Andorid app

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christiaan de kleine

christiaan de kleine

06/05/2012 16:57:24
Quote Anchor link
Hallo, volgens mij zit ik hier goed met mijn vraag, omdat android programmeren java is.

weet iemand hoe ik de text kan aanpassen van een textfield.

textfield.setText("Hallo, dit is een nieuwe text");

werkt niet, bij klikken op de knop (waarna hij de tekst aanpast) is daarna een fatal error, en crasht mijn app...
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:26:22
 
Jeroen VD

Jeroen VD

06/05/2012 17:02:08
Quote Anchor link
nee je zit niet goed, want het is java.

javascript en java zijn totaal verschillend. javascript werkt met browsers, java staat op zichzelf. (lees dit eens door http://wouterj.nl/development/server-side-vs-client-side-en-meer/321/)

ik denk niet dat je hier veel hulp over java kunt verwachten.....
 
Koen Hollander

Koen Hollander

06/05/2012 17:34:26
Quote Anchor link
Bekijk eens die titel en zeg me maar wat er mis is, lijkt me niet moeilijk te vinden
Dit soort berichten hoef je niet te plaatsen Koen..[/modedit]
Gewijzigd op 14/05/2012 14:51:46 door Chris -
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

06/05/2012 17:47:48
Quote Anchor link
in mijn app heb ik een button, textview en een edittext

als ik bijvoorbeeld 12-12-2012 in mijn edittext heb gezet en op de button druk dan:

is de string opkomstdatum = edittext.getText().toString();

en dan moet textview worden:

textview.setText("Opkomst datum:" + opkomstdatum);
 
Jeroen VD

Jeroen VD

06/05/2012 18:11:46
Quote Anchor link
laat de hele code met de button en de java(script?) eens zien.

Toevoeging op 06/05/2012 18:18:56:

@koen, wat is er mis volgens jou dan?
Gewijzigd op 06/05/2012 18:13:17 door Jeroen VD
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

06/05/2012 18:22:03
Quote Anchor link
ik post zodadelijk de code, ben nu niet op de laptop waar het op staat.



Toevoeging op 06/05/2012 19:19:22:

hierbij de volledige code (er mist nog een stukje, dat is namelijk de volgende stap...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
package me.moop.OpkomstGeneratorApp;

import android.app.Activity;
import android.os.Bundle;
import android.view.View;
import android.widget.Button;
import android.widget.EditText;
import android.widget.Toast;
import android.widget.TextView;

public class MainActivity extends Activity {
    
    TextView mTxtDatum;
    TextView mTxtStart;
    TextView mTxtPauze;
    TextView mTxtEinde;
    EditText mEtxtDatum;
    EditText mEtxtStart;
    EditText mEtxtPauze;
    EditText mEtxtEinde;
    Button mBtnStep1;
    
    TextView mTxtActiviteitadd;
    EditText mEtxtActiviteit;
    Button mBtnActiviteitadd;
    TextView mTxtOpkomstDef;
    TextView mTxtTijdenDef;
    
    String opkomstdatum;
    String starttijd;
    String pauzemoment;
    String eindtijd;
    String iActiviteit;
    
    
    /** Called when the activity is first created. */
    @Override
    public void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
        super.onCreate(savedInstanceState);
        setContentView(R.layout.dynamiclayout);
        
        mTxtDatum = (TextView) findViewById(R.id.txtDatum);
        mTxtStart = (TextView) findViewById(R.id.txtStart);
        mTxtPauze = (TextView) findViewById(R.id.txtPauze);
        mTxtEinde = (TextView) findViewById(R.id.txtEind);
        mEtxtDatum = (EditText) findViewById(R.id.etxtDatum);
        mEtxtStart = (EditText) findViewById(R.id.etxtStart);
        mEtxtPauze = (EditText) findViewById(R.id.etxtPauze);
        mEtxtEinde = (EditText) findViewById(R.id.etxtEind);
        mBtnStep1 = (Button) findViewById(R.id.btnNext);
        
        mTxtActiviteitadd = (TextView) findViewById(R.id.txtActiviteitadd);
        mEtxtActiviteit = (EditText) findViewById(R.id.etxtActiviteit);
        mBtnActiviteitadd = (Button) findViewById(R.id.btnActiviteitadd);
        mTxtOpkomstDef = (TextView) findViewById(R.id.txtOpkomstDef);
        mTxtTijdenDef = (TextView) findViewById(R.id.txtTijdenDef);
        

    }
    
    String [] aGeneralinfo;
    
    public void Step2 (View view) {
        if (view == mBtnStep1) {
            setContentView(R.layout.activiteitlayout);
            opkomstdatum = mEtxtDatum.getText().toString();
            starttijd = mEtxtStart.getText().toString();
            pauzemoment = mEtxtPauze.getText().toString();
            eindtijd = mEtxtEinde.getText().toString();
            
            aGeneralinfo = new String[4];  
                aGeneralinfo[0] = new String(opkomstdatum);  
                aGeneralinfo[1] = new String(starttijd);  
                aGeneralinfo[2] = new String(pauzemoment);  
                aGeneralinfo[3] = new String(eindtijd);
            
                Toast.makeText(this,"Opkomst datum:" + opkomstdatum + "\n" +
                                    "Start tijd: " + starttijd + "\n" +
                                    "Pauze moment: " + pauzemoment + "\n" +
                                    "Eind tijd: " + eindtijd,Toast.LENGTH_LONG).show();

            //mTxtOpkomstDef.setText("Google is your friend.", TextView.BufferType.EDITABLE);
            //mTxtTijdenDef.setText("Start tijd: " + aGeneralinfo[1] +
                    //" || Pauze: " + aGeneralinfo[2] +
                    //" || Eind tijd: " + aGeneralinfo[3]);
        }
    }


het gaat om:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
EditText mEtxtDatum;
TextView mTxtOpkomstDef;
Button mBtnStep1;
String opkomstdatum;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.