Android Apps -> Php enz.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

 - Diov  -

- Diov -

30/08/2013 17:54:10
Quote Anchor link
Beste,

Ik probeer een android app te maken.
Dit doe ik via phonegap waar je html, javascript & css kan gebruiken.

Nu vraag ik of dit wel goed is?
Want android heeft ook een SDK
Maar dat is zo ingewikkel, zie ik ook dingen van Java .. En heb geen Java ervaring ..

Mijn andere vraag is,
Ik heb een app, en wil ze laten inloggen via php

Doe ik dit dan best via een jQuery Post call?
En wat doe ik dan met de response?

Zelf cookies plaatsen? of .. ??
En hoe plaats je cookies in android?

Ik zit echt met veel vragen, heb geen ervaring met android..

Alvast bedankt,
Diov
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:29:37
 
Jeroen VD

Jeroen VD

30/08/2013 18:07:13
Quote Anchor link
euhm android draait naar mijn weten volledig op java, dus als jij een app wilt ontwikkelen zul je dit in java moeten doen. wel kun je een site maken die volledig gericht is op mobiel gebruik, maar dat is het toch net niet.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

30/08/2013 18:11:39
Quote Anchor link
Dit moet je doen door een AJAX request te versturen. Ik raad hiervoor JQuery aan.
Je stuurt een request naar https://example.com/app/login.php met de POST waarden username = jordi en password = jordi123.
De server handelt dit af en geeft een resultaat in JSON terug.

Het resultaat vang je op en sla je op dmv.
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
localStorage.setItem("userid", uid);
localStorage.setItem("token", token);
Gewijzigd op 30/08/2013 18:20:49 door Jordi Kroon
 
 - Diov  -

- Diov -

30/08/2013 18:16:41
Quote Anchor link
Hmm,

Ik kon het met html, css en jQuery.
Maar om echt veel te leren van android, zou ik toch eerst Java moeten leren?

@ Jordi,
Eigenlijk beetje zoals een api?
Ik zou dan wel het wachtwoord niet opslaan of juist wel? Ik dacht meer aan de hash van de sessie ofz.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

30/08/2013 18:20:28
Quote Anchor link
Eigenlijk is het een API.

Het wachtwoord is een slecht voorbeeld inderdaad. Ik zou zelf een token en een userid opslaan. Waar de token wordt gegenereerd na iedere keer dat je opnieuw inlogt. Ook zou ik hier een ssl certificaat voor gebruiken en zowel serverside als clientside het wachtwoord encrypten.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

30/08/2013 18:33:00
Quote Anchor link
moet eerlijk zeggen dat ik ook totaal geen ervaring heb met java en android. mij lijkt het alleen nooit een goed idee tussen talen te switchen met een compiler als phonegap, dat komt de code meestal niet ten goede. vergeet ook niet dat je in een browser veel meer functionaliteit hebt dan op een smartphone en vice versa.
 
 - Diov  -

- Diov -

30/08/2013 19:11:46
Quote Anchor link
Ik ben nu bezig met nog is de SDK van Android te downloaden.

Vind alleen jammer dat me engels zo slecht is, anders denk ik dat ik meteen alles versta :)
Zelfde als bij GitHub, ik wist in het begin niet wat sommige dingen betekenden .. En waarom ..

Nuja, denk dat het ook met ervaring te maken is
Eenmaal je het kan, kan je het voor altijd.

Misschien dat iemand ook een handige tutorial weet voor Android?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

30/08/2013 19:40:52
Quote Anchor link
Ik gebruik altijd http://www.vogella.com/android.html, er staan veel tutorials op deze site, voor zowel beginners als gevorderden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.