Als er niks wordt ingevuld?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rover ---

Rover ---

04/11/2010 14:00:56
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik heb de volgende scripts:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
<center>
<img src="img/successpong.gif"></img>

    <form action="grade.php" method="post" id="quiz">
    <h3>Hoe laat is het?</h3>
    <img src="img/klok1.gif"></img>
    <div>
        <input type="radio" name="question-1-answers" id="question-1-answers-A" value="A" />
        <label for="question-1-answers-A">A) Het is 1 uur</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-1-answers" id="question-1-answers-B" value="B" />
        <label for="question-1-answers-B">B) Het is 2 uur</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-1-answers" id="question-1-answers-C" value="C" />
        <label for="question-1-answers-C">C) Het is half 1</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-1-answers" id="question-1-answers-D" value="D" />
        <label for="question-1-answers-D">D) Het is kwart over 1</label>
    </div>


    <h3>Hoe laat is het?</h3>
    <img src="img/klok2.gif"></img>
    <div>
        <input type="radio" name="question-2-answers" id="question-2-answers-A" value="A" />
        <label for="question-2-answers-A">A) Het is kwart over 3</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-2-answers" id="question-2-answers-B" value="B" />
        <label for="question-2-answers-B">B) Het is half 2</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-2-answers" id="question-2-answers-C" value="C" />
        <label for="question-2-answers-C">C) Het is kwart voor 3</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-2-answers" id="question-2-answers-D" value="D" />
        <label for="question-2-answers-D">D) Het is kwart voor 2</label>
    </div>

    <h3>Hoe laat is het?</h3>
    <img src="img/klok3.gif"></img>
    <div>
        <input type="radio" name="question-3-answers" id="question-3-answers-A" value="A" />
        <label for="question-3-answers-A">A) Het is half 5</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-3-answers" id="question-3-answers-B" value="B" />
        <label for="question-3-answers-B">B) Het is kwart voor 6</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-3-answers" id="question-3-answers-C" value="C" />
        <label for="question-3-answers-C">C) Het is half 6</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-3-answers" id="question-3-answers-D" value="D" />
        <label for="question-3-answers-D">D) Het is kwart over 5</label>
    </div>

    <h3>Hoe laat is het?</h3>
    <img src="img/klok4.gif"></img>
    <div>
        <input type="radio" name="question-4-answers" id="question-4-answers-A" value="A" />
        <label for="question-4-answers-A">A) Het is half 12 </label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-4-answers" id="question-4-answers-B" value="B" />
        <label for="question-4-answers-B">B) Het is 6 uur</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-4-answers" id="question-4-answers-C" value="C" />
        <label for="question-4-answers-C">C) Het is 12 uur</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-4-answers" id="question-4-answers-D" value="D" />
        <label for="question-4-answers-D">D) Het is kwart over 6</label>
    </div>

    <h3>Hoe laat is het?</h3>
    <img src="img/klok5.gif"></img>
    <div>
        <input type="radio" name="question-5-answers" id="question-5-answers-A" value="A" />
        <label for="question-5-answers-A">A) Het is kwart voor 10</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-5-answers" id="question-5-answers-B" value="B" />
        <label for="question-5-answers-B">B) Het is 9 uur</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-5-answers" id="question-5-answers-C" value="C" />
        <label for="question-5-answers-C">C) Het is kwart over 10</label>
    </div>

    <div>
        <input type="radio" name="question-5-answers" id="question-5-answers-D" value="D" />
        <label for="question-5-answers-D">D) Het is kwart voor 9</label>
    </div>
    <input type="submit" value="Verstuur je antwoorden!" />
        </form>
</center>

Dit script stuurt door naar:
<?php

    $answer1
= $_POST['question-1-answers'];
    $answer2 = $_POST['question-2-answers'];
    $answer3 = $_POST['question-3-answers'];
    $answer4 = $_POST['question-4-answers'];
    $answer5 = $_POST['question-5-answers'];
    $answer6 = $_POST['question-6-answers'];
    
    $totalCorrect = 0;

    if ($answer1 == "A") { $totalCorrect++; }
    if ($answer2 == "C") { $totalCorrect++; }
    if ($answer3 == "D") { $totalCorrect++; }
    if ($answer4 == "B") { $totalCorrect++; }
    if ($answer5 == "A") { $totalCorrect++; }
    if ($answer6) { $totalCorrect++; }

    echo "<div id='results'> Je had er $totalCorrect goed!</div>";

?>


Maar als men niks invult krijg ik een foutmelding. Hoe kan ik dit voorkomen? Dat als ze niks hebben ingevult ze alsnog iets moeten invullen.

Alvast bedankt

Gelieve in het vervolg bij code, code tags te gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 04/11/2010 23:40:28 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:14:14
 
Milo S

Milo S

04/11/2010 14:04:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
# Velden checken
if( !isset( $_POST[''] ) )
{

    $errors[] = '';    
}

if( !isset( $_POST[''] ) )
{

    $errors[] = '';    
}

if( !isset( $_POST[''] ) )
{

    $errors[] = '';    
}


if( empty( $errors ) )
{

    # Geen fouten
}
else
{
    foreach( $errors as $error )
    {

        echo $error.'<br />';
    }
}

?>


Heel simpel
 
Rover ---

Rover ---

04/11/2010 14:07:41
Quote Anchor link
Waar moet ik dat tussen zetten?
 
- Mark -

- Mark -

04/11/2010 14:24:13
Quote Anchor link
Het zit niet echt mooi in elkaar op moment. Probeer wat meer met arrays te werken. Dat scheelt je heel veel typ werk.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

04/11/2010 22:50:10
Quote Anchor link
Je zou dit onder de laatste vraag kunnen doen dus na r14

Kan niet koieren op ipod anders had ik dat eventjes fedaan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.