al geregistreerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy

Roy

17/03/2008 22:05:00
Quote Anchor link
hey ik ben met een code bezig voor mensen die 1000 accounts aanmaken.
je kan er 1 per ip.
maar hoe kan je kijken of iemand al een acc hebt het gaat per ip en onderstaande is de code voor de qeury.
Bedankt !

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT ip FROM leden"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:02:20
 
Frank -

Frank -

17/03/2008 22:12:00
Quote Anchor link
Zorg er voor dat het ip-adres een UNIQUE-constraint krijgt, dan wordt het techninsch onmogelijk om 1 adres meerdere keren in te voeren.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
INSERT INTO
  leden(
    username,
    ip
  )
VALUES(
  'username',
  '127.0.0.1'
);

Een reeds bestaande waarde zal een fraaie error opleveren, niks bijzonders.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Roy

Roy

17/03/2008 22:20:00
Quote Anchor link
maar hoe kan ie bekijken of ie er al is ?
 
Frank -

Frank -

17/03/2008 22:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT true FROM leden WHERE ip = '127.0.0.1';

Dit levert een true op wanneer het ip-adres bestaat en anders 0 resultaten.
 
Roy

Roy

17/03/2008 22:28:00
Quote Anchor link
maar is het dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if($true) == 1){

[BLOK voor registratie]

}else{
[BLOK voor al geregistreert]
}
 
Frank -

Frank -

17/03/2008 22:32:00
Quote Anchor link
Je zou het eens kunnen proberen... $true is trouwens geen variabele in je PHP-code, tenzij jij die zelf aanmaakt en gaat vullen met het resultaat uit de query. Dat zul je dus wel moeten fetchen.

Maar dan nog, gewoon even kijken of er meer dan 0 resultaten zijn, is meer dan genoeg. mysql_num_rows() is alles wat je nodig hebt, de inhoud van de resultset is onbelangrijk. Die weet je trouwens al, daar zal een true in staan omdat er anders namelijk helemaal geen resultaten zijn.

Edit: Aangenomen dat je een mysql-slachtoffer bent/gaat worden... ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Roy

Roy

18/03/2008 12:57:00
Quote Anchor link
is het dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$result
= mysql_query("SELECT true FROM leden WHERE ip = '127.0.0.1';")
$true = mysql_fetch_array($result)
if($true) == 1){

[
BLOK voor registratie]

}
else{
[
BLOK voor al geregistreert]
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

18/03/2008 13:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sQuery
= "SELECT ip FROM leden WHERE ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";
$sResult = mysql_query($sQuery);
if(mysql_num_rows($sResult) >= 1) {
  // al geregistreerd
} else {
  // nog niet geregistreerd
}
?>
 
Frank -

Frank -

18/03/2008 13:19:00
Quote Anchor link
@Djemo: Waarom het ip-adres opvragen? Die ken je al, die heb je dus niet nodig. Gewoon TRUE opvragen en klaar ben je, je gaat toch niks doen met het resultaat.

if(mysql_num_rows($sResult)) is trouwens ook goed, bij 0 (dus FALSE) zijn er geen resultaten gevonden, bij alle andere resultaten zijn er wel records gevonden. Of eigenlijk, is er 1 record gevonden, de UNIQUE-constraint op het ip-adres maakt het onmogelijk dat je meerdere records met hetzelfde ip-adres kunt aanmaken.
 
Crispijn -

Crispijn -

18/03/2008 13:35:00
Quote Anchor link
Maar even tussen door: hoe gaat het werken als ik met mijn studentenhuis met 14 man allemaal een account wil registreren?

Misschien een klein puntje om mee te nemen....
 
Roy

Roy

20/03/2008 16:46:00
Quote Anchor link
Dan kan diegene mailen.
 
Frank -

Frank -

20/03/2008 17:10:00
Quote Anchor link
Roy schreef op 20.03.2008 16:46:
Dan kan diegene mailen.
En dan? Dan kun je nog steeds geen account aanmaken, een uniek ip-adres is tenslotte een uniek ip-adres.

Alleen is een ip-adres helemaal niet uniek, er kunnen duizenden tot wel miljoenen mensen op 1 ip-adres (lees: proxy-server) zitten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.