Alle mogelijkheden weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Veur Heur

Veur Heur

06/08/2015 13:33:06
Quote Anchor link
Ik heb de volgende unieke waarde: GEK4578GGHG

Nu kan een G vervangen worden door een 6 en een 8 door een B (en andersom) en dus ben ik naar een scriptje wat dit automatisch kan doen. M.a.w. ik voer de bovenstaande code in en dan moet er automatisch de onderstaande lijst uit komen:

GEK4578GGHG
6EK4578GGHG
6EK45786GHG
GEK457866HG
GEK457866H6
etc.

De bovenstaande code zou een lijst van 2x2x2x2x2 = 32 codes moeten genereren.

Iemand een oplossing voor deze leuke hersenbreker?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:18:34
 
- wes  -

- wes -

06/08/2015 15:39:29
Quote Anchor link
en hoever ben je zelf al gekomen hiermee?
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2015 16:20:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$switch
=array('G'=>6, 8=>'B');

function
x($str)
{

    global $switch;
    echo $str.'<br/>';
    for($i=0; $i<strlen($str); $i++)
    {

        if(isset($switch[$str[$i]]))
        {

            return x(substr($str, 0, $i).$switch[$str[$i]].substr($str, $i+1));
        }
    }
}


x('GEK4578GGHG');
?>
 
Veur Heur

Veur Heur

06/08/2015 16:32:05
Quote Anchor link
Thanks. Volgens mij berekening zouden er 32 varianten moeten zijn, jouw functie toont er 6.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2015 17:13:11
Quote Anchor link
Zo dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$switch
    = array('G'=>6, 8=>'B');
$arr    = array();

function
x($str)
{

    global $switch, $arr;
    $arr[] = $str;
    for($i=0; $i<strlen($str); $i++)
    {

        if(isset($switch[$str[$i]]))
        {

            x(substr($str, 0, $i).$switch[$str[$i]].substr($str, $i+1));
        }
    }
}


x('GEK4578GGHG');

$arr    = array_unique($arr);
echo count($arr).'<br/>';
foreach($arr as $txt)
{

    echo $txt.'<br/>';
}

?>
 
Veur Heur

Veur Heur

06/08/2015 17:26:31
Quote Anchor link
Thanks!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.