alleen 0, of 2000 t/m date("Y")+5;

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Clown

clown

20/01/2007 23:43:00
Quote Anchor link
dit is de code voor 2000 t/m het jaar van nu +5. nu wil ik dat het dus 2000 t/m het jaar van nu +5 word, en het jaar 0000.. maar de vraag is; hoe? :P
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php for($i = 2000; $i <= date("Y")+5; $i++) {
    if($i == $row['jaar' . $s]) {
        ?>

        <option value="<?=$i;?>" selected="selected">
        <?php
        if($i == "0000") {
            ?>

            &nbsp;</option>
            <?php
        }
        else {
        }

        ?>
<?=$i;?></option>
        <?php
    }
    else {
        ?>

        <option value="<?=$i;?>"><?=$i;?></option>
        <?php
    }
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:34:37
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2007 05:23:00
Quote Anchor link
if($i == "0000") {

$i is een getal dus dat zou op zijn minst zo moeten:
if($i == 0) {

Maar aangezien de loop van 2000 t/m 2012 zal lopen wordt $i dus nooit 0.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/01/2007 08:17:00
Quote Anchor link
Tips:
Je opent en sluit je php tags heel vaak waardoor je code moeilijker te debuggen wordt. Als het om kleine stukjes gaat, is het overzichtelijker om je HTML gewoon vanuit PHP te echoën.
Je hebt nu een functie (date) in het tweede deel van je for loop. Die functie wordt dus elke keer dat de loop doorlopen wordt uitgevoerd, terwijl je het eigenlijk maar 1 keer hoeft te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    for ($i = 2000, $jaar = date ('Y') + 5; $i <= $jaar; $i++) {
    
    }

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/01/2007 11:19:00
Quote Anchor link
clown, het lijkt erop dat je ook een blanco veld erin wilt dat standaard geslecteerd is? Waar gebruik je daar niet het jaar 1999 voor en laat je de loop van 1999 tot nu+5 lopen?

En dan gebruik je gewoon 1999 ipv 0000...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.