Andere afbeeding of andere pagina bij special datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

02/04/2004 11:26:00
Quote Anchor link
Ik had in men gadachten om op bv: valentijn een hartje te include of de pagina valentijn.php of bij kerstmis een kerstboon te include of de pagina kerstmis.

Dus weet iemand hoe ik het het beste kan doen want ik graak er niet uit :s ?

Ik had gedacht eerst de dagen definere en dan met een case met die gaan selectere en dan een include geven ?

Vince,
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 06:17:40
 
Arend a

Arend a

02/04/2004 13:42:00
Quote Anchor link
Sim-pel: Voor elke dag dat je ander plaatje wilt maak je een array slice aan.

$kalender['14-2'] = 'valentijn.gif';
$kalender['5-12'] = 'sinterklaas.gif';
if (isset($kalender[sprintf('%d-%m')])) {
$plaatje = $kalender[sprintf('%d-%m')];
} else {
$plaatje = "normaalplaatje.gif";
}

echo "<img src=\"$plaatje\">";
 

02/04/2004 23:43:00
Quote Anchor link
Thx ziet er goed uit maar geeft een probleempje kan ook aan mij liggen:

Warning: sprintf(): Too few arguments in /host/e-d-m.be/public/Vince/Site/kalender.php on line 13

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$kalender
['14-2'] = 'valentijn.gif';
$kalender['5-12'] = 'sinterklaas.JPG';
$kalender['02-04'] = 'beer.gif ';
if (isset($kalender[sprintf('%d-%m')])) {
$plaatje = $kalender[sprintf('%d-%m')];
}
else {
$plaatje = "camera.gif";
}


echo "<img src=\"$plaatje\">";

?>

Lijn 13 is deze :

if (isset($kalender[sprintf('%d-%m')])) {


Vince,
 
Vince

Vince

02/04/2004 23:45:00
Quote Anchor link
PS zet ik : $kalender['2-4'] = 'beer.gif '; gaat het ook niet ;)
 
B a s
Beheerder

B a s

03/04/2004 10:27:00
Quote Anchor link
ik zou het anders doen :p

zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$current_date
= date("d-m");

$datum['14-02'] = "valentijn.jpg";
$datum['07-03'] = "bassies_birthday.jpg";
 
if (isset($datum['$current_date']))
 echo "<img src=\"$datum['$current_date']\">";
else
 echo "<img src=\"normale_plaatje.jpg\">";
?>
Gewijzigd op 03/04/2004 10:29:00 door B a s
 
Vince

Vince

03/04/2004 11:56:00
Quote Anchor link
raar geeft nog een foutje?

http://www.e-d-m.be/Vince/Site/calender.php

Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in /host/e-d-m.be/public/Vince/Site/calender.php on line 14

Lijn 17 =
echo "<img src=\"$datum['$current_date']\">";


Vince,
 
Vince

Vince

03/04/2004 11:57:00
Quote Anchor link
Lijn 17 is natuurlijk Lijn 14 e ;) type foutje
 
Rick

Rick

03/04/2004 14:33:00
Quote Anchor link
gebruik dit maar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$current_date
= date("d-m");

$datum['14-02'] = "valentijn.jpg";
$datum['07-03'] = "bassies_birthday.jpg";

if (isset($datum['$current_date']))
 echo '<img src="'.$datum['$current_date'].'">';
else
 echo '<img src="normale_plaatje.jpg">';
?>
 
Vince

Vince

03/04/2004 16:30:00
Quote Anchor link
Voor de zoveelste keer weer: het gaat niet :p

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?  
$current_date
= date("d-m");  

$datum['14-02'] = "valentijn.jpg";  
$datum['03-04'] = "info.gif";  

if (isset($datum['$current_date']))  
 echo '<img src="'.$datum['$current_date'].'">';  
else  
 echo '<img src="camera.gif">';
 echo date("d-m");
?>


dit heb ik er even van gemaakt: kheb er een echo bij gezet om de datum even te chekken ;)

als je nu gaat kijken naar:

http://www.e-d-m.be/Vince/Site/calender.php

geeft hij camera.gif en de datum weer dus het normale plaatje en de datum, maar ik heb vanboven in gesteld om 03/04 moet hij info.gif weergeven en dat doet hij nog steeds niet ;)

Vince,
 
Arend a

Arend a

03/04/2004 18:08:00
Quote Anchor link
Arg, sorry. Sprintf, strftime.. lijkt allemaal op elkaar :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$kalender
['14-2'] = 'valentijn.gif';
$kalender['5-12'] = 'sinterklaas.JPG';
$kalender['03-04'] = 'beer.gif ';
if (isset($kalender[strftime('%d-%m')])) {
$plaatje = $kalender[strftime('%d-%m')];
}
else {
$plaatje = "camera.gif";
}


echo "<img src=\"$plaatje\">";

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.