Alleen ID pagina´s tonen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark

mark

14/01/2008 19:18:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik wil graag alleen pagina´s met een ID tonen.

Dus als ik bijv. naar nieuws.php zie je niks maar naar nieuws.php?actie=show&id=6 wel.

Ik probeerde het op deze manier:

if($_GET['id'] == empty){
die();
}

maar dat werkte heleaas niet.
Weten jullie hier misschien antwoord op?

Mark
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:27:46
 
Frank -

Frank -

14/01/2008 19:23:00
Quote Anchor link
die() in een goed script? Dat kan niet goed zijn, die() zet je nooit in een goed script!

Daarnaast zul je eerst iets met het id moeten gaan doen en daarna kun je pas bepalen of hier gegevens bijhoren.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(empty($_GET['id'])){
  // geen id opgegeven
  echo 'de url is niet correct';
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/01/2008 19:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_GET['id']))
{

    // pagina tonen
}
else
{
    // gebruiker doorsturen
}
?>

Zoiets?
 
Frank -

Frank -

14/01/2008 19:27:00
Quote Anchor link
@Blanche: isset() kijkt niet of er ook een waarde is, alleen of de variabele bestaat. empty() lijkt mij hier handiger, die kijkt of de variabele bestaat én een waarde heeft.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/01/2008 19:30:00
Quote Anchor link
Klopt, als je wilt weten of de GET variabele gevuld is, is empty() de juiste oplossing...
 
Mark

mark

14/01/2008 19:36:00
Quote Anchor link
Hij werkt, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.