alles tussen [php] als php behandelen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tobias

Tobias

14/01/2005 15:18:00
Quote Anchor link
Ik maak een site, die berust op een aantal .pag bestandjes. Lang verhaal eigenlijk, dus ik zal het kort houden.
Ik wil alles wat tussen en behandelen als php code, dus als er echo(hoi); staat, komt er in plaats van dat "hoi" te staan.
Dit is mijn huidige code, maar die geeft veranderd niets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function execphp($code)
{

    ob_start();
    eval(addslashes($code[0]));
    return(ob_get_contents());
    ob_end_clean();
}
    
$str = "[php] echo('hoi'); [/php]";
preg_replace_callback("/\[php](.*?)[\/php]/i",'execphp', $str);
echo($str);
?>
Gewijzigd op 14/01/2005 15:18:00 door Tobias
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:54:30
 

14/01/2005 15:23:00
Quote Anchor link
Gebruik de ubb parser van Jorik
(Download hem wel, als je hem van de site kopieert klopt ie niet)
 
Tobias

Tobias

14/01/2005 15:33:00
Quote Anchor link
Nee, ik wil niet de code kleuren, maar de code uitvoeren.
 

14/01/2005 15:43:00
Quote Anchor link
Misschien heb je hier wat aan; http://nl3.php.net/manual/nl/function.eval.php
 
Tobias

Tobias

14/01/2005 15:45:00
Quote Anchor link
Die gebruik ik al in mijn code...
 

14/01/2005 16:44:00
Quote Anchor link
sorry, had ik over heen gelezen

Maar waar geef je hier de code mee?

preg_replace_callback("/\(.*?)[\/php]/i&quot;,execphp, $str); [linebreak][linebreak]execphp moet toch execphp() zijn en dan moet jeje code meegeven
 
Tobias

Tobias

14/01/2005 20:20:00
Quote Anchor link
Nee, dan geeft ie een fout. (maar evengoed bedankt voor de reactie :) )
Gewijzigd op 14/01/2005 20:21:00 door Tobias
 
Bram Z

Bram Z

14/01/2005 21:20:00
Quote Anchor link
"execphp()" <-- met " probeer ees he
 
Tobias

Tobias

14/01/2005 22:13:00
Quote Anchor link
Thnx het werkt.
Bedankt!
 
Jorik

Jorik

15/01/2005 09:20:00
Quote Anchor link
zie ook dit
 
Tobias

Tobias

15/01/2005 16:42:00
Quote Anchor link
Nu heb ik weer een probleem.
Het werkt alleen bij echo(hoi!);, maar niet bij [linebreak]echo(hoi!);[linebreak]
Hoe zorg ik ervoor dat ie alles tussen en pakt, dus ook alle regels daartussen?
 
Jorik

Jorik

15/01/2005 18:42:00
Quote Anchor link
Dmv je script ff te tonen :)
 
Mitch X

Mitch X

15/01/2005 19:16:00
Quote Anchor link
Door de 's' als extra pattern modifier mee te geven ;)
 
Tobias

Tobias

16/01/2005 10:11:00
Quote Anchor link
Bedankt Mitch, het werkt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.