Alles weergeven uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jb bl

jb bl

07/08/2008 10:40:00
Quote Anchor link
SELECT Afbeelding, Naam, Artikelnr FROM winkel WHERE categorie='$categorie'

Ik ben bezig om een zoekfunctie te maken met een dropdown menu.
Dat gaat prima, als ik een variabele categorienaam opgeef, krijg ik netjes alle velden te zien die categorienaam ... hebben.
Dat gaat dus allemaal goed.

Maar nu wil ik ook de mogelijkheid hebben om alle velden weer te geven, dus van alle categorieen. Is daar een bepaald teken voor wat ik moet gebruiken. Als ik de variabele $categorie leeg laat, krijg ik namelijk helemaal geen velden te zien uit de database.
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 05:27:41
 
- Roland -

- Roland -

07/08/2008 11:00:00
Quote Anchor link
Ik weet niet echt of je dat bedoelt ? maar laat

WHERE categorie='$categorie'

is gewoon weg !
 
Jb bl

jb bl

07/08/2008 14:37:00
Quote Anchor link
Ja, als ik dat weghaal krijg ik inderdaad alles te zien.

Alleen dit wil ik laten staan, omdat er nog meer bij komt.
Dus is er geen commando of teken waarmee je alle tabellen kan weergeven?
 
Douwe

Douwe

07/08/2008 14:39:00
Quote Anchor link
Ja, gewoon geen WHERE-stukje toevoegen. Waarom kan dat in jouw geval niet?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/08/2008 14:39:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
= "SELECT Afbeelding, Naam, Artikelnr FROM winkel";
if(isset($categorie))
{

 $query .= "WHERE categorie='".$categorie."'";
}

?>


srry typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Jb bl

jb bl

07/08/2008 14:43:00
Quote Anchor link
Ik heb het meteen getest en het werkt!
Dit kan ik nu zelf verder gaan uitbouwen.

Dank je wel!
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/08/2008 14:45:00
Quote Anchor link
Voor donaties mag je me pmen voor mn gegevens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.