Alt tekst overnemen als extra tekstregel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marc rc is as

Marc rc is as

09/05/2011 10:26:31
Quote Anchor link
Beste,

Op een ander forum heb ik onderstaande vraag al gesteld, maar daar komt geen antwoord. Hopend dat hier wat mensen zijn die Javascript beheersen plaats ik het hier even.

Ik heb op het web een eenvoudige Slide gevonden waarvan onderstaand het Javascript. Ik heb over het algemeen niet meer dan 10 afbeeldingen en wil graag dat naast die rode knoppen (bij mij roze) de alt tekst getoont wordt van de afbeelding. Hier dus:
Afbeelding




Nu ben ik een enorme noob op het gebied van Javascript, dus hier de brutale vraag...
Kan iemand me daarmee helpen?

De slide viewer komt van hier: slide viewer

en dit is het script. Alvast bedankt!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74

jQuery(function(){
   jQuery("div.svw").prepend("<img src='spinner.gif' class='ldrgif' alt='loading...'/ >");
});
var j = 0;
var quantofamo = 0;
jQuery.fn.slideView = function(settings) {
    settings = jQuery.extend({
        easeFunc: "easeInOutExpo",
        easeTime: 750,
        uiBefore: false,
        toolTip: false,
        ttOpacity: 0.9
    }, settings);
    return this.each(function(){
        var container = jQuery(this);
        container.find("img.ldrgif").remove();
        container.removeClass("svw").addClass("stripViewer");        
        var pictWidth = container.find("img").width();
        var pictHeight = container.find("img").height();
        var pictEls = container.find("li").size();
        var stripViewerWidth = pictWidth*pictEls;
        container.find("ul").css("width" , stripViewerWidth);
        container.css("width" , pictWidth);
        container.css("height" , pictHeight);
        container.each(function(i) {
    (!settings.uiBefore) ? jQuery(this).after("<div class='stripTransmitter' id='stripTransmitter" + (j) + "'><ul><\/ul><\/div>") : jQuery(this).before("<div class='stripTransmitter' id='stripTransmitter" + (j) + "'><ul><\/ul><\/div>");            
        jQuery(this).find("li").each(function(n) {
        jQuery("div#stripTransmitter" + j + " ul").append("<li><a title='" + jQuery(this).find("img").attr("alt") + "' href='#'>"+(n+1)+"<\/a><\/li>");                                                
        });
        jQuery("div#stripTransmitter" + j + " a").each(function(z) {
        jQuery(this).bind("click", function(){        
        jQuery(this).addClass("current").parent().parent().find("a").not(jQuery(this)).removeClass("current"); // wow!
        var cnt = -(pictWidth*z);
        container.find("ul").animate({ left: cnt}, settings.easeTime, settings.easeFunc);
        return false;
        });
        });
 
 
        container.bind("click", function(e){
            var ui = (!settings.uiBefore) ? jQuery(this).next().find("a.current") : jQuery(this).prev().find("a.current");
            var bTotal = parseFloat(jQuery(this).css('borderLeftWidth').replace("px", "")) +  parseFloat(jQuery(this).css('borderRightWidth').replace("px", ""));
            var dOs = jQuery(this).offset();
            var zeroLeft = (bTotal/2 + pictWidth) - (e.pageX - dOs.left);
            if(zeroLeft >= pictWidth/2) {
                var uiprev = ui.parent().prev().find("a");    
                (jQuery(uiprev).length != 0)? uiprev.trigger("click") : ui.parent().parent().find("a:last").trigger("click");                            
            }
            else {
                var uinext = ui.parent().next().find("a");
              (jQuery(uinext).length != 0)? uinext.trigger("click") : ui.parent().parent().find("a:first").trigger("click");
            }
        });
 
 
        jQuery("div#stripTransmitter" + j).css("width" , pictWidth);
        jQuery("div#stripTransmitter" + j + " a:first").addClass("current");
        jQuery('body').append('<div class="tooltip" style="display:none;"><\/div>');
 
 
        if(settings.toolTip){
        var aref = jQuery("div#stripTransmitter" + j + " a");
 
        aref.live('mousemove', function(e) {
        var att = jQuery(this).attr('title');
        posX=e.pageX+10;
        posY=e.pageY+10;
        jQuery('.tooltip').html(att).css({'position': 'absolute', 'top': posY+'px', 'left': posX+'px', 'display': 'block', 'opacity': settings.ttOpacity});
        });
        aref.live('mouseout', function() {
        jQuery('.tooltip').hide();
        });                
        }
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:26:34
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

