Andere schrijfwijze php code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

24/07/2009 10:10:00
Quote Anchor link
Ik ben begonnen in het boek: PHP applicatieontwikkeling van Peter Kassenaar.
Hier gebruiken ze mysqli en je moet de code op deze wijze schrijven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
                //Laat de begroting categorie zien
    $query = "SELECT * FROM begroting WHERE budget_id = 2 ORDER BY begroting_naam";
//Stap 3 ( de query uitvoeren
if($result = mysqli_query($db, $query)){
    echo "Stap 3 ) De query \"$query\" is met succes uitgevoerd <br />";
}

else{
    echo "FOUT: er is een fout opgetreden bij het uitvoeren van de query $query";
    exit;
}


    echo '<table class="budget2" cellpadding="2" cellspacing="2" >';

    while ($row = mysqli_fetch_array($result)){
    echo "<tr><td><a href=\"?begroting_id={$row['begroting_id']}&budget_id=2\" title=\"{$row['begroting_naam']}\">{$row['begroting_naam']}</a></td></tr>";
    }

    echo "</tr></table>";
?>


Het is nu wel minder duidelijk waar de code staat omdat deze ook rood is.
Vinden jullie dat ik het op deze manier nu moet aanleren of niet??
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:51:15
 
Tamara

Tamara

24/07/2009 10:25:00
Quote Anchor link
variabelen altijd buiten quotes houden.

bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "De query " . $query . " is met succes uitgevoerd";
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2009 10:41:00
Quote Anchor link
@Elsy: Dat is een zeer onduidelijke/slechte manier. Niet aanleren dus. Zie de post van Tamara. Verder is het gebruik van enkele quotes bij echo handiger omdat je dan de dubbele html quotes niet hoeft te escapen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<tr><td><a href="?begroting_id=' . $row['begroting_id'] . '&budget_id=2" title="' . $row['begroting_naam'] . '">' . $row['begroting_naam'] . '</a></td></tr>';
?>
 
Afra ca

Afra ca

24/07/2009 10:53:00
Quote Anchor link
Let op het commentaar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
/* Hier plaats je opmaak, include je wat*/

/*dan ga je hier met gegevens uit database aan de slag*/

$query = "je query";
if(!$result = mysql_query($query)){
    /*fout in je query, maar niet gelijk hele script stoppen, alleen fout triggeren*/
    trigger_error(mysql_error());
}

else{
    /* Resultaten verwerken, fetchen en dergelijke, evt. tabel aanmaken*/
    echo 'De query: '.$query.' is gelukt. Dit zeg je normaal gesproken natuurlijk niet,
    maar laat zien hoe je met single quotes en vars buiten quotes echo\'d'
;
    while($rows = mysql_fetch_assoc($result)){
        /*tabel vullen oid
    }
}
/* Belangrijk! omdat je geen exit bij je error hebt gebruik, plaats je hier bijvoorbeeld nog standaard footer,
je tabel zal je niet hebben, maar nog wel opmaak of andere code*/

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 

24/07/2009 11:11:00
Quote Anchor link
Hmm, gewoon op de manier doen dus die ik al deed.
Waarom dan toch in dit boek zetten.
Verwarrend wat nu echt goed is en wat niet.
Hebben jullie misschien een boek waar het correct in staat?

EDIT: wel die "i" gebruiken bij mysql (mysqli)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Milo

Milo

24/07/2009 12:31:00
Quote Anchor link
Je kan gewoon mysql_query gebruiken ;) zoals je ook ziet in de code hierboven
 
Noppes

Noppes

24/07/2009 12:37:00
Quote Anchor link
Er zijn geen boeken waar het `correct` in behandeld wordt, dat is namenlijk geheel afhankelijk van de filosofie van de schrijver.

De enige plek waar je je info vandaan kunt halen over het gebruik van functies is nog altijd http://www.php.net

En dan nog het volgende:
Ik vindt, dat als je mysqli gebruikt je beter de object georienteerde style kan hanteren dan de procedurele style

Je kan beter je variabelen buiten qoutes halen
Strings qouten met '' ipv "", met uitzondering van SQL Statements
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

24/07/2009 13:25:00
Quote Anchor link
Toch vreemd dat zoveel boeken zo'n slechte dingen aanleren.
Bij talen zoals c++ / c#, ... zijn er wel uitstekende boeken.
 
Afra ca

Afra ca

24/07/2009 17:28:00
Quote Anchor link
@ Emmanuel:

De eeuwige (hopelijk ooit wel afgelopen) kritiek dat php veel te veel toelaat. PHP is gewoon een heel flexibele taal, die vars binnen quotes toe laat. Zowel procedureel als OOP toelaat enz.

EDIT: Let wel op, ik ben van mening dat een groot pluspunt van PHP het instapniveau is, en ze dat niet zomaar overboord kunnen zetten. OOP afdwingen zal dus in mijn ogen verkeerd zijn. Een goede balans is vast wel te vinden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

24/07/2009 18:22:00
Quote Anchor link
Met php6 zullen een hoop prutsers het veel moeilijker krijgen.
Waarschijnlijk zal dat wel veel veranderen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.