Alles in 1 pagina...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis

Dennis

25/11/2004 23:50:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb dit keer een script gemaakt met vanalles in een. Maar ik heb alleen een probleem.
Ik krijg een error:
Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in E:\WebServer\xampp\htdocs\dutchbahn\downloads.php on line 7

Ik snap dit niet.
Heb wel geprobeerd om $resultaat in $werkt te veranderen maar blijf de zelfde fout houden.

Hier de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
include("database.php");
if($action=="view"){

$sql = "SELECT * FROM downloads WHERE catogory='$record->category'";
$resultaat = mysql_query($sql);
while ($record = mysql_fetch_object($resultaat)) {

echo "Downloadname: $record->name<br>";

}
}
else{

$sql = "SELECT DISTINCT(category) FROM downloads";
$resultaat = mysql_query($sql);
while ($record = mysql_fetch_object($resultaat)) {

echo "<a href='downloads.php?action=view&category=$record->category'>$record->category</a><br>";

}
}

?>


Ik hoop dat jullie een idee hebben of weten wat ik fout doe.
Ik denk dat 2X mysql_fetch_object de fout is maar weet ik niet zeker.

Nou alvast bedankt,
Greetz Dennis
Gewijzigd op 25/11/2004 23:51:00 door Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 11:10:51
 
B a s
Beheerder

B a s

26/11/2004 00:04:00
Quote Anchor link
zie de PHP standaard faq daar staat die not valid mysql result error ook bij + uitleg wat je er aan kunt doen:

[faq]5[/faq]
Gewijzigd op 26/11/2004 00:07:00 door B a s
 
Dennis

Dennis

26/11/2004 12:55:00
Quote Anchor link
Ok het werkt nu wel, krijg geen error meer.
Probleem was een typfout maar nu heb ik wel een ander probleem.

Als ik WHERE category='$record->category' in de code zet dan pakt hij niets uit de mysql database en als ik die weglaat dan komen alle catogoriën.
Ik had ook geprobeerd met ; erachter maar hielp ook niet.

Hier mijn code met WHERE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
include("database.php");
if($action=="view"){

$sql = "SELECT * FROM downloads WHERE category='$record->category'";
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
while ($record = mysql_fetch_object($result)) {

echo "Downloadname: $record->name<br>Category: $record->category";

}
}
else{

$sql = "SELECT DISTINCT(category) FROM downloads";
$result = mysql_query($sql);
while ($record = mysql_fetch_object($result)) {

echo "<a href='downloads.php?action=view&category=$record->category'>$record->category</a><br>";

}
}

?>


Greetz Dennis
Gewijzigd op 26/11/2004 12:56:00 door Dennis
 
Winston Smith

Winston Smith

26/11/2004 13:17:00
Quote Anchor link
Je wilt al een object uit de database oproepen en gebruiken vóórdat je iets uit de database hebt gehaald. Dat zal niet werken.
Je zal eerst een query moeten uitvoeren op de database waarmee je $record->category kunt ophalen en vervolgens nog eens een query om de rest te kunnen ophalen, waarbij je $record->category gebruikt.
Of je query op een andere manier doen natuurlijk...
 
Dennis

Dennis

26/11/2004 13:45:00
Quote Anchor link
Ok maar zoals ik het zie haalt hij eerst category op ( na else) en dan de rest (naar if)

GreetzD
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.