Alle verzoeken doorsturen naar 1 pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas van

Bas van

25/11/2011 14:25:09
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik maak me al een hele middag kwaad op het volgende. Ik ben bezig met een systeem waarvan niets beschikbaar is zonder wachtwoord. Je komt aan op de domeinnaam en standaard opent dan de index.php die controleert of je bent ingelogd. Zo niet dan geeft hij het formulier weer. Ingelogd; dan mag je verder etc.

Ik gebruik de volgende regels in mijn .htaccess;
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?mijndomein.nl [NC]
RewriteRule \.* /controleer.php [NC,R,L]

De RewriteCond is zodat hij het niet controleert als je intern van pagina naar pagina gaat.

Zoals je kunt zien gaat ieder verzoek nu naar "controleer.php". Maar alle bestanden worden daarheen gestuurd. Dus er ontstaat een lus.

Kan iemand mij vertellen hoe ik de index pagina kan uitsluiten? Het gaat er dus eigenlijk om dat als ik naar http://mijndomein.nl ga, ik de index wel te zien krijg en dat ik er anders naartoe gestuurd word. (naar controleer.php kan hij sowieso, want dat is een interne verwijzing)

Graag jullie hulp, want ik kom er niet uit :-(
Alvast bedankt!

ps. een submap aanmaken en daarop alles toepassen vind ik niet echt een optie!
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 02:43:42
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

25/11/2011 14:36:06
Quote Anchor link
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^index.php$
RewriteRule .* -

Hiermee slaat hij de eerstvolgende rewriterule over.
 
Bas van

Bas van

25/11/2011 15:03:03
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 25/11/2011 14:36:06:
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^index.php$
RewriteRule .* -

Hiermee slaat hij de eerstvolgende rewriterule over.
[/quote]

Ik heb nu het volgende:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?mijndomein.nl [NC]
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^index.php$
RewriteRule .* -
RewriteRule \.* /index.php [NC,R,L]

Maar het werkt niet, wat doe ik verkeerd?

Bedankt :-)

//edit

Ik heb gevonden wat ik fout deed; dit werkt beter. Nu de andere fout nog oplossen! Bedankt:)

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?mijndomein.nl [NC]
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/index.php$
RewriteRule .* -
RewriteRule \.* /index.php [NC,R,L]
Gewijzigd op 25/11/2011 16:39:28 door Bas van
 
Victor -

Victor -

25/11/2011 15:11:28
Quote Anchor link
Anders met php controloren, en de pagina includen?
 
Bas van

Bas van

25/11/2011 15:14:22
Quote Anchor link
@victor; dat kan niet, want dan kun je .jpg .doc .pdf etc wel gewoon openen. En dat mag ook niet! Daarom wil ik alles beveiligen met htaccess behalve dus 1 bestand om alles te controleren :)
 
Victor -

Victor -

25/11/2011 17:46:51
Quote Anchor link
als je met htacces alles naar index.php gooit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On

RewriteRule (.*) index.php?url=$1 [L]


en dan vervolgens index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
if(ingelogd()) {
 $url = explode('.', $_GET['url']);
 $ext = array_shift(array_reverse($url));

//bepaal content - type ©[url]PHP.net/header[/url]
switch ($ext) {
      case
"pdf": $ctype="application/pdf"; break;
      case
"exe": $ctype="application/octet-stream"; break;
      case
"zip": $ctype="application/zip"; break;
      case
"doc": $ctype="application/msword"; break;
      case
"xls": $ctype="application/vnd.ms-excel"; break;
      case
"ppt": $ctype="application/vnd.ms-powerpoint"; break;
      case
"gif": $ctype="image/gif"; break;
      case
"png": $ctype="image/png"; break;
      case
"jpeg":
      case
"jpg": $ctype="image/jpg"; break;
      default:
$ctype="application/force-download";
    }


 header('Content-Type: '. $ctype);
readfile($_GET['url']);

}


?>


even snel in elkaar gedraait..
 
Bas van

Bas van

25/11/2011 18:33:05
Quote Anchor link
@victor: Het is opgelost, maar ik snap je idee. Ik denk dat ik het op mijn manier handiger heb opgelost.

Bedankt allemaal :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.