Alle records tonen van db waarde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

David david

david david

09/01/2009 22:30:00
Quote Anchor link
Ik zit met het volgende probleem.. ik laat na een categorie keuze in een menu het laatst
bijgewerkte record zien binnen die category.
Maar nou wil ik daar onder alle opdrachten tonen van die klant.

Ik heb dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?

if (!isset($_GET['category'])) { // kijken of category is verkregen
    echo "category niet gedefineerd";
}
else {

    // category pakken



     $query = "
        SELECT
            id,
            name,
            label,
            tekst,
            category,
            klant,
            DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') AS nl_datum
        FROM
            upload
        WHERE
            category = '"
. $_GET['category'] ."'
    "
;
    $result = mysql_query($query) or die('Error : ' . mysql_error());
    $myrow = mysql_fetch_assoc($result);
    
    
}

?>




<div >
    <div>
        <h3> <? echo $myrow['klant'] ?></h3>
        <p class="newsdate">Geplaatst op: <? echo $myrow['nl_datum'] ?></p>
                <p class="newsdate">categorie: <? echo $myrow['category'] ?></p>
                <p class="newsdate">opdracht: <? echo $myrow['label'] ?></p>

        <? echo '<img class=plaatje src="image/' . $myrow['name'] . '" />' ; ?>
        <p class="newstext"> <? echo ($myrow['tekst']) ?> </p>  
    </div>
</div>
?>


en dacht er zoiets als dit onder te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
    $query
= "SELECT
                id, category, label
            FROM
                upload
                   WHERE
            klant = '"
. $_GET['klant'] ."'  ///> zoiets?
    "
;
    $result = mysql_query($query) or die('Error : ' . mysql_error());
?>


<h3> Alles: </h3>

<?php
        while ($row = mysql_fetch_assoc($result))

{

                extract($row);    
        ?>

        
        
        <ul class="submenu">
        <li class="submenu"><a class="submenu" href="index.php?pagina=portfolio&id=<?php echo $id;?>"><? echo $label ?></a></li>
        </ul>



        
        <?php
}
        ?>



die klant en bijbehorende id's moeten toch al meegeven zijn zou ik denken..maar nee dus (?)
De fout zit um denk ik in de WHERE klant=...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door David david
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 02:25:54
 
Bas Visscher

Bas Visscher

10/01/2009 10:02:00
Quote Anchor link
haal je die klant gewoon weg uit het niets?

of is die
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php  $_GET['klant'] ?>
al wel gevuld?

Edit:
het zou wel moeten werken. Maar ik moet even weten hoe je die GET geeft. dus hoe vul je hem? iemand vult zijn klant gegeven in een veldje of?
want nu haalt hij alleen alles op waar "klant" $_GET['klant'] is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Visscher
 
David david

david david

12/01/2009 11:30:00
Quote Anchor link
heb nu dit , en dat werkt in ieder geval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    $query
= "SELECT
                *
            FROM
                upload
                
                 WHERE
            klant = '"
. $myrow['klant'] ."'
    "
;
    $result = mysql_query($query) or die('Error : ' . mysql_error());
?>


Haallt hij op zodra een category is selecteerd.. ( en dus laatste opdracht wordt vertoont, hier is dan een id etc.. EN ook klant aan meegegeven lijkt me).
 
Michel W

Michel W

12/01/2009 11:53:00
Quote Anchor link
wees wel voorzichtig met je $_GET
probeer dit anders eens (als het een getal moet zijn)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$iKlantid
= preg_replace("/[^0-9]/","",$_GET["klantid"]);
if($iKlantid <= 0 || !$iKlantid)
{

  echo "\o/ fouteboel, het is geen geldig id";
  $iKlantid = 1;
}


//Natuurlijk ook controleren of dat id bestaat etc.
//kan in een class ofzo :)
//waarom ' '  om een id?


   $query = 'SELECT * FROM upload WHERE  klant = '. (int)$iKlantid;

    $result = mysql_query($query) or die('Error : ' . mysql_error());

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michel W
 
Joren de Wit

Joren de Wit

12/01/2009 12:07:00
Quote Anchor link
Voor zo'n controle gebruik je geen preg_replace, maar eerder een functie als ctype_digit():
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(!ctype_digit($_GET['klantid']))
{

    // Niet numeriek
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.