red Crew

Red Crew

22/10/2007 20:54:00
Quote Anchor link
Ik heb net mootools even bekeken.
Laat je alles in het bestand van 180 kb zitten of splitsen jullie alles uit ?
 
Harmen

Harmen

22/10/2007 20:55:00
Quote Anchor link
Je kunt een compressie kiezen, en je kunt idd het opsplitsen. Voor het in elkaar zetten moet je eerst maar even alles gebruiken, als je het op internet zet kun je dus kiezen wat je nodig hebt :).
 
Bo az

Bo az

22/10/2007 21:05:00
Quote Anchor link
Ik zou zeker een basis platform aanraden, dan hoef je, je minder zorgen te maken over crossbrowser dingen en dergelijken. Welke? Dat lijkt me een redelijk persoonlijke keuze, ik denk dat je er het beste een kan kiezen waar je de weg in de documentatie goed kan vinden.

Zelf ben ik gewend aan prototype + script.aculo.us , maar als ik jou was zou ik ook zeker eens naar mootools kijken.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

22/10/2007 21:17:00
Quote Anchor link
welke ik ook goed vindt is Dhtmlgoodies

http://www.dhtmlgoodies.com/index.html?page=ajax

voor de beginners is het wel makkelijk te begrijpen...
 
Red Crew

Red Crew

22/10/2007 21:40:00
Quote Anchor link
Tot nu toe heb ik met sack gewerkt en de rest zelf bewerkt.

Peter: Dhtmlgoodies is een tutorial site. handig
Maar ik bedoelde eerder wat de ervaringen van andere js scripts waren

Ik heb al een cursus ajax achter de rug maar heb een sabbatjaartje (webdesign) achter de rug :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2007 21:48:00
Quote Anchor link
Ik vind mootools erg handig, vooral waar het AJAX betreft. Bijvoorbeeld voor een shout die ik laatst gemaakt heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
window.addEvent ('load', function () {
    $('f_shout').addEvent ('submit', function (e) {
        new Event(e).stop ();
        this.send ({
            update: $('shoutscontainer')
        });
    });
});

dat is alle code! De rest regelt mootools.
 
Red Crew

Red Crew

22/10/2007 21:50:00
Quote Anchor link
Ja ik ben ook bezig met het bestuderen van het moo bestand :)
Ben er nog niet uit of ik alles gesplitst ga gebruiken of alles in 1 bestand
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2007 21:57:00
Quote Anchor link
Wat ik gedaan heb, is de opties selecteren die ik nodig denk te hebben, en vervolgens een gecomprimeerde versie downloaden. Mijn versie staat op deze plek
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

22/10/2007 22:34:00
Quote Anchor link
@jan waarvoor dient dat script eigenlijk?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2007 22:38:00
Quote Anchor link
Het is een crossbrowser JavaScript library waarmee je een set handige functies kunt uitvoeren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.