09/05/2011 11:05:28
Quote Anchor link
kijk eens naar jQuery attr()
 
Marc rc is as

Marc rc is as

09/05/2011 11:36:05
Quote Anchor link
Dank je Vincent,

Mijn gevoel zegt dat het dan hier ergens moet komen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
container.each(function(i) {
    (!settings.uiBefore) ? jQuery(this).after("<div class='stripTransmitter' id='stripTransmitter" + (j) + "'><ul><\/ul><\/div>") : jQuery(this).before("<div class='stripTransmitter' id='stripTransmitter" + (j) + "'><ul><\/ul><\/div>");            
        jQuery(this).find("li").each(function(n) {
        jQuery("div#stripTransmitter" + j + " ul").append("<li><a title='" + jQuery(this).find("img").attr("alt") + "' href='#'>"+(n+1)+"<\/a><\/li>");                                                
        });
        jQuery("div#stripTransmitter" + j + " a").each(function(z) {
        jQuery(this).bind("click", function(){        
        jQuery(this).addClass("current").parent().parent().find("a").not(jQuery(this)).removeClass("current"); // wow!
        var cnt = -(pictWidth*z);
        container.find("ul").animate({ left: cnt}, settings.easeTime, settings.easeFunc);
        return false;
        });


Kan je me een tip geven waar? En kan ik daar dan zoiets plaatsen als:

.attr("alt"); (en niet meer dan dat?)
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

10/05/2011 11:08:18
Quote Anchor link
het zal meer iets zijn van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$("#divvoorhettextje").html($("jeplaatjenaam").attr("alt"));
 
Marc rc is as

Marc rc is as

10/05/2011 11:30:42
Quote Anchor link
Oké,

Die #divvoorhettextje zal zijn voor de opmaak en om hem ergens te kunnen plaatsen.
Maar wat met die "jeplaatjenaam"?

Die attr("alt") haalt dan de alt op van de afbeeling...toch?

Die regel al eens her en der geplaatst. Foutmelding geeft het niet. Maar ook geen output, al zal dat vast logisch zijn.
Gewijzigd op 10/05/2011 11:31:05 door Marc rc is as
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

10/05/2011 13:27:03
Quote Anchor link
de #divvoorhettextje zal in jou plaatje de div met de tekst "hier dus de tekst die ook in de alt staat". De "jeplaatjenaam" kan je het id van je foto invullen.

wanneer je je foto het id "mijnfoto" geeft vul je daar dus "#mijnfoto" in
 
Marc rc is as

Marc rc is as

10/05/2011 14:36:41
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
jQuery("div#stripTransmitter" + j + " ul").append("<li><a title='" + jQuery(this).find("img").attr("alt") + "' href='#'>"+(n+1)+"<\/a><\/li> " + $("div#alttext").html($("alttext").attr("alt"));        

Maar dat werkt niet. Ook niet zonder het eerste dollar teken
 
Marc rc is as

Marc rc is as

12/05/2011 15:25:47
Quote Anchor link
Na heel wat zoek werk en omzwervingen heb ik resultaat bereikt.

Na dezelfde vraag gesteld te hebben op een ander Javascript forum kreeg ik een tweetal links toegestuurd met een deel van de oplossing. Iemand had een dergelijke vraag ook al eens gehad opStackOverflow.

De oplossing die hier gegeven werd was prima echter voor slideviewer 1.1. Normaal gezien zou de versie me niet zoveel uitmaken, maar deze versie werkt niet op IE7 en 8. Dus heb ik met wat puzzelwerk van de nieuwe versie en deze oplossing 1 werkend geheel gemaakt.

