Alle url info uit url halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laurens Devos

Laurens Devos

08/11/2007 20:37:00
Quote Anchor link
Ik heb een scriptje gemaakt die ervoor zorgt dat de pagina waarop je kijkt, automatisch refresht elke 10 minuuten, maar er ontbreken een paar functies...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $host
= $_SERVER['HTTP_HOST'];
    $uri = $_SERVER['PHP_SELF'];
    header("Refresh: 600; url=http://$host$uri");
?>

Als je nu bijvoorbeeld op www.random.com/contact.php zit dan refresht het om de 10 minuuten. Maar als je op www.random.com/contact.php?iets=anders zit dan refresht hij naar www.random.com/contact.php en laat hij de url informatie vallen.

Hoe kan ik php laten ervoor zorgen dat hij ook de url informatie meeneemt wanneer hij refresht? Met andere woorden, hoe kan ik alle informatie uit de url halen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Laurens Devos
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 12:27:43
 
TJVB tvb

TJVB tvb

08/11/2007 20:46:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $host
= $_SERVER['HTTP_HOST'];
    $uri = $_SERVER['PHP_SELF'];
    header("Refresh: 600; url=http://".$host.$_SERVER['REQUEST_URI']);
?>


'REQUEST_URI'
The URI which was given in order to access this page; for instance, '/index.html'.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/11/2007 20:48:00
Quote Anchor link
$_GET['iets'] echoen?

edit: je was me voor, ik typte code niet uit omdat ik lekker op bed lig met ipodje te internetten :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
Laurens Devos

Laurens Devos

08/11/2007 20:52:00
Quote Anchor link
TJVB schreef op 08.11.2007 20:46:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $host
= $_SERVER['HTTP_HOST'];
    $uri = $_SERVER['PHP_SELF'];
    header("Refresh: 600; url=http://".$host.$_SERVER['REQUEST_URI']);
?>


'REQUEST_URI'
The URI which was given in order to access this page; for instance, '/index.html'.


Als ik $_SERVER['REQUEST_URI'] gebruik, geeft hij hij deze error: PHP Notice: Undefined index: REQUEST_URI in D:\...\Index.php on line 69

en $_GET['iets'] echo'en is een optie, maar het probleem is, overal is de naam van de varable in de url anders, en het is dus moeilijk om ervoor te zorgen dat alles ge'echo'd word.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Laurens Devos
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/11/2007 20:56:00
Quote Anchor link
dus dan moet je server_uri gebruiken. Geef je code eens,dan kijk ik.
 
Laurens Devos

Laurens Devos

08/11/2007 21:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $host
= $_SERVER['HTTP_HOST'];
    $uri = $_SERVER['SERVER_URI'];
    header("Refresh: 300; url=http://$host$uri");
?>


Hij heeft dezelfde fout of wanneer ik REQUEST_URI gebruik, bestaat er niets die alle informatie uit de url in een array steekt?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/11/2007 21:01:00
Quote Anchor link
echo '<pre>'.print_r($_SERVER, true).'</pre>';

Dan zie je precies welke waarden je tot je beschikking hebt.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/11/2007 21:03:00
Quote Anchor link
iig moet je $host buiteb quotes zetten. Verder kan ik het niet lezen, met ipod kan ik in een div niet horizontaal scrollen, dus kun je na $host even een enter doen voor mij? Thx
 
Laurens Devos

Laurens Devos

08/11/2007 21:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $host
= $_SERVER['HTTP_HOST'];
    $uri = $_SERVER['PHP_SELF'];
    $info = $_SERVER['QUERY_STRING'];
    header("Refresh: 5; url=http://$host$uri?$info");
?>


mooizo, heb gevonden wat ik zocht met

echo '<pre>'.print_r($_SERVER, true).'</pre>';

Bedankt
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/11/2007 21:10:00
Quote Anchor link
werkt het?
 
Laurens Devos

Laurens Devos

08/11/2007 21:12:00
Quote Anchor link
ja, het werkt :p
je moet maar eens de code lezen wanneer je op een computer zit :p
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/11/2007 21:15:00
Quote Anchor link
zal ik doen, wat zat er nou uiteindelijk fout?

Ps: dit is gewoon bijna een computer xD
 
Laurens Devos

Laurens Devos

08/11/2007 21:19:00
Quote Anchor link
met het scriptje was er niets verkeerd, alleen was het onvolledig. Wanneer is REQUEST_URI of SERVER_URI gebruikte gaf het een fout. Toen zocht ik tussen de lijst die PHP Newbie mij gegeven heeft en zag ik dat QUERY_STRING de juiste info weergaf.

en de rest van mijn biografie vertel ik later wel eens...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.