Alle vrienden echo'en

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco van Akker

Remco van Akker

29/04/2012 11:17:12
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik zit nog steeds met het probleem dat ik
het niet weet hoe ik alle vrienden moet echo'en bijvoorbeeld
van Piet op zijn profiel pagina. Hoe doe ik dit?
Dit is wat ik nu heb:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
    $friend
=
    mysql_query
    ('
    SELECT * FROM `friends`
    WHERE `personOneID` = "'
. mysql_real_escape_string(strip_tags(htmlentities($naam))) .'"
    AND status = "1"
    '
)
    or die(mysql_error());
    
    $friend2 =
    mysql_query
    ('
    SELECT * FROM `friends`
    WHERE `personTwoID` = "'
.mysql_real_escape_string(strip_tags(htmlentities($naam))) .'"
    AND status = "1"
    '
)
    or die(mysql_error());
    
    $frow = mysql_fetch_assoc($friend); //personOneID
    $frow2 = mysql_fetch_assoc($friend2); // personTwoID
    
    ////////////////////////////////////////////////////////////

    
    $friendgegevens =
    mysql_query('SELECT * FROM `leden`
    WHERE `naam` = "'
.$frow['personTwoID'].'"
    '
) or die(mysql_error());
    
    
    $friendgegevens2 =
    mysql_query('SELECT * FROM `leden`
    WHERE `naam` = "'
.$frow['personOneID'].'"
    '
) or die(mysql_error());
    
    $fgrow = mysql_fetch_assoc($friendgegevens);
    $fgrow2 = mysql_fetch_assoc($friendgegevens2);
    
    //////////////////////////////////////////////////
    
    $numrows = mysql_num_rows($friend); // personOneID
    if($numrows != 0) {
    echo '<img src="'.$fgrow['imagelocation'].'" width="55" height="55" /><br />';
    echo $frow['personTwoID']; // Als de user personOneID is(van de profiel pagina) echo't die zijn vriend personTwoID uit
    echo '<br />';
    /////////////////////////
    } else {
        
    $numrows = mysql_num_rows($friend2);
    if($numrows != 0) {
    echo '<img src="'.$fgrow2['imagelocation'].'" width="55" height="55" /><br />';
    echo $frow2['personOneID']; // Als de user personTwoID is (van de profiel pagina) echo't die zijn vriend personOneID uit
    echo '<br />';
    }
else {
    }

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    
    }

    ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:30:16
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/04/2012 12:02:58
Quote Anchor link
Geen idee wat je precies met bovenstaande code wilt bereiken.
Het lijkt me echter wat omslachtig om overal 2 query's voor te gebruiken.
De WHERE in een query kan vrij uitgebreid (als je weet hoe je die goed opbouwt).
In query's geen backticks gebruiken. Selecteer het veld/de velden die je wilt, niet *.
'or die' --> dat is geen foutafhandeling.
Als veldnaam 'naam' en als zoekterm een ID klinkt me niet logisch. Naam = Piet, niet 2.
En waarom strip_tags en htmlentities in je query?
Waar komt $naam vandaan?
Gewijzigd op 29/04/2012 12:03:48 door Obelix Idefix
 
Remco van Akker

Remco van Akker

29/04/2012 14:05:50
Quote Anchor link
Als je het begrijpt let dan ook maar niet op de code.
Het enige is wat ik wil dat alle vrienden bijvoorbeeld van Piet worden laten zien.
Met wat ik nu heb laat die maar 1 persoon zien van al zijn vrienden.
Kan je misschien een stukje schrijven waar bij alle vrienden worden laten zien?
 
Mathias B

Mathias B

29/04/2012 14:13:53
Quote Anchor link
Als je je database schema zou tonen zou dat al een hele hulp zijn, want als je jouw query goed schrijft kun je dit normaal allemaal in één door middel van joins en zo.

Je moet ook zelf een beetje opzoekingswerk doen, we kunnen niet alle code gewoon voor jouw typen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/04/2012 14:34:42
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 23/04/2012 17:43:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT u.user_name
FROM
    (SELECT friend_id AS id
    FROM friends
    WHERE user_id = 456 AND status = 1
    UNION
    SELECT user_id AS id
    FROM friends
    WHERE friend_id = 456 AND status = 1) AS f
JOIN users AS u ON u.user_id = f.id

Als Piet user_id 456 heeft heb je met deze query alle vrienden van Piet.
Als je dit door PHP laat uitvoeren kun je ze in een while lus echoen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/04/2012 14:57:06
Quote Anchor link
Remco van Akker op 29/04/2012 14:05:50:
Als je het begrijpt let dan ook maar niet op de code.

De fouten in je code gaat je vroeg of laat problemen geven. Daar wil ik je, vriendelijk, op wijzen.

Remco van Akker op 29/04/2012 14:05:50:
Kan je misschien een stukje schrijven waar bij alle vrienden worden laten zien?

Het is hier geen afhaalchinees :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.