Het enige probleem wat ik toen nog had is dat de tekst bij de eerste foto niet werd geplaatst. Die puzzel kon ik maar niet oplossen, de volgemde afbeeldingen in de slider hadden nl wel de juiste tekst. De vraag daarvoor heb ik toen opnieuw gesteld op het Belgisch Javascript forum
En opnieuw kwam daarvan de juiste oplossing:

Voeg daarvoor net voor jQuery("div#stripTransmitter" + j + " a").each(function(z) { volgende regel in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var altText = $(this).find("img").eq(0).attr("alt"); $("#caption").html(altText).fadeIn("slow");


Om jullie de oplossing niet te onthouden (daar is een forum tenslotte voor) hieronder de uiteindelijke code voor een "mooie" alttekst toevoeging in slideviewer 1.2. De default CSS kan je van de site van Slideviewer halen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
jQuery(function(){
   jQuery("div.svw").prepend("<img src='spinner.gif' class='ldrgif' alt='loading...'/ >");
});
var j = 0;
var quantofamo = 0;
jQuery.fn.slideView = function(settings) {
  settings = jQuery.extend({
  easeFunc: "easeInOutExpo",
  easeTime: 750,
  toolTip: false
    }, settings);
  return this.each(function(){
   var container = jQuery(this);
   container.find("img.ldrgif").remove(); // Removes the preloader gif
   container.removeClass("svw").addClass("stripViewer");  
   var pictWidth = container.find("img").width();
   var pictHeight = container.find("img").height();
   var pictEls = container.find("li").size();
   var stripViewerWidth = pictWidth*pictEls;
   container.find("ul").css("width" , stripViewerWidth);
   container.css("width" , pictWidth);
   container.css("height" , pictHeight);
   container.each(function(i) {
    var altTextstart = $(this).find("img").attr("alt");
    $("#caption").html(altTextstart);
    (!settings.uiBefore) ? jQuery(this).after("<div class='stripTransmitter' id='stripTransmitter" + (j) + "'><ul><\/ul><div id='caption'><p></p></div><\/div>") : jQuery(this).before("<div class='stripTransmitter' id='stripTransmitter" + (j) + "'><ul><\/ul><\/div><div id='caption'><p></p></div>");
    jQuery(this).find("li").each(function(n) {
     jQuery("div#stripTransmitter" + j + " ul").append("<li><a title='" + jQuery(this).find("img").attr("alt") + "' href='#'>"+(n+1)+"<\/a><\/li>");          
    });
    var altText = $(this).find("img").eq(0).attr("alt"); $("#caption").html(altText).fadeIn("slow");
    jQuery("div#stripTransmitter" + j + " a").each(function(z) {
     jQuery(this).bind("click", function(){
      $("#caption").html(altTextstart).hide();
      jQuery(this).addClass("current").parent().parent().find("a").not(jQuery(this)).removeClass("current");
      var cnt = -(pictWidth*z);
      container.find("ul").animate({ left: cnt}, settings.easeTime, settings.easeFunc,function(){
       // z is the index of the currently showing picture,
       // It comes from the .each call above
       var altText = $(this).find("img").eq(z).attr("alt"); // Get alt value
       // Now insert the text from the alt value
       $("#caption").html(altText).fadeIn("slow");
      });
      return false;
     });
    });
    jQuery("div#stripTransmitter" + j + " a").parent().parent().parent().prev().find("img").each(function(z) {
     jQuery(this).bind("click", function(){
      var ui  =  jQuery(this).parent().parent().parent().next().find("a");
      if(z+1 < pictEls){
       ui.eq(z+1).trigger("click");
       }
       else ui.eq(0).trigger("click");
         });
     });
   jQuery("div#stripTransmitter" + j).css("width" , pictWidth);
   jQuery("div#stripTransmitter" + j + " a:first").addClass("current");      
jQuery('body').append('<div class="tooltip" style="display:none;"><\/div>');
  if(settings.toolTip){
        var aref = jQuery("div#stripTransmitter" + j + " a");

        aref.live('mousemove', function(e) {
        var att = jQuery(this).attr('title');
        posX=e.pageX+10;
        posY=e.pageY+10;
        jQuery('.tooltip').html(att).css({'position': 'absolute', 'top': posY+'px', 'left': posX+'px', 'display': 'block', 'opacity': settings.ttOpacity});
        });
        aref.live('mouseout', function() {
        jQuery('.tooltip').hide();
        });                
        }
        });
        j++;
    });    
};
Gewijzigd op 12/05/2011 15:27:43 door Marc rc is as
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.