alleen 1 soort optellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pretpark Online

Pretpark Online

03/11/2012 19:44:50
Quote Anchor link
Goedenavnd allemaal,

dit is mijn database

tabel naam : attrcaties

Quote:
attractienaam | parknaam
-------------------------
vogelrok | Efteling
Villa Volta | Efteling
Doolhof | Toverland
Pagode | Efteling
Kleuterhof | Efteling
bobbaan | Efteling
Diorama | Efteling
Woudracer | Toverland
Toverhuis | TOverland
River Rapid | Toverland



Hoe doe je dat je ze alleen van de efteling bij elkaar optel en niet van alles die er in staat dus bijv.
Het zijn er totaal 10, 6 van de efteling en 4 van toverland maar dan moet hij alleen 6 weergeven.
Gewijzigd op 03/11/2012 19:45:47 door Pretpark Online
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:33:08
 
D B

D B

03/11/2012 19:50:25
Quote Anchor link
SELECT attractienaam
FROM attracties
WHERE parknaam = 'Efteling'

En dan mysql_num_rows
Gewijzigd op 03/11/2012 19:52:13 door D B
 
Pretpark Online

Pretpark Online

03/11/2012 20:11:24
Quote Anchor link
ik heb nu dit maar dat hij doet het niet ziet iemand soms wat ik verkeert heb gedaan ?

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
mysql_connect('localhost','****','****');
mysql_select_db('****') or die (mysql_error());
?>



<b>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$uoQuery
= mysql_query("SELECT * FROM attracties WHERE park = 'Efteling' ") or die(mysql_error());
echo mysql_num_rows($uoQuery);
?>
Attracties
 
Jurgen B

Jurgen B

03/11/2012 20:25:57
Quote Anchor link
Het probleem zou een stuk duidelijker voor jezelf zijn als je fatsoenlijke fout afhandeling zou hebben. Wat laat mysql_error() zien als fout?
 
Pretpark Online

Pretpark Online

03/11/2012 20:28:15
Quote Anchor link
het is al gelukt bedankt allemaal voor jullie hulp
 
Willem vp

Willem vp

03/11/2012 23:50:45
Quote Anchor link
Danny Bierens op 03/11/2012 19:50:25:
SELECT attractienaam
FROM attracties
WHERE parknaam = 'Efteling'

En dan mysql_num_rows

Als het je alleen om het aantal rijen gaat, zou ik een "select count(*)" gebruiken...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.